همزمان با گرم شدن بازار مرکبات، مازندران برای صادرات نیم میلیون تُنی به کشورهای مختلف خیز برداشته است.
دو هفتهای از آغاز برداشت پرتقال در باغات مازندران میگذرد و این استان برای صادرات ۵۰۰ هزار تنی در سال جاری برنامه ریزی کرده است.
هرچند اهداف ترسیم شده برای صادرات مرکبات مازندران در سالهای گذشته محقق نشد، اما مسئولان با دیپلماسی اقتصادی درپیش گرفته و عقد قراردادهای تجاری با کشورهایی نظیر روسیه در تلاش هستند تا این برنامه را در سال جاری محقق کنند و طلسم ناکامیهای صادراتی را بشکنند.
طی سال گذشته به رغم همه تلاشهای صورت گرفته ۷۸ هزار تن مرکبات از مازندران به کشورهای خارجی صادر شد و امسال این برنامه ۵۰۰ هزار تن هدف گذاری شده است.
صادرات مرکبات از جویبار
همزمان با پاییز محمولههای صادراتی مختلفی از مازندران به کشورهای مختلف ارسال میشود و شهرستان جویبار نیز تاکنون دو هزار و ۴۰۰ تن مرکبات به کشورهای خارجی ارسال کرده است.
عبدالله رحیمی مدیر جهاد کشاورزی جویبار در این زمینه به خبرنگار مهر اظهار کرد: سورتینگ داران این شهرستان تا کنون اقدام به صادرات بیش از دو هزار و ۴۰۰ تن تولیدات محصولات کشاورزی به کشورهای هدف شامل روسیه و عراق نمودهاند که از این میزان ۱۹۰۰ تن نارنگی و ۵۰۰ تن کیوی بوده است.
رحیمی اظهار کرد: این اقدامات در جهت تنظیم بازار و ارز آوری برای کشور و حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی مثمر ثمر بوده و در صورت فراهم بودن بستر مناسب صادرات و همکاری کشورهای هدف و مشارکت فعال صادر کنندگان و باغداران، افزایش خواهد یافت.
بررسیها نشان میدهد که بیشترین حجم صادرات محمولههای مرکبات را به دلیل برداشت زودتر، نارنگی به خود اختصاص داده است و در این راستا ۶۱ محموله از میاندورود نیز به خارج صادر شده است.
مناسب نبودن زیرساختهای حمل و نقل و ترانزیت صادراتی، بالابودن تعرفهها، تعهدات ارزی از جمله مشکلاتی است که تجار و صادرکنندگان برای رونق صادرات در مناطق مختلف کشور و مازندران با آن روبرو هستند. با این حال با برنامههای صورت گرفته مازندران، عزم خود را برای صادرات ۵۰۰ هزار تنی جزم کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه بسترهای صادرات باید فراهم شود، گفت: مازندران ظرفیت صادرات ۵۰۰ هزار الی یک میلیون تن مرکبات را دارد.
مازندران ظرفیت صادرات ۵۰۰ هزار الی یک میلیون تن مرکبات را دارد
بابک مؤمنی در گفتگو با مهر با اشاره به عقد تفاهمنامه با کشورهای مختلف نظیر روسیه و ترکمنستان، اظهار امیدواری کرد که برنامه صادراتی سال جاری در استان محقق شود.
وی به امضای تفاهمنامهای با ترکمنستان اشاره کرد و آن را نویدبخش افزایش چشمگیر صادرات محصولات کشاورزی باکیفیت استان مازندران به این کشور دانست.
مازندران با ظرفیت ممتاز تولیدی و ترانزیتی خود درصدد افزایش رونق تجارت با کشور حاشیه دریای خزر و سی آی اس است و در تلاش است با بهره گیری از ظرفیت کریدور شمال -جنوب بخشی از محصولات تولیدی را به آن سوی مرزها ارسال کند.
یوسف نوری استاندار مازندران در نشست اخیر خود با سرکنسول جمهوری ترکمنستان در ایران، اظهار کرد: سران ۲ کشور در دیدارهای اخیر خود بر رونق مبادلات تجاری بین دو کشور تاکید داشتند و مازندران با همه ظرفیتهای خود آماده تحقق این مهم است.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه در مقطعی روابط این ۲ کشور کمی افت پیدا کرده بود، اظهار کرد: دیدارهایی که سران ۲ کشور انجام دادند، زمینه رونق تجارت فراهم شد.
نوری افزود: با توجه به اینکه استان مازندران همسایه کشور ترکمنستان محسوب میشود، آماده ترانزیت کالاهای این کشور به خلیج فارس است.
وی گفت: استان مازندران میتواند از طریق زمینی و دریایی نقش مهمی در انتقال کالاهای ترکمنستان به بازارهای جهانی داشته باشد.
استاندار مازندران با بیان این مطلب که نشستهای مشترک بخش خصوصی بین ۲ کشور به میزبانی مازندران باید فعال شوند، ادامه داد: در بخشهای دولتی و حکومتی هم نیازمند تعامل بیشتر برای صدور مجوزها هستیم.
در روزها و ماههای اخیر جلسات متنوع برای توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی در استان مازندران در حال برگزاری است تا طلسم صادرات ۵۰۰ هزار تنی در استان شکسته شود و بنا است با استفاده از ظرفیت حمل و نقل دریایی، میزان حجم قابلیت عرضه هفتگی مرکبات برای صادرات به مقصد کشور روسیه از مبدأ بندر امیرآباد اقدام شود.
توسعه مبادلات تجاری با کشورهای سی آی اس
سید عباس حسینی مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری مازندران نتایج جلسه توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه cis را تشریح کرد و با اشاره به نشست و جلسه برای توسعه صادرات به کشورهای سی آی اس افزود: بر اساس پیگیریهای به عمل آمده توسط استان مازندران نشستی با پایانه صادراتی و فعالان اقتصادی برای توسعه مبادلات تجاری با کشورهایcis با محوریت روسیه مورد پیگیری قرار گرفت.
خیز بلند مازندران برای صادرات ۵۰۰ هزار تنی
همزمان با گرم شدن بازار مرکبات، مازندران برای صادرات نیم میلیون تُنی به کشورهای مختلف خیز برداشته است.
صاحبخبر -
∎