شناسهٔ خبر: 71196641 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

بازار گزاش می دهد؛

عملیات اجرایی ساخت ۳ سد استان زنجان تسریع شود|تخصیص اعتبار به پروژه های نیمه تمام

زنجان-در استان زنجان سه سد مشمپا، بلوبین و مراش در حال ساخت است و با توجه به وضعیتی که استان در حوزه منابع آبی دارد، ساخت این سدها باید سرعت بگیرد.

صاحب‌خبر -

بازار، گروه استان‌ها:کشور ما یکی از کشورهایی است که در زمینه ساختن سد مهارت و دانش بومی پیدا کرده و در سطح منطقه مطرح است و در سطح جهانی هم حرف هایی برای گفتن دارد.

ساخت سدهای بزرگ علاوه بر تامین آب شرب، کارکردهای دیگری همچون جلوگیری از بروز سیلاب، تامین آب مورد نیاز بخش صنعت و کشاورزی دارد.

سد تنها برای کنترل سیلاب ساخته نمی‌شود و باید آب را ذخیره نماید تا استفاده بهینه از این آب صورت بگیرد و این موضوع نیز بخش قابل توجهی از منافع سد سازی است و خوشبختانه در استان زنجان سه سد مشمپا، بلوبین و مراش در حال ساخت است.

میزان پرشدگی سد تهم شهر زنجان ۱۵ درصد است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان در گفتگو با خبرنگار بازار، با اشاره به اینکه به واسطه بارش‌هایی که امسال در استان زنجان داشتیم، در سد تهم که حجم مخزن آن ۸۴.۵ میلیون مترمکعب است، حدود ۱۲ میلیون مترمکعب آب پشت سد داریم،گفت: میزان پرشدگی سد تهم شهر زنجان ۱۵ درصد است و ۵۰ درصد آب شرب شهر زنجان از طریق سد تهم تامین می‌شود.

اکبر باقری،بیان داشت: سد گلابر نیز که حجم مخزن آن در حدود ۱۱۶ میلیون مترمکعب است و حدود ۴۵ میلیون مترمکعب آب پشت این سد است که حدود ۳۹ درصد مخزن آن پر شده است.

وی ،با بیان اینکه سد کینه‌ورس تأمین‌کننده آب بخشی از ابهر و خرم‌دره است،گفت: حجم مخزن آن ۱۶ میلیون مترمکعب بوده و هم‌اکنون ۲.۵ میلیون مترمکعب آب پشت این سد جمع شده است و این میزان آب نشان‌دهنده این است که تنها ۱۶ درصد این سد پر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان، ادامه داد: ۵۰۰ میلیون متر مکعب حجم مخزن سد تالوار است و تأمین‌کننده آب شرب استان‌های همدان، زنجان و کردستان است و هم‌اکنون ۸۹ میلیون مترمکعب آب در این سد تجمیع شده که ۱۸ درصد میزان پرشدگی این سد است.

باقری تاکید کرد: در سال آبی امسال که از مهرماه شروع شده است، حدود ۱۰۲ میلی‌متر بارش داشتیم که این میزان بارش در سال گذشته ۵۰ میلی‌متر بود و این نشان‌دهنده آن است که امسال نسبت به سال گذشته ۱۰۴ درصد افزایش میزان بارش‌ها را در استان شاهد هستیم اما نسبت به دوره آماری بلند مدت ۱۰ درصد کاهش داریم.

وی افزود: اگر بارش‌ها به صورت برف باشد، تأثیر بسزایی در سفره‌های آب زیرزمینی خواهد داشت که اگر بارش‌ها به صورت باران باشد، تبدیل به سیلاب و روان‌آب شده و به رودخانه‌های اصلی هدایت می‌شود و بی‌تردید اگر مخزن داشته باشیم، قادر به ذخیره کردن این بارش‌ها خواهیم بود اما اگر کاسه‌سازی‌ها صورت نگیرد، قطعاً این آب از استان خارج می‌شود.

