شناسهٔ خبر: 69733452 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیر پروژه بررسی روش‌های همسوسازی برنامه‌های راهبردی در شهرداری اصفهان:

همسوسازی سازمانی با تشکیل تیم برنامه‌ریزی راهبردی محقق می‌شود

مدیر پروژه بررسی روش‌های همسوسازی برنامه‌های راهبردی در سازمان‌های وابسته به شهرداری اصفهان گفت: ساختار و همسوسازی سازمانی در صورتی انجام می‌شود که تیم برنامه‌ریزی راهبردی بر اساس معیارها و فرایند از پیش تعیین شده تشکیل شود.

صاحب‌خبر -

گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدجواد صالح‌زاده امروز _ پنجشنبه بیست‌وچهارم آبان_ در سومین نشست شهراندیشی کاربست پروژه پژوهشی با عنوان «بررسی روش‌های همسوسازی برنامه‌های راهبردی سازمان‌های وابسته به شهرداری اصفهان» اظهار کرد: رویکردهای ارزیابی اثربخشی یک نظام راهبردی برنامه‌ریزی شامل دو مورد فرایندگرایی و هدف‌گرایی است که در این راستا بر اساس یک‌سری شاخص‌ها و برنامه ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی انجام شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس یکپارچگی عمودی، یکپارچگی افقی، پذیرش برنامه و تطابق فرایند طرح مسئله انجام شد که در این راستا ۵۰ درصد همسویی در برنامه سازمان‌های شهرداری وجود داشت، افزود: بر اساس این موضوع طرح در چند مدل و چارچوب بررسی شد تا بر اساس آن چارچوب بتوانیم در سازمان‌ها به یک‌سری یکپارچگی در برنامه‌های بالادست برسیم.

مدیر پروژه بررسی روش‌های همسوسازی برنامه‌های راهبردی در سازمان‌های وابسته به شهرداری اصفهان تصریح کرد: آغاز کار با نقدهایی در مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر وجود داشت، بنابراین نقاط قابل بهبود در برنامه بالادست استخراج شد که بعضی از آن‌ها ریشه همسویی داشت و سازوکار وفاق در آن‌ها تعریف نشده بود؛ برنامه‌های تدوین شده نقاط قوت فراوانی از جمله وفاق و استفاده از نقطه نظرات ذی‌نفعان در برنامه، همچنین نقطه ضعف‌هایی از جمله پوشش ندادن حداکثری وظایف و تفکیک نشدن وظایف شهرداری با سایر سازمان‌ها داشت.

صالح‌زاده با بیان اینکه در ادبیات همسویی به این موضوع می‌پردازیم که پیوند میان اولویت‌های رقابتی برقرار شود، گفت: این اتفاق می‌تواند درون‌سازمانی یا برون‌سازمانی باشد، زیرا برای همسویی باید علاوه بر اینکه به‌صورت عمودی از برنامه شهرداری به سازمان‌ها می‌رسیم، باید به‌صورت افقی سازمان‌ها را یکپارچه در نظر بگیریم تا خروجی با برنامه بالادست همسو باشد.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم به هدف برسیم باید مسیرهای طی شده را باهم همسو کنیم، ادامه داد: عواملی همچون تعهد اجرایی، آگاهی و تخصیص منابع در کاهش فاصله میان برنامه‌ریزی و اجرای استراتژی مؤثر است، همچنین در همسویی استراتژیک مدل‌های مختلفی وجود دارد.

مدیر پروژه بررسی روش‌های همسوسازی برنامه‌های راهبردی در سازمان‌های وابسته به شهرداری اصفهان با اشاره به شناسایی عوامل مؤثر بر همسویی و آسیب‌شناسی وضع موجود افزود: تأثیر عوامل همسویی بر اساس میزان توجه شهرداری به این عوامل و میزان اهمیت خبرگان به عوامل بررسی شد که بر اساس آمار در تمام موارد توجه در نظام برنامه‌ریزی به آن بسیار کم بوده است و بیشتر ضعف‌ها و ریشه‌ها در این عوامل قرار دارد.

صالح‌زاده تصریح کرد: عوامل همسویی برنامه‌ها از جمله تعهد نسبت به برنامه راهبردی، ارزش‌ها و باورهای مشترک در سازمان‌ها، روابط کاری کارکنان، نظام تشویق و تنبیه مرتبط با برنامه راهبردی و تطابق و هم‌راستایی میان بودجه و برنامه راهبردی است.

وی با بیان اینکه در شهرداری نقاطی که اولویت بالایی داشت را با فرایند تطبیق دادیم، گفت: در بسیاری از سازمان‌ها از انتخاب افراد، صدور حکم و مسئولیت فرد دچار اشکال هستیم، بنابراین تا مراحل بعدی، برای رسیدن به همسویی نیاز به ساختار داخل هر سازمان داریم که اگر خروجی خوبی بخواهیم، باید کارگروه‌هایی ذیل کمیته تشکیل بدهیم و تنها تخصصی به موضوع مد نظر نگاه نکنیم.

مدیر پروژه بررسی روش‌های همسوسازی برنامه‌های راهبردی در سازمان‌های وابسته به شهرداری اصفهان گفت: اگر بخواهیم نتیجه خوبی بگیریم، باید نیم نگاهی به عوامل ایجاد تحول در سازمان و دستاوردهای سریع داشته باشیم؛ البته تبلیغ چشم‌انداز، ایجاد ضرورت و فوریت، تدوین چشم‌انداز و ایجاد امواج دگرگونی از جمله دیگر راهکارهای مؤثر است.

صالح‌زاده با بیان اینکه ساختار و همسوسازی سازمانی در صورتی انجام می‌شود که تیم برنامه‌ریزی راهبردی بر اساس معیارها و فرایند از پیش تعیین شده تشکیل شود، افزود: در این راستا باید تعریف شرح وظایف و نقش سطوح مختلف سازمان، تدوین برنامه آموزشی منابع انسانی سطوح مختلف سازمان، برگزاری دوره آموزشی و توجیهی تیم راهبردی، طراحی برنامه زمان‌بندی فرایند تدوین، اجرا و ارزیابی و مصاحبه آغازین با مدیران به‌منظور درک اهداف بالقوه و مقاصد راهبردی انجام شود.

وی با اشاره به پیشنهادهای ارائه شده توسط خبرگان سازمان‌های منتخب تصریح کرد: با توجه به تعداد عناوین مطرح شده در دستورالعمل بهتر است موارد اولویت‌دار مشخص شود، همچنین اضافه شدن جدول همسویی و ماتریس ارتباط میان اهداف شهرداری اصفهان و اهداف سازمان، همچنین نگاشت اهداف بالادست و اهداف تسری یافته از جمله سایر پیشنهادها است.