شناسهٔ خبر: 69747251 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

از برداشت خرفه تا تولید زعفران و عسل در فارس

آب و هوای متنوع در استان فارس، مکانی مناسب برای کشت و تولید انواع محصولات مختلف کشاورزی همچون زعفران، گوجه فرنگی و خرفه را فراهم کرده است.

صاحب‌خبر -

استان فارس با داشتن اقلیمی متنوع، مکانی مناسب برای کاشت و برداشت انواع محصولات مختلف کشاورزی همچون زعفران، گوجه فرنگی، خرفه و قصب است.

برداشت مکانیزه خرفه در بیضا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از برداشت مکانیزه خرفه برای نخستین بار در بیضا، خبر داد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا با اشاره به برداشت مکانیزه خرفه برای نخستین بار در بیضا، اظهار کرد: کمباین‌دار خوشفکر بیضائی کمباین مخصوص برنج را به کمباین خرفه تبدیل کرد.

او ادامه داد: برداشت خرفه از سطح ۱۰ هکتار از مزارع این شهرستان از اوایل آبان ماه آغاز شده است و به مدت یک ماه ادامه دارد.

مویدی افزود: این کمباین برداشت خرفه در مدت یک سال با جایگزینی و تغییر بعضی از قطعات کمباین برنج با استفاده از قطعات داخلی ساخته شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه برداشت سنتی و دو مرحله‌ای خرفه بسیار سخت و هزینه بر است، گفت: این کمباین هزینه برداشت را به کمتر از نصف کاهش داده و قادر است روزانه ۲ هکتار محصول برداشت کند.

مویدی پیش بینی کرد: تا پایان زمان برداشت به میزان ۱۱ تن دانه خرفه از سطح مزارع مذکور جمع آوری شود و علاوه بر تامین نیاز شهرستان به شهر‌های همجوار نیز ارسال می‌شود.

او تصریح کرد: دانه‌های این محصول در داروسازی و شیرینی پزی کابرد دارد و علوفه آن به عنوان خوراک دام مصرف می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اضافه کرد: از مزایای کشت این محصول اصلاح الگوی کشت، مقاومت به شوری و خشکی خاک، دوره رشدی کوتاه، کاهش مصرف آب، بالا بودن ارزش غذایی، درآمدزایی بالا و رونق بازار است.

خرفه

تولید گوجه فرنگی در مزارع فراشبند 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از تولید بیش از ۵ هزار تن گوجه فرنگی در سطح ۱۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

سید حسن موسوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به تولید بیش از ۵ هزار تن گوجه فرنگی در سطح ۱۰۰ هکتار از مزارع این شهرستان به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول در استان فارس خبر داد. 

او گفت: گوجه فرنگی به صورت ۲ کشت پاییزه و تابستانه در این شهرستان تولید می‌شود و برداشت گوجه فرنگی تولید پاییزه تا پایان آذر ماه ادامه دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه تولید گوجه فرنگی به عنوان یکی از محصولات مهم در بخش صادرات شهرستان فراشبند مورد توجه است، تصریح کرد: امسال نیز صادرات به کشور‌هایی نظیر عراق و امارات متحده عربی و بازار‌های داخلی در حال انجام است.

موسوی تصریح کرد: با توجه به اهمیت دریافت کد شناسه سلامت محصولات کشاورزی، در امسال کشاورزان این شهرستان به ویژه صادرکنندگان ملزم به دریافت این کد برای تسهیل در امر صادرات شدند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند اضافه کرد: برای کاهش مصرف و افزایش بهره وری آب، کشت این محصول در بیش از ۱۰۰ درصد مزارع شهرستان به روش نشایی انجام می‌شود و ۱۰۰ درصد مزارع گوجه فرنگی با روش نواری آبیاری می‌شوند.

گوجه فرنگی

برداشت قصب از نخلستان‌های فراشبند

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند از برداشت خرمای زاهدی از ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان‌های فراشبند خبر داد.

