به گزارش بازار، «صمد حسنزاده» در همایش «چشمانداز صنعت ساختمان ایران» با اشاره به ظرفیتهای عمرانی کشور، توانمندی بخش خصوصی در حوزه صنعت ساختمان و خدمات فنی و مهندسی، افزود: صنعت ساختمان نقش بسیار مهمی در اشتغالآفرینی ایجاد ثروت و ارزش افزوده در کشور دارد، صنعت ساختمان یکی از صنایع معتبر ایران است و این همایش میتواند شایستگی فعالان این حوزه را به همه نشان دهد؛ امیدوارم فعالان این حوزه بیش از پیش توانمندی خود را نشان دهند.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: مقام معظم رهبری، رئیسجمهوری و دولت چهاردهم به توسعه اقتصاد توسط بخش خصوصی و مشارکت مردمی تأکید دارند؛ برای همین بخش خصوصی و مردم میتوانند به این مسئله امیدوار شوند و برنامه خود را با آن تطبیق دهند و با این پشتوانه تدوین کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به سیاستهای کلان دولت در حمایت از بخش خصوصی، باید گفت که صنعت ساختمان افق خوبی در آینده کشور دارد، از طرفی جامعه به توسعه صنعت ساختمان نیازمند است و حوزه ساختمان با ۶۰ گروه صنعتی در ارتباط است و میتواند در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور تأثیرگذار باشد.
رئیس اتاق ایران افزود: دیدگاه رئیسجمهوری هم که در تمامی نشستها به آن تأکید کرده، توجه به توانمندی و ظرفیت بخش خصوصی در حل مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است، توجه به ظرفیت انجمن صنعت ساختمان و استفاده از آن ظرفیتها، میتواند بخشی از مشکلات حوزه مسکن مردم را حل کند.
حسنزاده با تاکید بر اینکه اتاق ایران بر لزوم توجه به توانمندی بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه صنعت و تولید تأکید دارد، گفت: باید بتوانیم با تکیهبر توان صادراتی خود از ظرفیت بازار کشورهای هدف هم استفاده کنیم، در این زمینه اتاق ایران از فعالان اقتصادی بخش خصوصی حمایت میکند.
وی تصریح کرد: ۵۶ هزار شرکت مهندسی ساختمانی بهطور رسمی در کشور فعالیت میکنند؛ این شرکتها میتوانند در حوزه خدمات فنی و مهندسی فعالیت کنند؛ این ظرفیت هم در حوزه اشتغال و هم صادرات، ارزآوری و ثروتآفرینی میتواند مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس اتاق ایران به اشاره به سفر هیات تجاری ایران به ازبکستان، گفت: در سفر به ازبکستان متوجه ظرفیت بالای این کشور در حوزه خدمات فنی و مهندسی شدیم، یکی از برنامههای ازبکستان احداث شهر جدید دیپلماسی در تاشکند است که ۲۵ هزار کیلومتر مساحت دارد و باید سال ۲۰۴۰ میلادی این شهر جدید تکمیل شود، این حوزه ظرفیت بسیار بالایی در حوزه صنعت ساختمان و خدمات فنی و مهندسی است و اتاق ایران میتواند از علاقهمندان به این حوزه حمایت کند چرا که بازار ازبکستان و کشورهای همسایه فرصت خوبی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
حسنزاده در ادامه به مصوبه روز گذشته هیات دولت اشاره کرد و گفت: هیات دولت در راستای توسعه اقتصادی و حمایت از تولید با تخصیص ۳۵ هزار میلیارد تومان منابع بخش خصوصی موافقت کرد، این مصوبه میتواند برای صنعت ساختمان و پتروشیمی که پیشران اقتصاد هستند، مورد توجه باشد.
رئیس اتاق ایران به صدور ضمانتنامه بانکی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و اظهار داشت: مدتی بود که ضمانتنامه بانکی برای خدمات مهندسی صادر نمیشد؛ این مسئله با پیگیری اتاق ایران و همکاری بانکی مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی حل شد و تمام شرکتها میتوانند بر ای صادرات خود به کشورهای خارجی ضمانتنامه دریافت کنند.