شناسهٔ خبر: 69724230 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اثری ارزشمند یادگار صفوی

محراب صفوی مسجد سرخی اصفهان کشف شد

محراب صفوی مسجد سرخی اصفهان هنگام مرمت شبستان غربی این مسجد ثبت ملی کشف شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: در مراحل مرمت شبستان ضلع غربی مسجد سرخی اصفهان، محراب نفیسی متعلق به دورۀ صفوی ظاهر شد که محراب اصلی مسجد سرخی است. سیدروح‌الله سیدالعسگری افزود: این محراب در دورۀ قاجار پوشانده شده بود و محراب جدید و کوچک‌تری ساخته شد که این اقدام ممکن است به علت همسوکردنِ محراب با جهت قبله صورت‌گرفته است.

وی گفت: مسجد سرخی اصفهان که سال ۱۳۱۵ و به شماره ۲۷۵ به ثبت ملی رسید، از بناهای دوره شاه عباس اول صفوی است که در خیابان چهارباغ پایین و در کوچۀ مسجد سرخی قرار دارد.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان افزود: این مسجد در سال ۱۰۱۴ هجری قمری بدست شخصی به نام «خلف» ساخته شد که سفره‌چی شاه عباس بود و نام این مسجد به‌مرور زمان و به دلیل وجود آجرهای قرمزرنگ در گنبد بنا از «مسجد سفره‌چی» به «مسجد سرخی» تغییر کرد.

 کتیبۀ سردر این مسجد نیز به خط ثلث و با کاشی سفید معرق بر زمینه لاجوردی است که سال ۱۰۱۴ هجری قمری را نشان می‌دهد. در ضلع باختری جلوخان مسجد نیز سنگابی تاریخ ۱۱۱۷ هجری قمری دیده می‌شود.