شناسهٔ خبر: 69703736 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

طرح مطالبات فعالان اقتصادی در همایش توسعه صادرات غیرنفتی

رئیس اتاق بازرگانی تبریز در نشست خبری با اصحاب رسانه با تأکید بر اهمیت برگزاری بیست و هشتمین دوره همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی، تغییر رویکرد اتاق تبریز در برگزاری این همایش خبر داد و افزود: تصمیم بر این است که با تغییر ادبیات همایش، بر جایگاه اتاق‌های بازرگانی و بخش خصوصی در بهبود شرایط و توسعه صادرات غیرنفتی تأکید شود.

صاحب‌خبر -

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: یونس ژائله افزود: همایش صادرات غیر نفتی، در تلاش است تا صدای بخش خصوصی بوده و مطالبه‌های فعالان اقتصادی را در مسیر تحقق توسعه و رونق اقتصاد کشور مطرح کند.

وی درباره دستاوردهای همایش صادرات غیرنفتی در طی این سال‌ها اظهار داشت: ما در این همایش‌ها در دو ساعت جمع‌بندی مسائل و چکیده مرکز پژوهش‌ها را ارائه می‌دهیم.

فرصت بزرگ تجارت با آفریقا

ژائله گفت: همواره ما را از کشور آفریقا دور کرده‌اند، در حالی که بزرگترین معادن الماس و زمین‌های کشاورزی آنجاست. ما در بازارهای اشباع شده، مانند اروپا، کاری از پیش نمی‌بریم، در حالی که در بازار آفریقا می‌توانیم فرصت‌های زیادی را ایجاد کنیم و در این همایش به این ظرفیت‌ها تاکید خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به عوامل افزایش نرخ تورم در کشور گفت: سیاست‌گذاری‌های اشتباه، کاهش ارزش‌افزوده، فرار سرمایه‌ها و تنگ شدن حلقه تحریم‌ها از جمله دلایل این وضعیت هستند.

دولت به قانون تجارت احترام بگذارد

رئیس اتاق تبریز به نقش‌آفرینی ۹۵ درصدی بخش خصوصی استان آذربایجان‌شرقی در اقتصاد اشاره و خاطرنشان کرد: این مهم نشان‌دهنده ظرفیت و توان بالای بخش خصوصی در توسعه اقتصادی است و ضروری است، رویکرد دولت به این بخش تغییر کند.

ژائله خواستار جدیت دولت در تعیین تکلیف شرکت‌های ضررده و احترام به قانون تجارت شد و افزود: شرکت‌های ضررده دولتی باید پاسخگو باشند، چرا که تداوم این روند نشان‌دهنده سوء مدیریت در این بخش است.

صلح اقتصادی به جای جنگ اقتصادی

وی تصریح کرد: باید نگرش اشتباه و ضد بخش خصوصی توسط دولت و رسانه‌ها اصلاح شود. تجربه و عملکرد درخشان بخش خصوصی نشانگر مسئولیت اجتماعی این بخش در قبال کشور است.

ژائله با تاکید بر اینکه  اقتصاد ایران در منطقه تأثیرگذار است، افزود: ضروری است جنگ اقتصادی جای خود را به صلح اقتصادی بدهد، در این راستا، عضویت در پیمان FATF یک امر بدیهی در مسیر توسعه و تحول اقتصادی کشور است.

وی درباره رابطه بخش خصوصی با دولت گفت: رابطه ما با دولت نزدیک است و هیچ مشکلی نداریم. اما مشکل اصلی تفکری است که از سال ۱۳۲۰ ایجاد شده و سرمایه‌گذاران را در داخل کشور ناامید کرده است. در این دولت، دعوت از سرمایه‌گذاران خارجی در اولویت قرار دارد و اتاق بازرگانی نیز به این امر کمک خواهد کرد.

رئیس اتاق تبریز، دو نرخی بودن ارز را از مهم‌ترین مشکلات فعالان اقتصادی توصیف کرد و افزود: دولت باید به نرخ بازار ارز خرید کرده و در این زمینه شفاف‌سازی کند.

ناترازی انرژی، تولید و صنعت را به مخاطره انداخته است

ژائله در خصوص ناترازی انرژی عنوان کرد: ناترازی در برق می‌تواند کل صنعت را به مشکل بیندازد؛ به عنوان مثال، عملکرد کارخانه‌های تولید سیمان را کاهش خواهد داد و این به صنعت ما آسیب می‌زند.

 وی همچنین کمبودها در بخش انرژی را از مشکلات جدی حوزه صنعت استان دانست و بر تلاش بخش خصوصی برای تأمین نیاز انرژی با تمرکز بر انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد.

ژائله، با اشاره به اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: در جلسه‌ای با رئیس‌جمهور، وعده تولید ۲۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی به صنایع مختلف استان داده شده است.

