فاطمه خانپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در قالب برنامه مدیریت زیست بومی تالاب ها، در ابتدا مسایل و مشکلات تالاب ها با حضور ذینفعان و مدیران دستگاه های مختلف بررسی میشود و سپس راهبردهای کوتاه مدت و بلند مدت برای آنها تدوین می شود.
وی اضافه کرد: در قالب این طرح برنامه کوتاه مدت سه ساله و بلند مدت پنج سال و بیشتر برای تالاب ها تدوین می شود تا با کمک ذینفعان و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط با تالاب، افق و چشم انداز ۲۰ ساله را برای احیای تالاب ها در نظر گرفته شود.
کارشناس اداره حفاظت و احیای تالاب های سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه برنامه زیست بوم تالاب ها پس از تصویب به قانون تبدیل و باید اجرایی شود گفت: برنامه زیست بوم تالاب بین المللی «قوپیباباعلی» مهاباد به عنوان چهارمین تالاب آذربایجان غربی با توجه به ویژگی های آن در دست تدوین قرار دارد.
وی اظهار کرد: تدوین و تصویب برنامه مدیریت جامع و زیست بوم تالاب در راستای حفظ و احیای این تالاب انجام می شود و باید سایر ارگان ها ذیربط هم در این خصوص با سازمان محیط زیست همکاری کنند.
وی اضافه کرد: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است.
تالاب بینالمللی «قوپیباباعلی» مهاباد با وسعت ۵۰۰ هکتار و محدوده اکولوژی حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار زیستگاه پرندگانی نظیر اردک سرسبز و سر حنایی، آنقوت، انواع غاز، فلامینگو و تنجه است واین تالاب در ۳۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر و مسیر جاده مهاباد به میاندوآب و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است.
در مهاباد نیز علاوه بر تالابهای بینالمللی «قوپی باباعلی» و «کانی برازان»، تالابهای فصلی دیگری از جمله«حسن خان»،«گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.