سید حسن موسوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به برداشت خرمای زاهدی (قصب) از ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان‌های فراشبند، اظهار کرد: امسال بیش از ۳۵ هزار تن خرمای زاهدی تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

او ادامه داد: در نخلستان‌های این شهرستان ۳۱ رقم خرمای مرغوب از مانند کبکاب، شاهانی، لشت، بریمی، خاصویی، خوش خوراک و شهابی شناسایی شده که بیشتر غالب آنها رقم زاهدی است.

موسوی تصریح کرد: خرمای تولیدی این شهرستان به بازار‌های داخلی استان فارس، تهران، اصفهان و کشور‌های حوزه خلیج صادر می‌شود.

قصب

تولید عسل کُنار در شهرستان فراشبند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به فعالیت ۸۰ هزار کَندو در زنبورستان‌های شهرستان از تولید عسل کُنار در این شهرستان خبر داد.

سید حسن موسوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند با اشاره به فعالیت ۸۰ هزار کَندو در زنبورستان‌های شهرستان، گفت: پیش بینی می‌شود ۶۰۰ تن عسل در این شهرستان تولید شود.

او بیان کرد: هر ساله از اواسط شهریورماه زنبورداران کندو‌های خود را از مناطق ییلاقی و سردسیر کشور به سمت مناطق کنارخیز شهرستان فراشبند جهت تولید و برداشت عسل کنار انتقال می‌دهند.

سید حسن موسوی اضافه کرد: طبق سرشماری، شهرستان فراشبند دارای ۴۲۰ بُنه زنبورستان است.

او افزود: در این مقطع زمانی علاوه بر زنبورداران بومی، زنبورداران مهاجر از نقاط مختلف کشور، نیز با همین انگیزه به این شهرستان کوچ کرده و در مناطق کنار خیز مستقر می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند ادامه داد: عسل تولیدی در این شهرستان ۶۰۰ تن است.

موسوی با اشاره به اینکه شهرستان فراشبند قطب تولید عسل کنار استان فارس محسوب می‌شود، گفت: عسل کنار با عطر و طعم و کیفیت منحصر به فرد و همچنین خواص دارویی و درمانی جزو برترین عسل‌های کشور با بازارپسندی مطلوب است. 

او تصریح کرد: پارسال زنبورداران شهرستان فراشبند موفق به تولید ۵۵۰ تن عسل شدند.

عسل

پایان سرشماری زنبورستان‌ها در ارسنجان 

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از پایان سرشماری کلنی‌های زنبورعسل در این شهرستان خبر داد و رونق زنبورداری و تولید عسل در این شهرستان را مطلوب دانست.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با اشاره به پایان سرشماری کلنی‌های زنبورعسل در این شهرستان، اظهار کرد: رونق زنبورداری و تولید عسل در این شهرستان مطلوب است. 

 او تصریح کرد: این سرشماری با جمع‌آوری اطلاعات دقیق درباره وضعیت زنبورستان‌ها و تولید عسل در شهرستان با هدف بهبود و توسعه صنعت زنبورداری از هفتم مهرماه آغاز و تا هفدهم آبان ماه ادامه داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان بیان کرد: با تولید سالانه ۵۴ تن عسل و داشتن ده هزار و ۵۰۷ کلنی زنبور عسل مهاجر و بومی، این شهرستان یکی از قطب‌های زنبورداری در استان به شمار می‌آید.

این مقام مسئول تصریح کرد: این صنعت نه تنها به تأمین نیاز‌های بازار داخلی کمک می‌کند، بلکه بر اساس آمار موجود، باعث اشتغال زایی ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است.

زارعی فر، سرشماری زنبورستان‌ها را فرصتی مناسب برای بهبود مدیریت و برنامه‌ریزی صنعت زنبورداری دانست و گفت: با جمع‌آوری اطلاعات دقیق، می‌توانیم به زنبورداران خدمات بهتری ارائه دهیم و کیفیت تولید عسل را افزایش دهیم، علاوه بر این نتایج این سرشماری به‌عنوان مبنایی برای تدوین برنامه‌های توسعه‌ای و ارتقای سطح آگاهی زنبورداران در زمینه بهداشت و مدیریت زنبورعسل استفاده خواهد شد.

