شناسهٔ خبر: 69703993 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

روایت آقاپور علیشاهی از جلسه اقتصاددانان با پزشکیان

بررسی ناتراز‌ی‌های اقتصادی تا راهکارهای بهبود معیشت مردم

کارشناس اقتصادی و نماینده ادوار مجلس به تشریح جزئیات جلسه اقتصاددانان با رئیس‌جمهور پرداخت و گفت: در این نشست پیرامون ناترازی‌ها اعم از ناترازی انرژی، ناترازی نظام بانکی، شرایط تحریمی و راهکارهای بهبود معیشت مردم صحبت شد.

صاحب‌خبر -

معصومه آقاپور علیشاهی

شامگاه یکشنبه، 20 آبان تعدادی از اقتصاددانان با رئیس‌جمهور دیدار کردند و در این دیدار موضوعاتی مانند ترمیم سرمایه اجتماعی، رفع انواع ناترازی‌ها در داخل و کاهش تنش‌ها در عرصه بین‌المللی در راستای بهبود وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

معصومه آقاپور علیشاهی، کارشناس اقتصادی یکی از حاضران این جلسه بود که در گفت‌وگو با ایکنا، ضمن تشکر و قدردانی از رئیس‌جمهور برای انجام جلسه مذکور و مفید دانستن آن گفت: این نوع جلسات هم‌اندیشی منجر به ترویج تخصص‌گرایی و به منصه‌ظهور رساندن آن در جامعه خواهد شد. همین که دولت چهاردهم در تلاش برای استفاده از تخصص‌های مختلف فارغ از جناح‌بندی‌هاست خود به وفاق ملی کمک خواهد کرد.

جلسه‌ای برای شنیدن نظرات متضاد

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بحث پیرامون موضوعات مختلف و شنیدن نظرات مختلف می‌تواند نتایج خوبی برای اقتصاد کشور داشته باشد.

آقاپور علیشاهی افزود: در این جلسه درباره ناترازی‌ها اعم از ناترازی انرژی، ناترازی نظام بانکی و شرایط تحریمی صحبت شد و هر یک از کارشناسان به بیان راهکارهای خود پیرامون پدیده‌های مختلف اقتصاد در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت پرداختند تا با وارد شدن کمترین آسیب به اقشار ضعیف از این بحران‌ها گذر کنیم. همچنین، ارتقای رفاه طبقات ضعیف و متوسط از دیگر مباحث این جلسه بود.

وی بیان کرد: کارشناسان علاوه بر تشریح وضعیت فعلی کشور، پیشنهاداتی در رابطه با بحث انرژی، توسعه کشور، بورس، تثبیت قیمت‌ها، تورم و شفاف‌سازی بودجه مطرح کردند. این جلسه نزدیک به سه ساعت طول کشید و در آخر هم آقای رئیس‌جمهور یک جمع‌بندی از مباحث کرد. همچنین مسئولان مربوطه مانند رئیس کل بانک مرکزی، نماینده وزارت صمت، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه در این جلسه حضور داشتند تا همه مسائل را موشکافی کنیم.

این نماینده ادوار مجلس گفت: البته نقدها و اشکالاتی مطرح شد و به تجربه کشورهای دیگر و الگوهای موفق هم اشاره شد. مثلاً اینکه کشورهای دیگر چگونه با بحران‌های مشابه رفتار کردند و ما چگونه می‌توانیم از این تجربیات استفاده کنیم. به طور کلی فضای جلسه دوستانه همراه با نقد و بیان صریح نظرات بود.

آقاپور علیشاهی با بیان اینکه من در این جلسه درباره عرضه خودرو در بورس کالا صحبت کردم، گفت: نظر من این بود که اگر خودرو در بورس کالا عرضه شود شکاف قیمت در بازار دلالی یا اصطلاحاً «گپ دلالی» در کشور حذف خواهد شد و از سوی دیگر باعث مثبت شدن بدهی‌های خودروسازان و بازار رقابتی و شفاف برای خرید خودرو رقم می‌خورد و همچنین موجب رونق بورس و هدایت نقدینگی به سمت آن می‌شود.

وی گفت: یکی دیگر از مواردی که مطرح کردم مربوط به حمایت دولت از بورس بود و بیان کردم نقدینگی‌های سرگردان در جامعه اگر جذب بورس نشوند قطعاً باعث ایجاد بحران خواهند شد ولی اگر جذب بورس شوند، رونق بورس و شفافیت در بخش مالی را به همراه دارند.

داشتن برنامه برای نسل «z»

کارشناس اقتصادی بیان کرد: موضوع بعدی که به آن اشاره کردم و از همه اقتصاددانان حاضر در جلسه خواهش کردم در این باره کمک کنند مربوط به طراحی اقتصادی برای نسل «z» بود. این نسل تقریباً ده تا 12 میلیون جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و نسل پرکار و فعال جامعه محسوب می‌شوند اما رفتاری برخلاف نسل‌های قبلی دارند. این نسل طوری دیگر به مقوله کار، تولید و اقتصاد می‌نگرد و به همین دلیل شاید روش‌های قدیمی و سنتی فعالیت اقتصادی برای آنها جذابیت نداشته باشد و پاسخگوی نیازهایشان نباشد و در این مورد همه باید تأمل و اندیشه کنند.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام