شناسهٔ خبر: 69723745 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نیمه پُر مالیات در خراسان شمالی

بجنورد-ایرنا- افزایش ۴۱ درصدی توزیع درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده خراسان شمالی در نیمه نخست سالجاری، راهبردی عملیاتی برای سرعت بخشیدن به محرومیت‌زدایی از شهرها و روستاهای این خطه و مصداقی بر مشارکت مردم در آبادی و عمران این مناطق است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، راهبردی برای تحقق توزیع عادلانه ثروت و دستیابی به توسعه است که اهمیت این درآمدها در خراسان شمالی که استانی کم برخوردار است، بیش از سایر مناطق مشاهده می شود.

پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و اختصاص این منابع به شهرداری ها، دهیاری ها، مناطق عشایری و روستاهای بدون دهیاری اقدامی موثر برای برقراری عدالت و ارتقای رفاه عمومی است و به دیگر سخن مسیری برای سرعت دادن به توسعه و آبادانی است.

اختصاص درآمدها از محل دریافت مالیات بر ارزش افزوده و اختصاص آن به توسعه شهرها و روستاها به معنای مشارکت مردم در آبادانی و کمک به محرومیت زدایی است، این مالیات بر کالاها و خدمات به اسثنای کالاهای اساسی و ضروری وضع میشود و ظرفیت خوبی برای ارتقای شاخص های توسعه به شمار می رود.

قانون مالیات بر ارزش افزوده تلاش دارد تا با شفاف سازی و نظارت بر زنجیره تولید و توزیع کالا و خدمات و اخذ مالیات عادلانه و حذف قاچاق کالا و تامین در آمد پایدار در قطع وابستگی بودجه کشور به نفت نقش موثری داشته باشند.

این درآمدها بستر خوبی برای آبادانی شهرها و روستاها فراهم کرده و کاهش شکاف و فاصله ها را در میان مناطق مختلف هدف قرار داده است.

مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد شامل ۶ درصد مالیات ( چهار درصد مالیات، یک درصد سلامت، یک درصد متناسب سازی حقوق) و چهار درصد عوارض است که ۶ درصد آن به حساب خزانه و چهار درصد آن بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها توزیع می‌شود.

در خراسان شمالی نیز میزان دریافت مالیات ارزش افزوده و توزیع آن در بخش های مختلف، روند رو به افزایش داشته است به طوری که توزیع این درآمدها در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۱ درصد رشد دارد.

خراسان شمالی از جمله استان هایی است که درآمدهای مالیاتی روند رو به رشدی دارد و در مقابل تحرکات زیربنایی زیادی نیز در شهرها و روستاهای استان با پرداخت مالیات انجام شده است.

سهم عوارض ارزش افزوده در ۶ ماهه ۴۰۲ (میلیارد ریال)
شهرداری‌ها دهیاریها فرمانداری‌ها عشایر
۶۵۸ ۴۴۶ ۸ ۱۶
جمع کل: ۱۱۲۸

میزان دریافت مالیات ارزش افزوده در خراسان شمالی و توزیع آن در بخش های مختلف روند رو به افزایش داشته است به طوری که توزیع این درآمدها در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۱ درصد رشد دارد.

دریافت مالیات در خراسان شمالی در همسنجی با سال گذشته ۴۱ درصد رشد یافت

براساس اعلام اداره کل امور مالیاتی خراسان شمالی، یکهزار و ۵۹۰ میلیارد ریال درآمد مالیات ارزش افزوده نیمه نخست امسال به حساب دهیاری، شهرداری و مناطق عشایری استان واریز شد که این رقم در مدت مشابه پارسال یکهزار و ۱۲۸ میلیارد ریال بود.

بررسی جدول زیر که به استناد آمار اداره کل امور مالیاتی خراسان شمالی تهیه شد حاکی از این است که یکهزار و ۵۹۰ میلیارد ریال درآمد مالیات ارزش افزوده نیمه نخست امسال به حساب دهیاری، شهرداری و مناطق عشایری استان واریز شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد افزایش یافت.

سهم عوارض ارزش افزوده در ۶ ماهه ۴۰۳ (میلیارد ریال)
شهرداری‌ها دهیاری‌ها فرمانداری‌ها عشایر
۹۲۱ ۶۳۶ ۱۱ ۲۲

جمع کل: ۱۵۹۰

همچنین در این مدت ۹۲۱ میلیارد ریال درآمد مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها که این رقم در مدت مشابه پارسال ۶۵۸ میلیارد ریال بود و در این مدت ۶۳۶ میلیارد ریال به حساب دهیاری‌های دارای کد واریز شد که این رقم در نیمه نخست پارسال ۴۴۶ میلیارد ریال بود.

۹۲۱ میلیارد ریال مالیات به حساب شهرداری‌ها، ۱۱ میلیارد ریال به حساب روستاها و۲۲ میلیارد ریال برای مناطق عشایری پرداخت شد

آمار این جدول همچنین بیانگر این است که ۱۱ میلیارد ریال درآمد مالیات بر ارزش افزوده در این مدت برای روستاهای بدون دهیاری که این رقم در مدت مشابه پارسال هشت میلیارد ریال و ۲۲ میلیارد ریال برای مناطق عشایری استان توزیع شد که این رقم در مدت مشابه ۱۶ میلیارد ریال بود.

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی با ۲۸۷ واحد صنعتی فعال با سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان دارد که افزون بر چهار هزار و ۵۰۰ کارگر در این واحدهای صنعتی اشتغال دارند.

اکنون حدود ۳۰ هزار واحد صنفی شامل بیش از پنج هزار و ۵۷۰ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد ارائه خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی و سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی در خراسان شمالی زیر نظر ۱۴۰ اتحادیه صنفی این استان فعالیت دارند.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.