دادههای گمرک نشان میده در بازه زمانی مورد بررسی ارزش تجارت خارجی کشور (کالاهای غیرنفتی) به کمی بیش بیش از 72 میلیارد دلار رسید و حجم تجارت هم برابر با 110 میلیون تن بوده است، که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش و وزن رشد داشته است. دادهها نشان میدهد، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، روند صادرات کشور افزایشی 11.48 درصدی در وزن و 14.72 درصدی در ارزش دلاری داشته است. همچنین میزان واردات کشور در این مدت، با افزایشی 2.74 درصدی در وزن و 8.89 درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را ثبت کرده است.
چنانچه عرضه خودرو در بورس کالا برای خودروهای وارداتی در دستور کار قرار گیرد، این احتمال وجود دارد که مسیر فروش محصولات خودروسازان نیز هموار شده و بار دیگر خودرو روی تابلوی بورس کالا برود.
براساس دادهای اعلام شده در این مدت ارزش صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور برابر با ۳۲ میلیارد و ۵۲۹ میلیون دلار بوده و به لحاظ وزن هم در این مدت تجار ۸۸ میلیون و ۷۰۱ هزار تن کالا صادر کردهاند. از سوی دیگر روند واردات کالا به کشور هم در این مدت به لحاظ ارزشی برابر با ۳۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و به لحاظ حجم نیز در این مدت ۲۱ میلیون و ۷۱۹ هزار تن کالا وارد کشور شده است.
مقاصد اصلی صادراتی ایران
براساس دادهای اعلام شده ی ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۸.۶ میلیارد دلار و سهم ۲۶.۴ درصدی از کل ارزش صادرات، «عراق» با ۷.۲ میلیارد دلار و سهم ۲۲.۴ درصدی، «امارات متحده عربی» با ۴.۲ میلیارد دلار و سهم ۱۲.۹ درصدی، «ترکیه» با ۳.۳ میلیارد دلار و سهم ۱۰.۲ درصدی و «افغانستان» با ۱.۳ میلیارد دلار و سهم چهار درصدی از کل ارزش صادرات صورت گرفته است.
واردکنندگان اصلی به ایران
از سوی دیگر با توجه به دادههای منتشر شده میتوان گفت طی هفتماهه امسال، «امارات متحده عربی» با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار و سهمی در حدود ۳۰.۳ درصد از کل ارزش واردات در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله واردات به کشور قرار گرفته است.
همچنین، طی این مدت کشورهای «چین» با ۱۰.۲ میلیارد دلار و سهم ۲۵.۸ درصدی، «ترکیه» با ۶.۵ میلیارد دلار و سهم ۱۶.۶ درصدی، «آلمان» با ۱.۴ میلیارد دلار و سهم ۳.۶ درصدی، «روسیه» با ۹۵۸ میلیون دلار و سهم ۲.۴ درصدی جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات به کشور بودهاند.
رشد ۴۱ درصدی در ترانزیت خارجی
افزون بر این، طی هفتماهه سال ۱۴۰۳، میزان ترانزیت خارجی کشور به ۱۳ هزار و ۲۳۹ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۱.۷ درصد رشد داشته است.