عملیات اجرایی ساخت  ۳ سد استان زنجان تسریع شود|تخصیص اعتبار به پروژه های نیمه تمام

۳ سد مشمپا، بلوبین و مراش در حال ساخت است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان، با اشاره به اینکه در استان زنجان سه سد مشمپا، بلوبین و مراش در حال ساخت است، افزود: با توجه به وضعیتی که استان در حوزه منابع آبی دارد، ساخت این سدها باید سرعت بیشتری بگیرد و این مهم با تأمین اعتبار لازم محقق می شود.

باقری،با اشاره به عملیات اجرایی ساخت سد مراش، گفت: سد مراش یکی از پروژه‌های حیاتی و استراتژیک شهرستان ماهنشان در استان زنجان است که به‌عنوان قلب تپنده منطقه محسوب می‌شود و این سد از سال ۸۵ کلید خورده و روند ساخت آن تاکنون ادامه دارد و از پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی برخوردار است و امسال از هزار و ۳۱۸ میلیارد ریال اعتبار اختصاصی به این طرح ۵۱۱ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.

وی بیان داشت:در مجموع تا پایان سال گذشته هفت هزار و ۵۵۱ میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده و تکمیل آن نیازمند ۱۸ هزار و ۳۶۸ میلیارد ریال اعتبار است.

مدیرعامل شرکت آب منطه ای استان زنجان،افزود: سد مراش با ظرفیت مخزن ۴۱ میلیون متر مکعب در شهر دندی در شهرستان ماهنشان در حال اجراست و نیاز آب شرب شهرهای ماهنشان، دندی و ۱۲۲ روستای مسیر را به میزان چهار میلیون متر مکعب و نیاز آبی صنایع مستقر در منطقه را به میزان ۲.۵ میلیون مترمکعب تامین می کند.

باقری اظهار داشت: همچنین با احداث این سد و خط انتقال آن، نیاز زیست محیطی منطقه به میزان ۵.۵ میلیون متر مکعب و حقابه کشاورزی سد پایاب نیز در حجم ۲.۴ میلیون متر مکعب تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از منابع اصلی احداث سد مراش، مدیریت آبی و جلوگیری از هدررفت آب‌های سطحی است و نقش کلیدی در توسعه منطقه کشاورزی دارد و با تولید آب مورد نیاز برای زمین‌های زراعی، کشاورزی را افزایش می‌دهد و فرصت‌های اقتصادی برای مردم منطقه دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان، به عملیات اجرایی سد مشمپا اشاره کرد و گفت: سد مشمپا بر روی رودخانه قزل‌اوزن شهرستان زنجان در نزدیکی روستای مشمپا (از توابع بخش زنجانرود) در دست ساخت است.

باقری تصریح کرد: این سد با اهداف تأمین قسمتی از آب شرب و صنعت مورد نیاز شهرستان زنجان و استفاده حداکثری از آب رودخانه قزل‌اوزن در حال احداث است و بعد از اتمام در سه حوزه شرب، کشاورزی و صنعت مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی و نیاز منطقه به آب پایدار، سد مراش در شهرستان ماهنشان برای تأمین آب آشامیدنی شهرهای ماهنشان، دندی و ۱۲۲ روستای مسیر و همچنین صنایع مستقر در این منطقه در حال احداث است و پاییز امسال به مرحله آبگیری می‌رسد.

عملیات اجرایی ساخت  ۳ سد استان زنجان تسریع شود|تخصیص اعتبار به پروژه های نیمه تمام

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان ،با تاکید بر اهمیت احداث سد بلوبین برای شهرستان ایجرود، گفت: هدف از احداث سد بلوبین در این شهرستان تأمین آب شرب و صنعت در شهرهای زرین‌آباد، حلب، سعیدآباد و ۹۲ روستا در منطقه بوده و این سد نیز به مرحله آبگیری رسیده است.

باقری، از پیشرفت ۸۶ درصدی سد بلوبین خبر داد و اظهار داشت: در صورت تأمین اعتبار، این پروژه تا سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی،با بیان اینکه این سد در شهرستان ایجرود و در ۵۵ کیلومتری جنوب غربی زنجان و ۱۴ کیلومتری شهر حلب قرار دارد، گفت: این سد با اهداف تأمین ۳.۵ میلیون مترمکعب آب شرب و ۶.۱ میلیون مترمکعب آب موردنیاز صنایع منطقه در حال احداث است.

