شناسهٔ خبر: 69716566 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

سه زندانی «ابوغریب» ۴۲ میلیون دلار غرامت از آمریکا دریافت کردند

دادگاهی در آمریکا یک شرکت پیمانکار وزارت دفاع این کشور را به علت شکنجه و آزارو اذیت سه مرد عراقی در «ابوغریب» به پرداخت ۴۲ میلیون دلار غرامت محکوم کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از فرانس ۲۴، یک هئیت منصفه دادگاه آمریکا پس از ۱۶ سال روز سه‌شنبه یک شرکت پیمانکار وزارت دفاع آمریکا را محکوم به پرداخت ۴۲ میلیون دلار به عنوان غرامت به سه مرد عراقی کرد که در زندان بدنام «ابوغریب» تحت شکنجه و آزارواذیت نیرو‌های آمریکایی قرار گرفته بودند.

این خبر را وکلای این سه مردی عراقی اعلام کردند. این سه مرد عراقی «سهیل الشیمری»، صلاح العجیلی و اسعد الزبیه است که در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ در زندان ابوغریب تحت شکنجه نظامیان آمریکایی شرکت پیمانکار CACI Premier Technology قرار گرفتند.

پرونده شکایت این سه مرد عراقی علیه این شرکت وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۰۸ در شهر آرلینگتونِ ایالت ویرجینا ثبت شد، اما به علت کشمکش‌های حقوقی و تلاش‌های مداوم شرکت آمریکایی برای بستن این پرونده، به مدت ۱۶ سال طول کشید.

این نخستین بار بود که در ۲۰ سال گذشته یک دادگاه آمریکایی پرونده شکایت زندانی‌های زندان ابوغریب را بررسی می‌کند؛ آزار و اذیت زندان ابوغریب پس از آن در سرخط خبر‌های جهان قرار گرفت که تصاویری از آزار زندانیان منتشر شد.

زندان ابوغریب در ۳۲ کیلومتری غرب بغداد از سال ۲۰۰۳ تا اوت ۲۰۰۶ توسط نیرو‌های آمریکایی و سایر نیرو‌های ائتلاف با همراهی دولت عراق کنترل می‌شد. از مجموعه تأسیسات ابوغریب علاوه بر محل نگهداری و بازداشت مظنونین و محکومین، به عنوان پایگاه نظامی و محل استقرار نیرو‌های ائتلاف به رهبری آمریکا نیز استفاده می‌شد.

در آوریل ۲۰۰۴ با انتشار تصاویری از زندان ابوغریب در برنامه شصت دقیقه شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس آمریکا به نقل از نشریه نیویورکر به قلم سیمور هرش در مورد شکنجه و آزار زندانیان و قتل‌های فراقضایی توسط نظامیان آمریکایی در زندان ابوغریب، این موضوع مورد توجه بین‌المللی قرار گرفت.

شرکت CACI با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که بخش بیشتر آنچه به عنوان سواستفاده از زندانیان ابوغریب گفته می‌شود با تأیید و تصویب «دونالد رامسفلد» وزیر دفاع وقت آمریکا انجام می‌شد و در قوانین و رویه‌های تعامل فرماندهان نظامی در زندان گنجانده شده بود.