غلامحسین مظفری چهارشنبه شب در نشست مشترک ستاد هفته پژوهش و فناوری و کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری خراسان رضوی در مشهد افزود: اگر قرار باشد در استان توسعهای اتفاق بیفتد، به طور قطع از مسیر پژوهش میگذرد و باید برای مراکز و دستگاههای پژوهش محور ارزش قائل شد و پژوهشها به سمتی سوق داده شوند تا خروجی اثربخشی بر بخشهای مختلف جامعه داشته باشند.
وی اظهار کرد: پژوهش و توجه به شرکتهای دانش بنیان و در مجموعه اقتصاد دانش بنیان یکی از اولویتهای کشور است و با سرعتی که دانش و فناوری در دنیا طی میکند باید تلاش کنیم در این حوزه از فرصتها به خوبی استفاده کنیم لذا هفته پژوهش فرصتی است تا دستاوردهای پژوهشی دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و مراکز علمی استان به خوبی به نمایش گذاشته شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: مخاطبان اصلی نمایشگاه هفته پژوهش باید دانش آموزان و دانشجویان به عنوان آیندهسازان کشور باشند، به صرف اینکه فقط نمایشگاهی برگزار شود، کفایت نمیکند بلکه باید از فرصت نمایشگاه برای معرفی دستاوردهای پژوهشی به فعالان حوزههای اجتماعی و اقتصادی به منظور عملیاتی کردن این پژوهشها بهره گرفت.
مظفری اظهار کرد: خراسان رضوی بخش خصوصی توانمندی دارد که میتواند پژوهشها در حوزه اقتصادی را عملیاتی و از آنها بهره برداری کند، از سوی دیگر باید نشانها و جذابیتهای مربوط به دستاوردهای پژوهشی مراکز دانشگاهی و علمی و دستگاههای اجرایی را ارتقا دهیم تا نخبگان و پژوهشگران انگیزه کافی برای پرداختن به پژوهشهای جدید را پیدا کنند.
وی اضافه کرد: خراسان رضوی سابقه ۲۹ ساله در حوزه سازماندهی پژوهشی و برگزاری شورای پژوهش در استان را دارد و جوایز زیادی هم در حوزه پژوهش به دست آورده است لذا اراده جدی هم در این بخش مهیاست و با حمایت بیشتر از پژوهشها میتوان در این مسیر گامهای بلندتری برداشت.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: هفته پژوهش آبروی استان در حوزه علم و فناوری است، زیست بوم نوآوری شرق کشور با فرماندهی مشهد باید انجام شود، به این معنا که این زیست بوم را به دولت چهاردهم معرفی کنیم تا این نقش آفرینی لازم مشهد در این زمینه انجام گیرد.
مسعود میرزایی با بیان اینکه راهاندازی زیست بوم نوآوری شرق کشور با محوریت مشهد الزاماتی دارد افزود: خراسان رضوی از سه مزیت استانی شامل صنایع معدنی، کشاورزی، صنایع خلاق و فرهنگی و از مهمتر پیکره واحد دانشگاه فردوسی مشهد و سایر دانشگاه ها و پارک علم و فناوری خراسان بهره منداست.
وی ادامه داد: در خراسان رضوی تنها سه هزار و ۸۰۰ شرکت فناور فعال وجود دارد که باید این تعداد به ۵۵ هزار شرکت برسد تا کشور از اقتصاد نفتی رهایی یابد، لذا تنها از مسیر توسعه علم و فناوری از اقتصاد نفتی دور خواهیم ماند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان نیز گفت:نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری امسال ۱۶ تا ۱۸ آذرماه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ شب در چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع فضای سالن فردوسی محل دائمی نمایشگاههای بین المللی مشهد برگزار خواهد شد و ثبت نام برای متقاضیان شرکت در این نمایشگاه از ۱۶ آبان ماه آغاز شده است و تا ۲۵ آبان ماه ادامه دارد و تاکنون هزار و ۸۰۰ مترمربع از این فضا ثبت درخواست شده است.
اسماعیلی برگزاری جشنواره تجلیل از پژوهشگران و متخصصان برتر خراسان رضوی را از دیگر برنامههای جنبی هفته پژوهش و فناوری در استان ذکر کرد و افزود: در کنار آن برنامههای دیگری از طریق ۱۱ کارگروه با عضویت دستگاههای اجرایی مختلف پیش بینی شده است که اطلاع رسانی خواهد شد.
سید جمال الدین حسینی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی نیز در این نشست به سهم ۲۲ دستگاه اجرایی استان در تامین اعتبارات پژوهش اشاره کرد و گفت: امسال ۳۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار از محل یک درصد از اعتبارات هزینهای هر دستگاه اجرایی در سال برای بحث پژوهش اختصاص یافته است که دستگاههای اجرایی باید طرحهای خود را برای جذب این اعتبارات ارایه دهند.
در ادامه این نشست مدیران دستگاههای اجرایی مختلف پیشنهادها و طرحهای خود را برای جذب اعتبارات پژوهشی ارایه دادند.