به گزارش دفاعپرس از رشت، «سیدجلیل میرعظیمی» مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در نشست برنامهریزی و هماهنگی مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون در گیلان اظهار داشت: بسیاری از آسیبهای اجتماعی متوجه کودک و نوجوان، در گُسستهای میاننسلی و ناآگاهی این نسل با داشتههای فرهنگی ریشه دارد.
وی تصریح کرد: برگزاری جشنوارههای قصهگویی و بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی و استفاده از این ابزار تربیتی که بستری مناسب برای ارزشآفرینی و الگوسازی است میتواند نقش بهسزایی در مدیریت حضور در فضای مجازی و درنتیجه، افزایش همگرایی و مهارتهای زندگی افراد جامعه داشته باشد.
میرعظیمی در همینزمینه، پیشینه فرهنگی کشور و استان را یادآور شد و با اشاره به کارکردهای مختلف قصهگویی در ایران اسلامی تصریحکرد: افزایش پیوندهای خانوادگی، ایجاد زمینههای لازم برای تجربهاندوزی، ارتقای مهارتهای زندگی و غنیسازی اوقات فراغت با تکیه بر این ابزار هنری مبتنی بر کتاب و کتابخوانی نیز از موهبتهای نهادینهسازی فرهنگ قصه و قصهگویی بهشمار میرود.
این مدیر فرهنگی در ادامه، با بیان اینکه ثبت ملی قصهگویی ایرانی بهعنوان میراث ناملموس فرهنگی و برگزاری بیست و ششمین دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی از سوی کانون پرورش فکری را ظرفیتی ارزشمند برای مشارکت و همراهی مجموعههای فرهنگی در مسیر فرهنگسازی و بهرهگیری از گنجینههای سرزمین مادری عنوان کرد و گفت: حضور نمایندگان دستگاههای فعال در عرصه فرهنگ در این نشست، نمایانگر اهمیت این ابزار تربیتی از منظر آنان و نویدبخش روزهای ثمربخش است.
وی در پایان، از فرصتسازی این ابزار فرهنگیهنری برای انتقال مفاهیم و ارزشهای ایرانی اسلامی و کارکردهای پیامرسانی قصهگویی سخن گفت و با اشاره به رویدادهای اخیر غزه و لبنان تاکیدکرد: ضرورت دارد علاوه بر آشناسازی هرچه بیشتر مخاطبان با فرهنگ اصیل ایرانیاسلامی، با قصهگوییهای متناسب با رخدادهای منطقه، زبان گویای کودکان فلسطینی و لبنانی باشیم.
معاون فرهنگی کانون استان گیلان نیز در این نشست با اشاره به ظرافت و لطافتهای نهفته در هنر قصهگویی گفت: این ابزار هنری با مهر مادری آمیخته و ممزوج است و میتواند بهترین وسیله برای فرهنگسازی محسوب شود.
سجاد کوچکنژاد در تبیین اهمیت قصه و قصهگویی، سخنان مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در ارتباط با ضرورت تقویت ایمان مخاطبان با استفاده از این ابزار تربیتی را مورد توجه قرارداد و با اشاره به بسترها و فرصتهای موجود برای تحقق این مهم تصریحکرد: لازم است برای جلب نظر نسل آگاه کودک و نوجوان به ابزارهای کارآمدی، چون قصه و قصهگویی مجهز شویم.
وی افزود: برای فرهنگسازی در میان آیندهسازان باید با گذر از حرکتهای مقطعی و واکنشی، برنامههای مدون داشتهباشیم و فارغ از نام و نشان دستگاه متولی جشنواره بینالمللی قصهگویی، برای آینده فرزندانمان تلاش کنیم.
الهامکمالپور رابط جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان نیز از رویکردهای جشنواره بیست و ششم در مردمیسازی این سنت اصیل ایرانیاسلامی صحبت کرد و افزود: فراگیری فضاهای نویین فرهنگی و رسانهای، بر لزوم دریافت محتوای مناسب از سوی مخاطبان تاکید دارد و تلاش دستاندرکاران برگزاری جشنوارههای قصهگویی نیز معطوف به این امر است.
تشریح روند برگزاری جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری در استان گیلان طی سالگذشته و اشاره به استقبال علاقهمندان، ازدیگر موضوعاتی بود که در صحبتهای کمالپور به آن اشاره شد و وی با تشریح محورهای مختلف این جشنواره با شعار «راز قصهها، ساز زندگی» و گستره مخاطبان این رویداد فرهنگی هنری گفت: علاقهمندان میتوانند برای آگاهی از چگونگی شرکت در این رویداد فرهنگی و هنری و ثبتنام، به سایت جشنواره قصهگویی با نشانی www.kanoonfest.ir مراجعه کنند.
وی همچنین، تاریخ برگزاری مرحله استانی جشنواره قصهگویی در گیلان را ۳ تا ۵ دی ۱۴۰۳ اعلام کرد و گفت: شماره ۰۹۰۵۵۱۳۰۲۸۱ در پیامرسان بله بستری برای ارسال آثار محسوب میشود.
انتهای پیام/
∎