شناسهٔ خبر: 69731874 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در دومین روز از هفته کتاب؛

طرح کتابخوانی چراغ مطالعه در اردبیل به پایان رسید

اردبیل- اجرای طرح «چراغ مطالعه» با برپایی نمایشگاه و کتابخوانی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اردبیل به پایان رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اردبیل، در این مراسم ۲۴ آبان ماه مدیرکل کانون پرورش کودکان و نوجوانان استان در مرکز الگوی تربیتی و فرهنگی هنری شماره‌ی ۳ کانون اردبیل اظهار کرد: طرح چراغ مطالعه فرایندی کتاب محور و کاری جمعی بود و در اجرای این طرح، آثار فرهاد حسن‌زاده، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان موردمطالعه و بررسی قرارگرفت.

ملیحه ملک زاده فرد عنوان کرد: مشارکت کنندگان با الهام از آثار آن نویسنده، در گروه‌های سنی کودکان و نوجوان از اول مردادماه امسال پس از برگزاری کارگاه‌های مختلف در بخش‌های فرهنگی، هنری و ادبی آثار و محتواهای متنوعی از جمله نشانگرهای کتاب، پادکست، آلبوم تصاویر، قصه نمایش در ۳ گروه مجزا، و ساخت تندیس از شخصیت‌های داستانی تولید کردند.

وی با بیان اینکه در این طرح ۷۰ نفر از اعضا و اولیا شرکت کردند، بیان کرد: در اجرای این طرح جمعی از مادران اعضا با همراهی مربیان مرکز کیف‌های دوشی منقوش به تصاویری برگرفته از کتاب‌های فرهاد حسن زاده تولید کردند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل در ادامه به اهمیت مطالعه و کتاب‌خوانی از نگاه قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: واژه «کتاب» به عنوان یکی از مفاهیم اساسی در قرآن تکرار شده و این نشان دهنده اهمیت و جایگاه کتاب در آموزش راه و روش زندگی، ارزش‌های اخلاقی و اصلاح امور و پیشرفت جامعه است.

ملک زاده فرد استان با بیان اینکه دانایی در خواندن کتاب بدست می آید یادآور شد: کودکان و نوجوانان در کنار مطالعه منابع درسی، از خواندن سایر کتب با موضوع متنوع نباید غافل شوند، چراکه این منابع راههای به موفقیت رسیدن را به ما می‌آموزند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل پایه و محور برنامه‌های کانون را فعالیت کتاب‌خوانی عنوان و اضافه کرد: برای ارتقای میزان مطالعه کتاب در بین اعضا، تعداد امانت کتاب در مراکز فرهنگی هنری کانون از ۲ جلد به ۵ جلد امانت در هر بار مراجعه افزایش یافته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این مراسم آینده کشور را متعلق به کودکان و نوجوانان دانست و بیان کرد: برای استفاده از توانایی نسل آینده‌ساز کشور باید استعدادهای آن‌ها در زمینه‌های مختلف شناسایی و پرورش یابد.

کلام‌الله صفری با اشاره به ساحت‌های شش‌گانه تعلیم و تربیت در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش عنوان کرد: در تحقق اهداف این سند تحول، حوزه‌های فرهنگی نقش اساسی دارد و کانون پرورش فکری از مراکز توانمند و اثرگذار در این زمینه است.

وی بر مهارت‌آموزی و کشف و پرورش استعدادها در مراکز کانون تاکید و تصریح کرد: فرصت خودباوری و توانمندسازی کودکان و نوجوانان در عرصه‌های فرهنگی هنری و ادبی به‌صورت شایسته‌ای در مراکز کانون فراهم است.

در این مراسم ضمن اجرای نمایش برگرفته از قصه کتاب‌های فرهاد حسن‌زاده، داستان های بازآفرینی شده از آثار این نویسنده نیز خوانده شد.