به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «پان تورانیسم» با عنوان فرعی از سیاست شرقی بریتانیا تا ابزار توسعهطلبی ترکیه تالیف ولادیمیر مینورسکی و دیگران، به کوشش کاوه بیات از سوی انتشارات شیرازه کتاب ما منتشر شد.
توران یک اصطلاح اساطیری است؛ اگر این اصطلاح در روزگار باستان در مقام یک جاینام معنایی تاریخی نیز داشت ولی در دوران معاصر، در تغییر و تبدیل آن به یک اصطلاح زبانشناختی برای دستهبندی زبانهایی که بعدها با دقت بیشتر به زبانهای آلتایی معروف شدند، آن وجه تاریخی را نیز از دست داد و به مقولهای افسانهای مبدل شد. ولی این افسانهپردازی هنگامی به اوج رسید که در خلال رقابت و رویارویی تعدادی از قدرتهای غربی یا امپراتوری روسیه، این اصطلاح زبانشناختی جنبهای سیاسی یافت در توصیف مجموعهای از اقوام و ملل «تورانی» در آن سوی آسیای میانه که قرار بود بر ضد مسکو به کار گرفته شوند. پس از آنکه این اصطلاح در جهان غرب رنگ باخت، نخست به ترک زبانهای امپراتوری روسیه به ارث رسید که در جستجوی یک هویت قومی جدید بودند و آنگاه به ترکان عثمانی که علاوه بر این هویت جدید، عرصه جدیدی را نیز برای جهانگشایی جستجو میکردند. بررسیها و رسائلی که در این مجموعه گرد آمدهاند از فراز و فرود بحث توران و پان تورانیسم تصویر در خور توجهی ارائه میدهند.
کتاب «پان تورانیسم» با عنوان فرعی از سیاست شرقی بریتانیا تا ابزار توسعهطلبی ترکیه تالیف ولادیمیر مینورسکی و دیگران، به کوشش کاوه بیات با ۳۱۹ صفحه و بهای ۳۵۰ هزار تومان از سوی انتشارات شیرازه کتاب ما به بازار کتاب آمد.
∎