شناسهٔ خبر: 69730337 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خبر داد

کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در خراسان رضوی طی تابستان ۱۴۰۳

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال در استان طی تابستان ۱۴۰۳ خبر داد.

صاحب‌خبر -

محمد امین بابایی، امروز ۲۴ آبان ماه در نشست خبری اعلام برنامه‌های هفته کارآفرینی اظهار کرد: مرکز آمار ایران گزارش جدیدی از وضعیت اقتصادی استان‌ها منتشر کرده که نشان‌دهنده بهبود شاخص‌های اشتغال و کاهش بیکاری است. بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری استان در تابستان ۱۴۰۳ به ۵.۱ درصد کاهش یافته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد کمتر است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین نرخ مشارکت اقتصادی به ۴۳.۱۴ درصد رسیده که نشان‌دهنده افزایش ۰.۳ درصدی است. نسبت اشتغال نیز به ۴۰.۱۲ درصد افزایش یافته است. استان ما موفق به کسب رتبه دوم در کاهش نرخ بیکاری در میان ۳۱ استان کشور شده است.

بابایی به افزایش مراکز کاریابی و کارآفرینی در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، استان ما دارای بیش از ۱۵۷ مرکز کاریابی فعال بوده که شامل مراکز دولتی و غیردولتی می‌شود. در هشت ماه گذشته، ۲۸ مجوز جدید برای کاریابی صادر شده است. همچنین ۸۳ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی در استان فعال هستند که ۴۳ مجوز جدید صادر شده است. در سطح استان ۲۱ مرکز شتاب‌دهنده و ۱۲ کافه کارآفرینی و ۱۹ فضای کاری اشتراکی نیز وجود دارد.

وی در خصوص سامانه‌های اشتغال و فرصت‌های شغلی گفت: در چهارچوب سامانه رصد اشتغال، تعداد ۸۷ هزار و ۸۸۸ فرصت شغلی در سال ۱۴۰۲ ثبت شده است. در هشت ماه اول سال ۱۴۰۳ نیز ۴۲ هزار و ۲۳۲ نفر در این سامانه ثبت شده‌اند. در زمینه مجوزهای مشاغل خانگی، تاکنون ۲۴ هزار و ۴۰۹ مجوز صادر شده و مبلغ ۱۹۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

بابایی ضمن تاکید بر آموزش و مهارت‌افزایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تصریح کرد: سامانه ملی جستجوی شغل نیز در خدمت افزایش اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی قرار دارد. این سامانه اطلاعات لازم را به دانشگاه علمی‌کاربردی ارائه می‌دهد تا با ساماندهی مشاغل و افزایش مهارت‌افزایی، اشتغال‌زایی کنند. تاکنون ۱۲ هزار و ۹۶۰ کارجو و ۲۷۸۰ فرصت شغلی در این سامانه ثبت شده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: این تغییرات نویدبخش بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال در استان بوده و نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر در راستای توسعه اقتصادی و کارآفرینی است.

تصویب و اجرای طرح پژوهشی برای شناسایی دلایل کمبود نیروی کار و ارائه راهکارها

بابایی اضافه کرد: در سال‌های اخیر، کاهش ظرفیت نیروی کار به‌خصوص در واحدهای تولیدی، مسئله‌ای قابل توجه بوده است. به همین منظور، در سال جاری یک کار پژوهشی به عنوان موضوع اولویت‌دار در دستور کار قرار گرفت. این موضوع پژوهشی در جلسه‌ای با حضور استادان و کمیته پژوهش استان به تصویب رسیده است. هدف این پژوهش، شناسایی چالش‌های موجود در بازار کار و ارائه راهکارهای کوتاه‌مدت و میان‌مدت برای رفع مشکلات تأمین نیروی انسانی است.

وی در رابطه با جزئیات طرح پژوهشی و سرمایه‌گذاری‌ها خاطرنشان کرد: این طرح از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و سامانه جستجوی شغل به جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات مرتبط کمک کرده است. اطلاعات به دست آمده نشان‌دهنده کمبود نیروی کار علی‌رغم وجود فرصت‌های شغلی در بخش خصوصی است. از این‌رو، تصمیم بر آن است که به‌جای حدس و گمان، به صورت علمی دلایل این موضوع بررسی و راهکارها پیشنهاد شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی عنوان کرد: از سوی دیگر، تسهیلات متعددی در حوزه مشاغل خانگی از منابع مختلف برای حمایت از اشتغال‌زایی پرداخت شده است. بدین ترتیب، در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، مبالغ قابل توجهی به این منظور اختصاص یافته که شامل پرداخت و معرفی به بانک‌ها نیز می‌شود.

بابایی در خصوص برنامه‌های هفته جهانی کارآفرینی گفت: با نزدیک شدن به هفته جهانی کارآفرینی، برنامه‌های متعددی در استان برگزار می‌شود. این برنامه‌ها شامل مشارکت هشت دستگاه اجرایی، دانشگاه‌ها و دیگر نهادهای مربوطه می‌باشد. از جمله این برنامه‌ها می‌توان به برگزاری نمایشگاه‌ها، بازدیدها و همایش‌های متعدد در حوزه کارآفرینی اشاره کرد. دانشگاه‌های مختلف و مراکز نوآوری نیز نقشی فعال در این برنامه‌ها خواهند داشت.

وی یادآور شد: تأکید بر این است که همکاری و مشارکت در این برنامه‌ها می‌تواند به شناسایی و رفع چالش‌های موجود کمک شایانی کند و به بهبود وضعیت اشتغال و کارآفرینی در استان منجر شود.

کاهش حوادث ناشی از کار در سال جاری

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ادامه از کاهش ۴ درصدی حوادث ناشی از کار در بازه هفت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و بیان کرد: این کاهش به‌ویژه در بخش معادن چشمگیر بوده است. به گفته مسئولان، این دستاورد حاصل همکاری مؤثر با اصحاب رسانه و اطلاع‌رسانی گسترده بوده است.

بابایی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده، آغاز پروژه‌های بازرسی و نظارت دقیق‌تر بر فرآیندهای کاری با کمک رسانه‌ها و جامعه مخاطب بود که منجر به کاهش حوادث شد. در همین راستا، بهبود آموزش و توانمندسازی کارگران از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی مخصوصاً در بخش صنعت ساختمان نیز به طور جدی دنبال شده است.

وی تصریح کرد: به منظور کاهش بیشتر حوادث در حوزه صنعت و ساختمان، مذاکراتی با اتاق اصناف انجام شده و تلاش می‌شود تا کارگاه‌های کوچک با ابزارهای ایمنی مناسب تجهیز شوند. این اقدامات با هدف ارتقای فرهنگ کاری و ایمنی در محیط‌های کاری صورت گرفته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به حادثه تلخ معدن طبس و تأکید بر گرامیداشت یاد و خاطره کارگران مرحوم، نیاز به اقدامات جدی‌تر در زمینه کاهش خطرات شغلی امری ضروری تلقی می‌شود. امید است با ارتقای استانداردهای ایمنی و همکاری نزدیک‌تر با رسانه‌ها، به کاهش چشمگیرتری در آمار حوادث دست یابیم.

بابایی ضمن تأکید بر نقش مؤثر رسانه‌ها در ایجاد حساسیت‌های لازم و فرهنگ‌سازی ایمنی با دعوت از آنها به عنوان اعضای فعال این زیست‌بوم درخواست کرد که در برنامه‌های آموزشی و بازرسی‌های مشترک حضور فعال داشته باشند.

انتهای پیام