به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هشتمین کنگره سالیانه علوم اطلاعات و هوش مصنوعی با حضور غلامرضا امیرخانی، رئیس کتابخانه ملی، عصمت مومنی، معاون کتابخانه ملی، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و جمعی از کتابداران و پیشکسوتان انجمن کتابداری و اطلاعرسانی در تالار همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی تالار حکمت برگزار شد.
رضایی شریفآبادی، رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی در این نشست اظهار کرد: همه شما در جریان تاریخچه انجمن کتابداری و اطلاعرسانی هستید، این انجمن در دهه ۴۰ شکل گرفت و بعد از انقلاب با اندکی وقفه سال ۷۹ این انجمن با همت برخی دوستان، انتخابات هئیتموسس به همت برخی دوستان مانند فریبرز خسروی شکل گرفت و نخستین انتخابات هیئتمدیره انجمن کتابداری شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه هشتمین دوره انجمن کتابداری اطلاعرسانی با رایگیری و انتخاب هیئت مدیره شکل خواهد شد، اظهار کرد: از سال ۹۴ به بعد برگزاری کنگره سالیانه انجمن کتابداری و اطلاعرسانی شکل گرفت و هشتمین کنگره انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ۲۳ آبانماه با برگزاری انتخابات مجموع عمومی فعالیت خود آغاز خواهد کرد.
رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی با اشاره به بحث حذف پست کتابدار در آموزش و پرورش وادغام نهاد کتابخانهها در کتابخانه ملی گفت: انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران در برهههای مختلف واکنشهای موثری نسبت به اتفاقات مرتبط با کتابداری داشته است؛ مثل آن زمانی که بحث حذف پست کتابدار مطرح شد و این انجمن نامهای به وزارت آموزش و پرورش داد یا وقتی که بحث ادغام نهاد کتابخانهها در کتابخانه ملی مطرح شد؛ باز این انجمن نامهای به رئیس وقت کتابخانه ملی حداد عادل ارسال کرد و معایب را ذکر کرد. این طرح بعد از این نامه لغو شد.
شریف اّبادی با بیان اینکه مهمترین موضوعی که انجمن کتابداری از سال ۹۴ پیگیری کرد، دنبال کردن موضوعات و دغدغههای روز در بحث علم اطلاعات و دانش شناسی بود، عنوان کرد: امسال هشتمین کنگره سالیانه علوم اطلاعات به دغدغه هوش مصنوعی پرداخته است؛ فناوری که ادعا میشود در ۲۰ سال آینده به اندازه ۳۰۰ سال گذشته تحولات بزرگی را رقم خواهد زد. شدت این تحولات بدان معناست که نمیدانیم چه اتفاقی افتاده است؟
رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی با بیان اینکه متخصصان علوم اطلاعات به عنوان افرادی که با داده و اطلاعات در مرکز فعالیت خود سرو کار دارند، با فناوری هوش مصنوعی آشنا بشناسند، گفت: برای تسلط بر دادهها باید آن را شناخت و راهکار شناسایی این دادهها؛ همین هماندیشیها و برگزاری همایشهاست.
رئیس هشتمین کنگره سالیانه علوم اطلاعات و هوش مصنوعی با اشاره به اینکه متخصصان مختلف موضوع تاثیر هوش مصنوعی را در حوزه کاری خود پیگیری میکنند، اظهار کرد: متخصصان علم اطلاعات و دانش شناسی نیز باید این فناوری جدید و مهم را مورد توجه قرار دهند تا از آخرین تاثیرات آن بر مراکز اطلاعرسانی و کتابخانهها مطلع شوند.
شریفآبادی با اشاره به انتصاب غلامرضا امیرخانی بهعنوان رئیس کتابخانه ملی ایران گفت: نخستینبار رئیس کتابخانه ملی از میان کتابداران و حرفهمندان علم اطلاعات و دانششناسی انتخاب شده است. برای آقای امیرخانی آرزوی موفقیت میکنیم و در این راه برای تعامل با او اعلام آمادگی میکنم.
شریفاّبادی با اشاره به حضور مهدی رمضانی، دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: امسال در هشتمین کنگره علوم اطلاعات و هوش مصنوعی نخستینبار مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این همایش حضور پیدا کرده است. امیدواریم نشستهای تخصصی این کنگره برای کتابخانههای عمومی با محوریت هوش مصنوعی موثر باشد.