لزوم همدلی برای حل مشکلات اقتصادی

رئیس اتاق تبریز اظهار داشت: شرایط فعلی سخت است و باید همه بخش‌ها، از خصوصی تا دولتی، به جای انتقاد صرف، با همدلی و همراهی در مسیر حل مشکلات اقتصادی و تأمین معیشت خانواده‌ها گام بردارند.

وی با اشاره به مشکلات موجود گفت: مشکلات جزو ذات کار است و همیشه وجود دارند، اما شدت و چاشنی مشکلات در کشور ما بیشتر است. بی‌اعتمادی دولت، بخش خصوصی و مردم وجود دارد و ایجاد این اعتماد یکی از اصلی‌ترین وظایف ما و دولت است.

ژائله درباره نجات و احیای دریاچه ارومیه گفت: این دریاچه برای ما بسیار حیاتی است و اتاق تبریز نقش پررنگی در تحقق طرح بارورسازی ابرها داشته است. به باور ما، ستاد احیا دریاچه ارومیه خود نیازمند احیا است.

وی درباره انتخابات آمریکا و تأثیر آن بر روابط اقتصادی ایران و دیگر کشورها بیان کرد: کسانی که در بخش خصوصی کار می‌کنند، با عقلانیت رفتار می‌کنند و از درگیر شدن در سیاست‌ها پرهیز می‌نمایند. هیچ‌کس نمی‌خواهد ایران به سمت آشفتگی برود و امیدوارم به سمت آرامش و صلح حرکت کنیم.

دستاوردهای صادراتی ایران

 وی در ادامه به دستاوردهای صادراتی ایران با برگزاری سه دهه همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی اشاره کرد: اگر امروز ایران ۶۰ میلیارد دلار صادرات دارد، آیا در سال ۷۶ چنین چیزی ممکن بود؟ نباید از کیفیت و ظرفیت صادراتی و سیاست‌های دولت‌های مختلف در این سال‌ها چشم‌پوشی کرد.

ژائله در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص ایجاد موانع برای سرمایه‌گذاری در آذربایجان شرقی عنوان کرد: فکر نمی‌کنم در این استان اتفاقی بیفتد که از سرمایه‌گذار دعوت نشود. بر اساس داده‌هایی که داریم، ما دارای رتبه ۷ کشوری ما سرمایه‌گذاری هستیم و کار کردن در آذربایجان شرقی بهتر و راحت‌تر از دیگر استان‌هاست.

افزایش آمار صادرات استان، در سایه اعزام هیئت‌های تجاری

مسعود بنابیان؛ نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این نشست در خصوص حمایت از صنایع و سرمایه‌گذاران آذربایجان‌شرقی گفت: شخصا با ۱۲ سرمایه‌گذار که از آذربایجان‌ کوچ کرده بودند، صحبت کرده‌ام، اما این قهر از سرمایه‌گذاری در استان به دلیل فضای فرهنگی، ایجاد شده است و باید دست به دست هم بدهیم تا این فضا را از بین ببریم.

جمشید برزگر؛ نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم با اشاره به فعالیت‌های اتاق بازرگانی اظهار داشت: اتاق تبریز تنها اتاق در کشور است که ۱۵ تشکل را در خود دارد، خدمتی که اتاق در طی دو سال گذشته به تشکل‌های انجام داده است در هیچ استانی ندیده‌ایم.

وی افزود: هر تشکلی که نیاز به برگزاری همایش یا دوره‌های آموزشی داشته باشد، هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی، مورد حمایت اتاق قرار گرفته است.

رضا جعفری؛ عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تبریز، در خصوص نتایج سفرهای تجاری اتاق به کشورهای همسایه گفت: آمار صادرات آذربایجان‌شرقی به روسیه بعد از سفر هیئت اتاق بازرگانی ۱۱۰ درصد و آمار صادرات آذربایجان‌شرقی به ارمنستان بعد از این سفر ۲۲ درصد افزایش داشته است.

وی درباره تلاش اتاق بازرگانی تبریز برای ریاست یک تبریزی در اتاق بازرگانی ایران توضیح داد: برای اولین بار در تاریخ آذربایجان یکی از اعضای اتاق تبریز، به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران معرفی شد و این نشان از همدلی هیئت نمایندگان اتاق تبریز دارد.

 جعفری از ایجاد مرکز شتاب، مرکز همیاری و مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی تبریز برای اولین بار در اتاق تبریز خبر داد و گفت: ما در راستای مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی از خیریه‌های بزرگ و بنام استان حمایت تمام و کمال داریم، ولی جایز نمی‌دانیم این کارهای خیر را به‌صورت علنی مطرح کنیم.