زنبور عسل

توزیع حدود ۳ هزار تن کود شیمیایی در ارسنجان 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: در سال زراعی ۱۴۰۳ -۱۴۰۲ حدود ۳ هزار تن انواع کود‌های شیمیایی در این شهرستان توزیع شد.

غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان بیان کرد: با توجه به نقش کود‌های کشاورزی در تغذیه گیاهی و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی، در امسال حدود ۳ هزار تن کود‌های شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه تولیدی پتروشیمی شیراز بین کارگزاران شهرستان ارسنجان توزیع شد.

او افزود: این مقدار کود بر اساس حواله الکترونیکی که از سوی مراکز خدمات جهاد کشاورزی صادر شده، برای عاملان توزیع کود کشاورزی در شهرستان ارسنجان که زیر نظر این مدیریت فعالیت می‌کنند، ارسال شد.

آغاز برداشت زعفران در آباده 

معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان آباده از آغاز برداشت زعفران از سطح ۳۰ هکتار مزارع این شهرستان خبر داد.

مهدی امینی معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان آباده اظهار کرد: عملیات برداشت زعفران هر ساله از اوایل آبان ماه در نقاط سردسیر آغاز می‌شود و تا اواسط آذر ماه ادامه دارد.

 او تصریح کرد: متوسط برداشت زعفران در آباده در هر هکتار بارور ۶ و نیم کیلوگرم است که امسال پیش بینی می‌شود بیش از ۲۰۰ کیلوگرم زعفران از سطح بالغ بر ۳۰ هکتار مزارع بارور برداشت شود.

مهدی یزدان پناه مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آباده نیز گفت: میزان عملکرد مزارع زعفران با توجه به مدیریت مزارع و عملیات به زراعی و کشت نوین به حدود ۶ کیلوگرم رسیده است.

او تصریح کرد: در شهرستان آباده مزارع با عملکرد ۱۲ تا ۱۳ کیلو در هکتار وجود دارند که این مهم با مدیریت صحیح مزارع و تغذیه متعادل محقق شده است.

 طلای سرخ در شهرستان آباده به دلیل نوع تابش خورشید، ارتفاع از سطح دریا و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک با کیفیت بالا قابل استحصال است.

زعفران

توزیع بیش از ۴ میلیون سوخت کشاورزی در ارسنجان

مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان گفت: از ابتدای امسال تاکنون، ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر سوخت نفت گاز در بخش کشاورزی این شهرستان به صورت الکترونیک توزیع شده است.

غلام عباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون، ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر سوخت نفت گاز در بخش کشاورزی این شهرستان به صورت الکترونیک توزیع شده است.

او تصریح کرد: این سهمیه سوخت به ماشین آلات کشاورزی، واحد‌های مرغداری، دامداری، گلخانه‌ها، چاه‌های کشاورزی، صنایع تبدیلی و تاسیسات مصرف کننده سوخت تخصیص یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان اضافه کرد: در جهت توسعه خدمات الکترونیک و کاهش مراجعه حضوری، متقاضیان فرآورده‌های نفتی بخش کشاورزی می‌توانند با مراجعه به سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) به آدرس http://NewTejaratAsan.niopdc.ir نسبت به ثبت نام و ارسال درخواست سوخت مورد نیاز خود اقدام کنند.

زارعی فر ادامه داد: در مرحله بعد درخواست متقاضی توسط کارشناس مکانیزاسیون جهاد کشاورزی شهرستان بررسی و تایید و در پایان، تایید نهایی و تخصیص سهمیه سوخت توسط شرکت پخش فرآورده‌های نفتی انجام می‌شود.

او افزود: سهمیه سه ماهه سوخت ماشین آلات کشاورزی چهار سیلندر، حداقل هزار و ۵۰۰ و حداکثر ۲ هزار لیتر و برای ماشین آلات کشاورزی ۶ سیلندر حداقل ۳ هزار لیتر و حداکثر ۴ هزار لیتر تعیین شده است.