استاندار زنجان، در گفتگو با خبرنگار بازار،به منابع مالی پروژه‌های آب در استان زنجان اشاره کرد و افزود: این موضوع با جدیت پیگیری می‌شود و با توجه به بحران کم آبی که در چند ساله گذشته رخ داده تسریع در اجرا و تکمیل به موقع طرح‌های نیمه تمام آبی بیش از پیش نمایان می‌شود.

سید محسن صادقی افزود: در کوتاه‌ترین زمان ممکن این موضوع باید مرتفع شده و این طرح‌ها به سرانجام برسند.

وی بر لزوم تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام آبی سدهای در حال ساخت در استان زنجان اشاره کرد و گفت: با تکمیل سدهای درحال ساخت می‌توان از هدر رفتن نزولات آسمانی جلوگیری کرد تا در مواقع اضطراری و کمبود آب از آن بهره‌برداری کرد.

پروه های نیمه تمام در بخش آب تکمیل شود و مسئولین ذی ربط به این موضوع ویژه توجه کنند

استاندار زنجان،بر لزوم تکمیل پروه های نیمه تمام در بخش آب اشاره کرد بیان داشت: مسئولین ذی ربط به این موضوع ویژه توجه کنند.

رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان در گفتگو با خبرنگار بازار، با اشاره به نیاز آبی استان زنجان در همه بخش‌ها ،افزود: با تمام توان در جهت تأمین منابع مورد نیاز برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام آبی در زنجان حرکت خواهیم کرد.

احمد بیگدلی تاکید کرد: از وزارت نیرو و شرکت مادرتخصصی منابع آب ایران نیز انتظار داریم در این مسیر ما را یاری کنند.

عملیات اجرایی ساخت  ۳ سد استان زنجان تسریع شود|تخصیص اعتبار به پروژه های نیمه تمامعملیات اجرایی ساخت  ۳ سد استان زنجان تسریع شود|تخصیص اعتبار به پروژه های نیمه تمام

وی افزود: آب از اساسی‌ترین نیازهای انسان در همه دوران است و با توجه به لزوم تأمین آب شرب پایدار برای استان، باید این موضوع در اولویت برنامه‌های مسئولان ذیربط قرار گیرد.

رئیس مجمع نمایندگان استان زنجان،تصریح کرد: در استان زنجان باید پروژه های نیمه تمام در بخش آب تکمیل شود تا شاهد مدیریت صحیح آب در استان باشیم و روند تکمیل سدهای در دست ساخت تکمیل شود.

بارش ها در استان زنجان نسبت به سال گذشته ۱۰۷ درصد افزایش و نسبت به بلند مدت ۹ درصد کاهش یافته است

مدیرکل هواشناسی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار بازار،به میزان بارش ها در استان زنجان اشاره کرد و گفت: میزان بارش در استان زنجان در سال زراعی جاری از اول مهر ۱۴۰۳ تا پایان روز ۳۰ دی ماه جاری برابر با ۷۸ میلی متر است که نسبت به سال گذشته ۱۰۷ درصد افزایش و نسبت به بلند مدت ۹ درصد کاهش یافته است.

محمد رضا رحمان نیا تاکید کرد: طی این مدت بیشترین میزان بارش در شهرستان خدابنده با ۱۰۸ میلی متر و کمترین میزان بارش نیز در شهرستان زنجان به میزان ۵۰ میلی‌متر بوده است.

وی افزود: امیدواریم تا پایان سالجاری شاهد بارش ها خوبی در استان زنجان باشیم و شاهد پرشدن سدهای استان باشیم.

بی شک ساخت سد سیلاب‌ها را مهار کرده و با ذخیره و یا انحراف آب در پشت خود از آن برای فعالیت‌هایی مانند آبیاری،تامین آب آشامیدنی، استفاده‌های صنعتی وپرورش آبزیان استفاده می‌شود و همچنین در تامین برق، جلوگیری از سیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.