شناسهٔ خبر: 69715175 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرپرست دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت عنوان‌کرد:

فرصت خوب توسعه صادرات با سودان/ لزوم فعال‌سازی کمیته مشترک اقتصادی دو کشور

تهران- ایرنا- سرپرست دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به مزیت‌های تجاری ایران و سودان، بر لزوم توسعه همکاری‌های تجاری و فعال سازی کمیته مشترک اقتصادی دو کشور تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از سازمان توسعه تجارت ایران، «محمدرضا صفری» امروز (چهارشنبه) با اشاره به دستاوردهای سفر وزیر دارایی و برنامه‌ریزی اقتصادی سودان به ایران، گفت: در دیدار وزیر صمت کشورمان ایران با وزیر دارایی سودان در زمینه موضوعاتی همچون فعال‌سازی کمیته مشترک اقتصادی و تجاری بین ایران و سودان ذیل دهمین دوره اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، علمی و فنی دو کشور، توسعه همکاری‌های حوزه معدن و صنعت، پذیرش هیات تجاری از سودان و توسعه مبادلات تجاری بر اساس مزیت‌های تجاری دو کشور بحث و گفت‌وگو شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان توسعه تجارت ایران برنامه عملیاتی خود را برای تحقق این موضوعات تدوین و برنامه‌ریزی کرده است، گفت: سودان بعد از عبور از تنش‌های داخلی توانست یک ثبات نسبی در کشور خود ایجاد کند و این ثبات امکان برنامه‌ریزی برای توسعه زیرساخت‌ها در سودان را فراهم کرده است. البته نا آرامی هایی وجود دارد که توسط نیروهای واکنش سریع در سودان به وجود آمده است.

نیاز به بازسازی ۶۰۰ کارخانه سودان

به گفته این مقام مسئول، هم اکنون حدود ۶۰۰ کارخانه داخلی سودان نیاز به بازسازی دارند که می‌توان از ظرفیت و توان ایران در این بخش برای بازسازی این بخش‌ها بهره گرفت.

سرپرست دفتر آفریقا سازمان توسعه تجارت ایران با برشمردن مزیت‌های تجاری دو کشور، گفت: سودان ظرفیت‌های معدنی بسیاری دارد که می‌توان از آنها بهره گرفت، همچنین می‌توان از این کشور کالاهایی چون صمغ عربی، پنبه، بادام ‌زمینی، کنجد و گوشت وارد و در مقابل نیز نیازهای آنها مانند کود اوره، ماشین‌آلات، مصالح ساختمانی، توانمندی خود در حوزه خدمات فنی و مهندسی را به این کشور صادر کنیم.

وی با بیان اینکه فرصت خوبی در زمینه توسعه صادرات قابل ترسیم است، گفت: به نظر می‌رسد با تشکیل کمیته صنعتی تبادل هیات‌ها و دیدارهای دوجانبه با هدف توسعه صادرات عملیاتی شود.

صفری افزود: سودان به واسطه شرایط تحریمی تمایل دارد مبادلات کالا و خدمات خود را با ما افزایش بدهد، اینکه ما بتوانیم کالا و خدمات به آنها بدهیم و ما به ازای آن کالا و طلا دریافت کنیم فرصت مناسبی است که میزان ذخایر طلای خود را افزایش دهیم.