به گزارش رکنا از اصفهان؛ دکتر محسن زمانی اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۵۳ نفر در استان اصفهان، براثر استنشاق گاز سمی مونوکسید کربن دچار مسمومیت شدند که توسط کارشناسان اورژانس پیشبیمارستانی به بیمارستان منتقل و یا به صورت سرپایی در محل حادثه درمان شد.
وی با اشاره به مسمومیت ۷۱۰ نفر با گاز مونوکسید کربن در آمار ماموریت های اورژانس در سال گذشته گفت: در سال گذشته بیشترین شهرستانهای دارای مصدومان دچار مسمومیت با CO پس از شهرستان اصفهان به ترتیب شهرستانهای فریدن، نجف آباد، سمیرم، شهرضا و خمینیشهر بودند.
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث استان اصفهان تصریح کرد: بیشترین علتهای مسمومیت با CO در سال ۱۴۰۲، انتشار گاز مونوکسیدکربن بر اثر استفاده از زغال برای گرمایش، استفاده از پیک نیک، اشکال در دودکش بخاری و آبگرمکن و نقص فنی در اجاق گاز بوده است.
زمانی خاطرنشان کرد: سردرد، سرگیجه، تهوع و بیقراری، تنگی نفس، خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید و کبودی دست و پا و دور لب از جمله علائم مسمومیت با CO است؛ در حقیقت این علائم شبیه سرماخوردگی است، لذا در صورت مواجهه ناگهانی با این علائم، به مسمومیت با مونوکسیدکربن شک کنید.
وی ادامه داد: در صورت روبرو شدن با فرد مسموم، به سرعت مصدوم را از محل آلوده خارج کرده و وی را هوای آزاد منتقل کنید، وسیله گرما زا را خاموش و درب و پنجره را باز کنید و سپس سریعا با اورژانس 115 تماس بگیرید.
گاز مونوکسید کربن، گازی بدون رنگ و بدون بو است که در هنگام تولید گرما بر اثر سوختن ناقص متساعد می شود و در صورت عدم خروج صحیح آن از محیط در نهایت باعث کاهش سطح هوشیاری می گردد و فرد را به کام مرگ می کشاند.