به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، قزوین یکی از استانهایی با ظرفیت و تاریخی کشور است که سالانه گردشگران زیادی را میپذیرد، این استان در ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد و با استانهای گیلان، تهران، زنجان، مرکزی و همدان همسایه است؛ به دلیل همسایگی قزوین با این استانها اغلب گردشگران این استان از تهران، همدان و زنجان هستند.
این شهر پایتخت بزرگ خوشنویسی ایران است و از معروفترین خوشنویسان آن، میتوان به میرعماد قزوینی اشاره کرد. قزوین در گلوگاه ارتباطی استانهای شمالی و غربی کشور قرار دارد و بسیاری از گردشگران شاید در مسیر تردد خود، از این شهر عبور کرده باشند، اما از جاذبههای گردشگری و اماکن دیدنی آن غافل بودهاند.
بیشتربناهای قزوین مربوط به دوران حکومت صفویان
شهرقزوین در دوران حکومت صفویان به مدت ۵۷ سال پایتخت کشورمان بوده است و به همین منظور دراین دوران بناها ومعماریهای بی نظیری مانند عمارت چهلستون در آن ساخته شده که این بنا تنها کوشک باقی مانده از مجموعه کاخهای سلطنتی دوران شاه طهماسب است.
شاه طهماسب صفوی در سال ۹۵۱ هجری قمری پایتخت را از تبریز به قزوین انتقال داد و به معماران برجسته کشور فرمان داد تا باغی به شکل مربع بسازند و در میان آن عمارتهای عالی، تالار، ایوانها و حوضهای زیبا بنا کنند؛ گفته میشود شاه طهماسب این بنا را از روی نقشه یک معمار ترک با شیوه شطرنجی خیلی کوچک ساخته است که پنجرههای چوبی بسیاز زیبا و ظریفی دارد.
قزوین جزو اولین شهرهای مقدس ایران
به گفته برخی از علما امام رضا (علیه اسلام) در اولین سفر خود به ایران وارد قزوین شدهاند و در سفر خود به مشهد مقدس از این شهر عبور کرده و فرزندشان نیز در این خاک آرامیده است.
مسجدی به نام امام رضا (ع) در قزوین وجود دارد که به حضور امام هشتم در سفرش به قزوین مشهور است؛ در اسناد تاریخی ذکر شده که امام در عبور از شهر قزوین در خانه یکی از یارانش به نام داوود بن سلیمان ساکن شده است. این مکان که در حال حاضر مسجد شده است و قبر داوود، میزبان امام رضا (ع) در آن قرار دارد.
امامزاده شاهزاده حسین (ع) فرزند امام رضا (ع) که مقبرهاش بهعنوان یکی از مکانهای تاریخی و زیارتی به شمار میرود هم در این استان قرار دارد؛ این سازه تاریخی تزیینات بسیار زیبایی در زمینه آینهکاری، کاشیکاری و... دارد که نگاه هر بینندهای را به خود خیره میکنند، امامزاده شاهزاده حسین بهدلیل اهمیت تاریخی و معماری خود در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروز این بنای مقدس خواستار مردم مذهبی این استان است.
بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده جهان در شهر قزوین
کاروان سرای سعدالسلطنه به دستور حاکم وقت قاجاریه (سعدالسلطنه) ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شدهای قرار دارد، این بنای تاریخی درمرکز شهرقزوین (سبزه میدان) واقع شده است و امروزه بخش اعظم آن بازسازی شده و در اختیار کاسبان قزوینی قرار گرفته است.
از دیگر بناهای تاریخی و گردشگری قزوین میتوان به حمام قجر، پارک جنگلی باراجین، کلیسای کانتور، حسینه امینیها، مجموعه عظیم قلعه حسن صباح در منطقه الموت است که این بنا مورد توجه ویژه گردشگران کشوری و بین الملی قرار دارد و سالانه هزاران نفر را از جای جای ایران اسلامی و جهان برای دیدن این قلعه تاریخی به الموت میکشاند.
از دیگر بناهای تاریخی و گردشگری قزوین میتوان به حمام قجر، پارک جنگلی باراجین، کلیسای کانتور، حسینه امینیها، مجموعه عظیم قلعه حسن صباح در منطقه الموت اشاره کرد که این بنا مورد توجه ویژه گردشگران کشوری و بین الملی قرار گرفته و سالانه هزاران نفر را از جای جای ایران اسلامی و جهان برای دیدن این قلعه تاریخی به الموت میکشاند.
چشمههای خروشان آب گرم آوج شفای بیماریهای عضلانی
در ۸۰ کیلومتری شهر قزوین و در شهرستان آوج چشمههای جوشان آب گرم، چشمههای جوشان معدنی و طب سنتی نیز مورد توجه ویژه بسیاری از گردشگرانی است که از گرفتگی عضلات رنج برده و آسیب پزشکی دیدهاند.
الموت نگین سرسبز قزوین
الموت یکی از زیباترین شهرهای استان قزوین است؛ اغلب افراد الموت را با قلعه بزرگ و تاریخی آن میشناسند. منطقه الموت یکی از شهرهای کهن و افسانهای جاهای دیدنی قزوین است که همیشه مورد توجه جهانگردان و گردشگران قرار میگیرد. الموت علاوه بر آثار و بناهای تاریخی، جاذبههای گردشگری دیگری همچون طبیعت بکر و زیبا دارد، به همین دلیل افراد از تور الموت استفاده میکنند و یا با خرید بلیط هواپیما راهی الموت میشوند.
بیشتر بخوانید:
مکانهای تفریحی و گردشگری استان آذربایجان شرقی کجاست؟
الموت قلعههای زیادی همچون قلادوش، نویزر شاه و دیگر موارد را در خود جای داده است؛ بناهای تاریخی در کنار جاذبههای طبیعی مانند رود الموت، اندج رود و دیگر موارد لذت سفر به این منطقه زیبا را چند برابر میکنند و گردشگران گفتهاند در الموت میتوانید پیوند تاریخ و طبیعت را مشاهده کنید.
مناطق تاریخی شهرستانهای قزوین
مرتضی رحمانی کارشناس حوزه میراث فرهنگی در گفتوگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: شهرستان تاکستان یکی از شهرستانهای بزرگ استان قزوین است که قدمت تاریخی بسیاری دارد، به طوری که اولین فسیل میوه انگور در این شهر پیدا شده است و قدمت پیدایش این فسیل به هزاران سال قبل برمیگردد.
رحمانی ادامه داد: از آثار تاریخی مهم این شهرستان میتوان به بقعه پیر این شهر اشاره کرد که طبق گفتهها این بنا در دوران زرتشتیان به عنوان آتشکده استفاده میشده است، اما ساخت این مکان به دوره سلجوقیان تعلق دارد.
قزوین نیازمند توجه بیشتر به حوزه گردشگری
یکی از چالشهای مهم حوزه گردشگری استان قزوین بنا نشدن زیرساختهای توسعه گردشگری است که این امر باعث شده این استان با ظرفیت قابل چشم گیر خود در حوزه جذب گردشگر آنقدر که شایسته است رسیدگی نشود.
استاندار قزوین بارها در سخنرانیهای خود از صدا و سیما وخبرگزاریها بر دعوت مردم عزیز ایران به این استان تاکید کرده است و در زمینه جذب گردشگر و معرفی هرچه بهتر صنایع دستی استان، مکانهای تاریخی، طبیعی از مسئولان کشوری خواستار توجه ویژه دست اندر کاران این حوزه بوده است. معرفی هرچه بهتر این جاذبهها میتواند رونق بسیار زیادی در حوزه اقتصادی استان داشته باشد.