شناسهٔ خبر: 69743199 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تاکید کرد:

ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در ترویج فرهنگ کتابخوانی در مازندران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، هم افزایی همه دستگاه‌های فرهنگی و ظرفیت‌های مردمی را برای ترویج مطالعه در جامعه با اهمیت دانست و گفت: چرا که موضوع کتاب و کتابخوانی بحثی نیست که یک یا دو دستگاه از پس آن بربیایند لذا اولین اقدام همراهی و هماهنگی همه متولیان حوزه فرهنگ در این زمینه است.

صاحب‌خبر -

احسان آهنگر جمعه ۲۵ آبان در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه ساری با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت هقته کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: تاریخ فرهنگی ایران اسلامی با مقوله کتاب گره خورده است بر اساس این اصل، سیاست گذاری‌های کلان جمهوری اسلامی حول محور کتاب و قلم شکل می‌گیرد.

وی ادامه داد: هفته کتاب در جمهوری اسلامی با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از سال ۱۳۷۲ در تقویم جمهوری اسلامی ثبت شد لذا این هفته یک فرصت است تا توجه دوباره‌ای به مقوله کتاب داشته باشیم چرا که کتاب نقش عمده‌ای در پیشرفت جامعه دارد.

وی گفت: یکی از راهبردهای اساسی در هر برنامه ریزی فرهنگی توجه به فرهنگ مطالعه است و مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های مختلف به مردم و مسئولان تاکید داشتند که کتابخوانی بعنوان یک سیره و سنت رواج داشته باشد.

آهنگر یادآور شد: ترویج مقوله کتابخوانی از خانه و خانواده رقم می‌خورد و بچه از دوران کودکی باید مانوس با کتاب باشد لذا هرکسی در هر جایی است در راستای تعمیق فرهنگ مطالعه در جامعه  کمک کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تاکید بر اینکه مردمی کردن حوزه فرهنگ مطالعه از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این بستر فرهنگی جهت مانوس شدن مردم با کتاب ایجاد می‌شود و تشکل‌های مردم نهاد، هیئات مذهبی و مساجد در این راستا می‌بایست کمک حال دستگاه‌های اجرایی باشند.

این مسئول با بیان اینکه، برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و مسابقات مختلف می‌تواند برای گسترش و بسط حوزه کتابخوانی در جامعه ایجاد انگیزه کند، اعلام کرد: در این راستا فرهنگ و ارشاد مازندران در طول سال جام‌ باشگاه‌های کتابخوانی برای دانش آموزان و شهر پایتخت کتاب را در نظر گرفته است که در سال ۱۴۰۲ شهر آمل بعنوان ۱۲ شهر برتر کشور بعنوان شهر پایتخت کتاب انتخاب شده است.

آهنگر افزود: همچنین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب برگزار می‌شود که در سال ۱۴۰۳ روستای اسبوکلا ساری و کلاگر محله قائمشهر بعنوان روستاهای برتر در سطح کشور انتخاب شدند که نشان از فرهنگ مداری مردم مازندران است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مازندران برتقویت زیرساخت‌ها و گسترش کتابخانه‌ها در روستاها و شهرها بویژه شهرها و روستاهایی که فاقد کتابخانه بودند تاکید کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت مردم، بسیج، کانون‌های فرهنگی و هنری و کمک نهاد کتابخانه‌های استان در حال پیگیری هستیم.

انتهای پیام