شناسهٔ خبر: 69737231 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

یوسفیان ملا مطرح کرد:

توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی؛ دستور کار ایران در مقابل ترامپ

نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه اقتصاد ایران از تاب‌آوری خوبی برخوردار است، گفت: مدیریت اقتصادی و توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی دستورکار اصلی اقتصاد کشور در مقابله با سیاست «فشار حداکثری» ترامپ محسوب می‌شوند.

صاحب‌خبر -

عزت الله یوسفیان

عزت‌الله یوسفیان ملا، کارشناس اقتصادی و نماینده ادوار مجلس در گفت‌وگو با ایکنا، درباره راهکارهای مصون ماندن اقتصاد از سیاست‌های خصمانه دولت جدید آمریکا علیه ایران گفت: خیزی که ترامپ برداشته نشان‌دهنده تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران بوده و لذا تأثیرپذیری اقتصاد ایران از این رویکرد غیرقابل کتمان است.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی حاکمیت و دولت چاره‌ای جز افزایش اعتماد عمومی ندارند، اظهار کرد: خلأ اعتماد عمومی عامل مهم در عدم پذیرش برنامه‌های دولت محسوب می‌شود؛ به عبارت بهتر فقدان اعتماد عمومی اصلی‌ترین چالش به حساب می‌آید و مشکلات اقتصادی در درجه بعدی قرار می‌گیرند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: برای جلب اعتماد عمومی باید عملکرد مسئولان اصلاح شود؛ یعنی مردم حس کنند مقامات از جنس آنها هستند و مانند آنان زندگی می‌کند و اگر چنین اتفاقی بیفتد قطعاً مردم در بدترین شرایط همراه دولت خواهند یود و دیگر سیاست‌های ترامپ سرانجامی ندارد.

اعتماد عمومی باید جلب شود

یوسفیان ملا با بیان اینکه تا ایجاد اعتماد عمومی نشود هیچ برنامه‌ای از سوی مردم پذیرفته نخواهد شد، گفت: مردم ایران علاوه بر تبعیت قانونی از دولت و نظام، تبعیت اعتقادی هم دارند و لذا با ایجاد اعتماد می‌توان مشارکت و پشتیبانی مردم را رقم زد.

وی با اشاره به تبعیت از فرامین مقام معظم رهبری در مواجهه با کشورهای متخاصم اظهار کرد: مسئولان، رسانه‌ها و مردم باید آرامش خود را حفظ کنند، از بیان سخنانی که نشان از ضعف دارند بپرهیزند و به التهاب در جامعه دامن نزنند. دشمن درصدد تضعیف روحیه ملی ایرانیان است و با اقداماتی که صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها در غزه و لبنان انجام داده‌اند درصدد القای روحیه ترس و وحشت در میان مردم ایران برآمده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در مقطع کنونی فقط باید به عقلانیت توجه داشت، گفت: با عقلانیت می‌توان از شوک‌های اقتصادی جلوگیری کرد و از ملتهب شدن جو سیاسی و اجتماعی جامعه ممانعت کرد. اگر افکار عمومی احساس کنند دولت و مسئولان در مواجهه با سیاست‌های خصمانه ترامپ برنامه‌ای ندارند مطمئن باشید همه بازارها متلاطم خواهند شد.

یوسفیان ملا تأکید کرد: اقتصاد ایران از تاب‌آوری خوبی برخوردار است و از طرفی چون پیوند عمیقی با اقتصاد جهانی ندارد می‌توان این دوران را با تدبیر پشت سر گذاشت. در شرایط کنونی، مدیریت اقتصادی و توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی به منزله دستورکار و اولویت اصلی اقتصاد کشور در مقابله با سیاست «فشار حداکثری» ترامپ محسوب می‌شوند و توجه به آنها ضرورت دارد.

وی به نقش روابط خارجی در خنثی‌سازی توطئه‌های اقتصادی دشمن اشاره و گفت: اسرائیل و آمریکا بیکار ننشسته‌اند و در مقابل هر تلاش ایران برای بهبود روابط خارجی می‌ایستند؛ مثلاً آقای رئیس‌جمهور اخیراً گفته بود وفتی ما با اروپایی‌ها مذاکره می‌کنیم و تا مراحلی هم پیش می‌رویم به خاطر دخالت‌ها و فشارهای رژیم صهیونیستی روند مذاکرات مختل می‌شود؛ در چنین شرایطی چاره‌ای نیست جز همکاری با کشورهایی که با جمهوری اسلامی عناد ندارند.

اهمیت توسعه روابط با اروپا، شرق و کشورهای منطقه

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت مذاکره با اروپا تأکید کرد: به هر حال آمریکا از سیاست‌ها و رویکردهای اروپا تأثیر می‌پذیرد و لذا اگر تنش‌ها با اروپا به حداقل برسد قطعاً در تعدیل سیاست‌های ضدایرانی آمریکا اثرگذار خواهد بود و از سوی دیگر به نفع اقتصاد کشور و موجب توسعه روابط تجاری ایران با اروپا می‌شود.

یوسفیان ملا در پایان گفت: پذیرش FATF، توسعه روابط با شرق و سیاست خارجی در قبال کشورهای همسایه قطعاً شرایط را برای ایران بهتر خواهد کرد به ویژه اینکه نباید در برابر پیوستن به FATF موضع گرفت و در نظر داشته باشیم در پارلمان کشوری مانند لبنان که حزب‌الله کرسی‌های قابل توجهی را در اختیار داشت با FATF کار می‌کرد و شهید حسن نصرالله مخالف آن نبود یا بانک‌های لبنان تحریم نبودند و ما هم نباید موضع‌گیری سختگیرانه داشته باشیم.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام