شناسهٔ خبر: 69731697 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

معاون اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه:

کاهش رشد جمعیت جوان در بازار کار و رشد اقتصادی تاثیر بسزایی دارد

معاون اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: اداره کار با استفاده از برنامه ریزی های  مشخص و ایجاد شرایط شغلی به افزایش رشد جمعیت جوان که نتیجه آن رونق بازار کار و شد اقتصادی است، کمک خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام امین‌اله سلیمانی در گفت‌ و گو با خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، اظهار کرد: تغییرات جمعیتی و جوانی جمعیت بربازار کار تاثیر بسزایی خواهد داشت، افزایش باروری با افزایش جمعیت جوان ارتباط مستقیم دارد و نتیجه آن ایجاد فرصت های شغلی برای رشد اقتصادی بویژه در صنایع نوظهور مانند فناوری اطلاعات خواهد بود. 

وی افزود: نیروی کارآمد جوان  با نوآوری همراه است لذا اگر بازار کار در ایجاد فرصت‌های شغلی ناتوان باشد با بحران بیکاری مواجه خواهیم شد که نتیجه آن  کمبود مهارت ها و فقدان فرصت های شغلی است.

معاون اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه با اشاره به برنامه های اداره کار در زمینه مشوق‌های اقتصادی، تصریح کرد: اداره کار برنامه هایی در زمینه مشوق های اقتصادی برای فرزند اوری دارد که می‌توان به کمک نقدی برای تولد فرزند جدید ، تعجیل  در طبقه شغلی و موارد این چنین اشاره کرد .

وی در ادامه بیان کرد: برنامه هایی از جمله حمایت از مادران شاغل در رعایت مرخصی های بارداری،دورکاری در بارداری، کاهش ساعت کار مادرانی که فرزند خردسال دارند و استفاده از دورکاری روزهای پنجشنبه را در دست کار خود قرار داده است .

حجت‌الاسلام والمسلمین سلمانی اضافه کرد: اداره کار به منظور حمایت از مشوق های مالی باید برنامه‌ریزی دقیق و پیش‌بینی شده‌ای را داشته باشد که از جمله آن میتوان به افزایش یارانه ها، کمک های نقدی به خانوارهای داری فرزند بیشتر و کاهش مالیات برای این خانوارها، اعطای تسهیلات حمایتی برای زنان باردار شاغل و مادران ( ایجاد مهدکودک ها در محل کار)، تسهیلات بارداری و فرزندآوری، افزایش امکانات بهداشتی، ایجاد شرایط اشتغال و حمایت از کارافرینی جوانان اشاره کرد.

وی تشریح کرد: کاهش نرخ باروری به معنای کاهش تعداد فرزندانی است که یک زن در طول زندگی خود به دنیا می‌آورد. کاهش نرخ باروری می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله دسترسی بیشتر به روش‌های پیشگیری از بارداری، تغییرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تغییر در اولویت‌های زندگی افراد ( تمرکز بر تحصیلات و شغل)، رخ دهد و  تاثیرات مهمی بر ساختار جمعیتی مانند پیر شدن جمعیت و کاهش نیروی کار داشته باشد.

معاون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با بیان این موضوع که یک درصد از جمعیت دنیا را ایرانی تشکیل می‌ دهد، افزود: طبق جدیدترین آمار، جمعیت کشور در سال ۱۴۰۳ حدود ۸۹ میلیون نفر رسیده  که نسبت به سال گذشته رشد نامحسوسی از خود نشان داده است؛ نرخ باروری در کشور کاهش چشمگیری پیدا کرده، در قرن اخیر رشد جمعیت کشور هشت برابر افزایش یافته است.

گفتنی است نرخ رشد سالانه در کشور ۱/۴ ، میزان زاد و ولد ۱۶/۳ و میزان مرگ و میر ۵/۳ درصد بوده است.

46