شناسهٔ خبر: 69697330 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

جشنواره قصه‌گویی جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

رشت- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان گفت: قصه‌ گویی یک جریان فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها و نیازمند همراهی همگانی برای بهره‌مندسازی آینده‌سازان از گنجینه میراث سرزمین مادری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سید جلیل میرعظیمی عصر سه شنبه در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان اظهار کرد: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی متوجه کودک و نوجوان، در گُسست‌های میان نسلی و نا آگاهی این نسل با داشته‌های فرهنگی ریشه دارد.

مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان افزود: برگزاری جشنواره‌های قصه‌گویی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و استفاده از این ابزار تربیتی که بستری مناسب برای ارزش‌آفرینی و الگوسازی است می‌تواند نقش به سزایی در مدیریت حضور در فضای مجازی و درنتیجه، افزایش هم‌گرایی و مهارت‌های زندگی افراد جامعه داشته باشد.

وی با اشاره به کارکردهای مختلف قصه گویی در ایران اسلامی تصریح کرد: افزایش پیوندهای خانوادگی، ایجاد زمینه‌های لازم برای تجربه اندوزی، ارتقای مهارت‌های زندگی و غنی سازی اوقات فراغت با تکیه بر این ابزار هنری مبتنی بر کتاب و کتاب خوانی نیز از موهبت‌های نهادینه سازی فرهنگ قصه و قصه‌گویی به شمار می‌رود.

میرعظیمی تصریح کرد: ثبت ملی قصه‌گویی ایرانی به عنوان میراث ناملموس فرهنگی و برگزاری بیست و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از سوی کانون پرورش فکری را ظرفیتی ارزشمند برای مشارکت و همراهی مجموعه‌های فرهنگی در مسیر فرهنگ‌سازی و بهره گیری از گنجینه‌های سرزمین مادری است.

وی از فرصت‌سازی این ابزار فرهنگی هنری برای انتقال مفاهیم و ارزش‌های ایرانی اسلامی و کارکردهای پیام رسانی قصه‌گویی سخن‌گفت و با اشاره به رویدادهای اخیر غزه و لبنان تاکید کرد: ضرورت دارد علاوه بر آشنا سازی هر چه بیشتر مخاطبان با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی، با قصه گویی‌های متناسب با رخدادهای منطقه، زبان گویای کودکان فلسطینی و لبنانی باشیم.