شناسهٔ خبر: 69726059 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

تنش و دعوا بر سر پایان کار دانشگاه زنان در کره‌جنوبی

تشدید تنش بین دانشجویان دانشگاه زنان دونگ‌دوک و مدیریت آن در مورد انتقال احتمالی آن به یک دانشگاه مختلط، این بحث را مطرح کرده است که آیا کره همچنان به موسسات آموزش عالی برای زنان نیاز دارد یا خیر.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در اوایل ماه گذشته دانشگاه زنان دونگدوک در شمال سئول جلسه‌ای را برای ایجاد طرح توسعه دانشگاه در سطح ستاد برگزار کرد که طی آن با اشاره به کاهش جمعیت سن دانشگاهی در این کشور، انتقال به دانشگاه مشترک پیشنهاد شد. یکی از مسئولان این دانشگاه در دفاع از این طرح گفت: کاهش جمعیت سن دانشگاهی احتمالا جذب دانشجویان جدید را در آینده دشوار می‌کند. انتقال به تحصیل مختلط می‌تواند یک جایگزین باشد.

اگرچه مسئولان دانشگاه می‌گویند که انتقال دستور کاری است که هنوز به طور رسمی مورد بحث قرار نگرفته و فقط یکی از چندین ایده نشست است، با این حال دانشجویان نسبت به طرح این مساله اعتراض کرده‌اند و از دانشگاه می‌خواهند این پیشنهاد را پس بگیرد. یکی از گروه‌های دانشجویی با انتشار بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: «روح موسس دانشگاه زنان دانگدوک، اعطای حق تحصیل از طریق آموزش زنان است. دانشگاه‌های زنان به عنوان نهادی که مسئولیت آموزش زنان را بر عهده دارد، باید در پرورش استعدادهای زنان پیش قدم باشند».

همچنین محوطه این دانشگاه طی چند روز گذشته به صحنه اعتراض دانشجویان تبدیل شد. علاوه بر تحریم کلاس‌ها، آنها با اسپری قرمز و نوشتن عباراتی همچون «نه به انتقال»، اعتراض خود نسبت به این پیشنهاد را مطرح کردند.

کره‌جنوبی طی چند سال اخیر شاهد تاسیس دانشگاه‌های متعدد زنان با هدف حمایت از حقوق آنها برای تحصیل بوده است. جامعه دانشگاهی معتقد است که دانشگاه‌های زنان هنوز به عنوان پایه‌های آکادمیک برای آموزش و یادگیری در مورد تبعیض جنسیتی، خشونت جنسیتی و مسائل اقلیت‌ها مهم و تاثیرگذار هستند. در واقع، دانشگاه زنان اوها، دانشگاه زنان سوکمیونگ و دانشگاه زنان دانگدوک کلاس‌هایی را با هدف شناخت و بررسی موقعیت‌های تبعیض آمیز در هر زمینه برگزار می‌کنند.

با این حال، به دلیل کاهش جمعیت، بسیاری از دانشگاه‌ها برای جذب دانشجو با مشکل مواجه هستند. به دنبال کاهش شدید نرخ زاد و ولد، جمعیت دانشگاهی این کشور کاهش مستری داشته است به طوری که از از ۹.۱۸ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ به ۷.۱۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ رسیده است.

برچسب‌ها: