جوان آنلاین: رئیس مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی با رئیس جدید مجلس نمایندگان عراق ضمن تبریک انتخاب وی بر آمادگی مجلس شورای اسلامی ایران برای توسعه همکاریهای پارلمانی فیمابین دو کشور تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و «محمود المشهدانی» رئیس جدید مجلس نمایندگان عراق چهارشنبه بهمنظور تبادلنظر درخصوص تحولات منطقه و توسعه مناسبات دو کشور بهصورت تلفنی گفتگو کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای این گفتوگوی تلفنی، ضمن تبریک انتخاب المشهدانی بهعنوان رئیس جدید مجلس نمایندگان عراق، گفت: تقبل مسئولیت در این مقطع حساس و شرایط خاصی که منطقه با فاجعهآفرینی امریکا و رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان مواجه شده است، شایسته و تأثیرگذار است. وی افزود: بیگمان شخصیت و رویکرد جنابعالی در مبارزه با امریکا و رژیم صهیونیستی فرصت مغتنمی برای محور مقاومت و پارلمان عراق خواهد بود. قالیباف، ضمن دعوت از رئیس مجلس عراق برای سفر به تهران، بر آمادگی مجلس شورای اسلامی ایران برای توسعه همکاریهای پارلمانی فیمابین دو کشور تأکید کرد. محمود المشهدانی رئیس مجلس نمایندگان عراق نیز ضمن تشکر از انجام این گفتوگوی تلفنی، خاطرنشان کرد: اشتراکات فراوان دو کشور، بهویژه حسن همجواری و منافع مشترک، باعث شده دو کشور دغدغههای مشترکی داشته باشند. وی گفت: ما در پارلمان عراق بر عهد خود در مسئله قدس و موضوع فلسطین پایبند هستیم و راهی را که انتخاب کردهایم، ادامه خواهیم داد و سختی مسیر مانع از پافشاری ما در قضیه فلسطین و لبنان نخواهد شد.
معاون پارلمانی رئیسجمهور:
دولت مکلف به اجرای قانون عفاف و حجاب است
جوان آنلاین: معاون پارلمانی رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که قانون عفاف و حجاب را دولت چگونه اجرا خواهد کرد گفت: دولت مکلف است ترتیبات اجرای تمام قوانینی را که در مجلس مصوب شده و شورای نگهبان تأیید کرده است فراهم کند.
شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیسجمهور در گفتگو با فارس درباره سوءبرداشتها از مصاحبه وی درباره اولویت حجاب و عفاف در دولت چهاردهم گفت: دولت چهاردهم حتماً به مسئله عفاف و حجاب توجه دارد و توجه خواهد داشت. حجاب و عفاف در طینت خانوادههای ایرانی نهادینه است. وی افزود: اینکه بنده از عبارت اولویت استفاده کردهام اشاره به ترتیبات قانونی است چراکه هنوز این قانون از طرف مجلس به دولت ارسال نشده است تا برابر با اصل ۱۲۳ قانون اساسی رئیسجمهور برای ابلاغ آن اقدام کند. بنابراین از آنجا که هنوز این قانون به دولت ابلاغ نشده نحوه اجرای آن در اولویت بررسی دولت نیست. وی در ادامه گفت: ضمن آنکه این قانون تکالیف زیادی را برای دستگاههای مختلف تعیین کرده و فقط مربوط به دولت نیست و همه به ویژه نهادهای فرهنگی مسئولیت زیادی برای ترویج فرهنگ و ارزشهای اخلاقی و تربیتی دارند و روشهای اقناعی مقدم بر روشهای سلبی است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور افزود: باید توجه داشت ریشه این مسائل فرهنگی است و تلاش دولت و سایر نهادها در این زمینه باید نگاه ایجابی باشد. ما معتقدیم مسائل و مشکلات فرهنگی راه حل فرهنگی دارند. دبیری عنوان کرد: دولت مکلف است ترتیبات اجرای تمام قوانینی را که مجلس مصوب و شورای نگهبان تأیید کرده است فراهم کند. همکاری ما با سایر نهادها نیز تداوم خواهد داشت و امیدواریم این همکاری در سایه توجه به مصالح ملی، حقوق ملت و همدلی منجر به حل مشکلات کشور شود.
آملی لاریجانی:
پذیرش FATF در فضای تحریمی کمکی به ما نمیکند
جوان آنلاین: FATF بیش از ۴۰ مورد را شامل میشود و یک قرارداد هم نیست؛ یک کار اقدام مشترک است. ما همه قوانین آن را نداریم و از ۴۲ مورد ۴۰ مورد آن در کشور در حال انجام است.
به گزارش ایسنا، آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی با بیان اینکه ما مسائلی شکلی در طرح موضوعات در مجمع تشخیص مصلحت نظام داریم، اظهار کرد: یعنی این پرسش پیش میآید که آیا پس از دورهای که از بررسی موضوعی گذشته است ما میتوانیم دوباره آن را طرح کنیم یا نه؟
آملی لاریجانی یادآور شد: FATF بیش از ۴۰ مورد را شامل میشود و یک قرارداد هم نیست؛ یک کار اقدام مشترک است. ما همه قوانین آن را نداریم و از ۴۲ مورد ۴۰ مورد آن در کشور در حال انجام است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: آنان چهار قانون مادر از ما میخواستند که دو مورد داخلی شد و دو مورد پالرمو و سیافتی داخلی نشد. در این زمینه خودم کار کردم و با تصویب پالرمو موافق بودم. به دوستان هم گفتم. به لحاظ فنی معتقد بودم ما حق تحفظ داریم، چون به لحاظ کنوانسیونهای بینالمللی ما حق تحفظ میتوانیم داشته باشیم در جایی که مخالف ماهیت قرارداد نباشد. آملی لاریجانی ادامه داد: باید دستگاههای دیگر مثل شورای عالی امنیت ملی و دیگران روی آن کار کنند. به نظر من شدنی است، منتها به لحاظ شکلی اینکه مجمع الان میتواند ورود کند یا نه قابل بحث است. وی افزود: با آقای دکتر پزشکیان هم صحبت اجمالی شده تا ببینیم راه برونرفت برای آن پیدا میشود یا نه. ولی نکته مهمی این است که FATF در فضای تحریم آنقدر اثرگذار است یا نه؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: حالا شما مسئله FATF را درست کنید، سوئیفت هم حل شود، ولی وقتی دلار را برای شما تحریم کنند چه چیزی را میخواهید نقل و انتقال بدهید؟ سوئیفت همان فضای بازشده برای نقل و انتقال است، ولی اگر ممنوع کنند، کما اینکه الان انجام دادهاند با اینکه اصل تحریمها برای حاکمیت و دولت بود. اما بخش خصوصی را که همکاری با دولت میکند معمولاً تحت فشار میبرند و از مبدأ تهدید و تطمیعشان میکنند و به آنان اجازه نمیدهند. بحث مهم الان در موضوع FATF، در بستر تحریم مطرح است که آیا FATF میتواند در این بستر به ما کمک چندانی کند یا نه؟