حمید قلی پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: نخستین جشنواره طبخ آبزیان شامگاه پنج شنبه با هدف ترویج فرهنگ مصرف گوشت آبزیان به عنوان یک منبع غذایی ضروری، آشنایی با سبک پخت غذاهای سفید، توانمندسازی بانوان روستایی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی با تعامل و هم افزایی سایر ارگانها، در شهر جاورسیان با ۲۲ شرکت کننده و با حضور مسئولان شهری و استانی، برگزار شد.
وی ادامه داد: برنامهطبخ آبزیان در سنوات گذشته، به صورت مسابقه در حاشیه سایر جشنوارهها برگزار میشد، اما این مهم به صورت جشنواره بود که استقبال و بازتاب قابل توجهی در میان مردم داشت.
قلی پور گفت: بر اساس نیازسنجیهای انجام شده، لازم است سرانه مصرف آبزیان افزایش یابد که در این راستا هرساله کلاسهای آموزشی طبخ آبزیان به صورت رایگان برگزار میکند و سعی میشود این جشنواره هم به صورت سالانه انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی خنداب تصریح کرد اکنون ۲۴ واحد فعال تولیدی ماهیان سردآبی (قزل آلا)، در شهرستان خنداب وجود دارد که پیش بینی میشود تا پایان سال جاری، بیش از ۷۰۰ تن، گوشت ماهی در شهرستان تولید شود.
قلی پور گفت: این میزان تولید ماهی قزل آلا نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است که علاوه بر تأمین نیاز شهرستان، به سایر شهرستانهای استان و استانهای مجاور از جمله تهران همدان و ملایر نیز ارسال میشود.
وی با اشاره به سرانه مصرف ناچیز آبزیان در استان مرکزی و به تبع آن در شهرستان خنداب بیان کرد: امیدواریم برگزاری اینگونه جشنوارهها بتواند در توانمندسازی بانوان در راستای افزایش استفاده از آبزیان در انواع غذاها مؤثر بوده و سلامتی را برای خانوادهها به ارمغان آورد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب به فواید غذاهای دریی و ضرورت گنجاندن آن در سبد غذایی شهروندان تاکید کرد و گفت: علاوه بر برگزاری جشنوارههای طبخ آبزیان، عرضه مستقیم ماهی و همچنین آموزش پخت و نحوه مصرف ماهی نیز میتواند تأثیر بسیار خوبی درافزایش مصرف آبزیان داشته باشد.
در پایان مراسم از نفرات برتر جشنواره طبخ آبزیان به انتخاب داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه تقدیر شد همچنین از تمام شرکت کنندگان در مسابقه طبخ آبزیان با هدایای نقدی تقدیر شد.