به گزارش خبرگزاری ایمنا، غلامرضا رضایی با اشاره به فراخوان حج ۱۴۰۴ که تمام دارندگان حج تمتع مربوط به سالهای ۱۳۸۱ تا پایان مرداد ۱۳۸۶ را برای پیشثبتنام سفر حج ۱۴۰۴ در اولویت ثبتنام قرار داده است، درباره زمان حدودی ثبتنام در کاروانها اظهار کرد: اواسط آذر ثبتنام آغاز میشود؛ منتظریم دولت نرخ ارز حج را مشخص کند تا ما برآوردی از سایر هزینهها داشته باشیم و قیمت نهایی حج ۱۴۰۴ مشخص شود.
وی افزود: از طرفی، لازم است قیمت بلیت هواپیما اعلام شود؛ نرخ ارز و قیمت بلیت هواپیما در هزینه نهایی حج تعیینکننده است. امیدواریم تا چند روز آینده تکلیف این دو بخش مشخص شود.
معاون سازمان حج و زیارت درباره اعلام هزینه اولیه ۱۵۰ میلیون تومانی که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کل مبلغ است، توضیح داد: مقرر شد مبلغی به عنوان علیالحساب به عنوان هزینه اولیه سفر حج که مبلغ آن مشخص است، هنگام ثبتنام دریافت شود تا آن را به بانک مرکزی تحویل دهیم که تبدیل کند و زمانی که مبلغ نهایی حج مشخص شد باقیمانده این مبلغ به مردم اعلام خواهد شد که در این مرحله میتوانند کاروان هم انتخاب کنند.
رضایی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد پرداخت هزینه حج در دو مرحله انجام شود؟ اظهار کرد: بنای سازمان حج بر این است که همچون سال گذشته هزینه سفر حج از مردم در دو مرحله دریافت شود که البته باید در این باره در سازمان حج بیشتر صحبت شود تا تصمیم نهایی را بگیریم.
وی درباره اینکه چرا چند سال است مکرر اولویتهای از ۸۱ تا پایان مرداد ۸۶ برای حج فراخوانده میشوند و نگرانی دیگر دارندگان فیش حج با توجه کهولت سن گفت: در بین اولویتهای فراخوانده شده تعدادی هستند که فیش دارند، اما مراجعه نمیکنند، ما برای این ودیعهگذاران که سالها در انتظار ماندهاند، حقی قائل هستیم. ممکن است آنها سال گذشته شرایط سفر حج را نداشتند و امسال این شرایط فراهم شده باشد؛ ما این حق را قائل میشویم و هنگام ثبتنام، از ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت به آنها مهلت میدهیم که مراجعه کنند و پس از آن، بهطور قطع اولویتهای دیگر فراخوانده میشوند.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در ادامه درباره وضعیت هتلهای حج ۱۴۰۴ گفت: ۵۵ هتل در مکه برای حج مشخص و نهایی شده است. در مدینه منتظر مشخص شدن جدول پروازها هستیم. در مدینه چون مدت اقامت کم است، از نظر مبلغ و مدت اقامت مذاکرات اولیه و رزرو انجام شده است که پس از مشخص شدن جدول زمانبندی پروازهای حج، قراردادها را قطعی میکنیم. اما هتلهای مکه قطعی شده و تفاهمنامهها بسته شده است و پس از باز شدن سیستم، قراردادها ثبت میشود.
رضایی با اشاره به رقابت شدیدی که در مدینه برای رزرو هتلهای مدینه وجود دارد، توضیح داد: ما با هتلهایی که در دورههای پیشین عمره و حج ارتباط داشتیم، صحبت اولیه را انجام دادهایم. امیدواریم از هفته آینده هتلها قطعی شود.
وی درباره نارضایتی عمرهگزاران از وضعیت هتلهای مدینه گفت: مدینه شرایط متفاوتی با مکه دارد؛ هم تعداد هتل کمتر است و هم منطقه مرکزی را برای توسعه تخریب کردهاند و در زمینه هتل محدودیت وجود دارد. از سویی مدت زمان اقامت در مدینه کوتاه (پنج روز) است و زائر خسته نمیشود.
منبع: ایسنا