جوان آنلاین: ورود غیرقانونی و بیرویه اتباع غیر مجاز به کشور، چند سالی است که به یک معضل جدی در کشور تبدیل شده و اگر فکر اساسی برای این موضوع نشود، چه بسا در آینده نه چندان دور به یک بحران با لایههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و حتی امنیتی تبدیل شود. همین دغدغه دستگاههای مسئول را در بخشهای مختلف دولت و حاکمیت بر آن داشته نسبت به آن چارهاندیشی شود. اگرچه آمار دقیقی از مهاجران در کشور تاکنون از سوی دستگاههای مسئول اعلام نشده و ورود غیرقانونی اتباع هم دلیل اصلی این عدم شفافیت آمار است.
در کنار این موضوع جمهوری اسلامی ایران، همواره طی چهار دهه گذشته پذیرای جمع کثیری از مهاجران کشورهای همسایه بوده که بر اثر تحولات سیاسی و امنیتی در کشورهای خود، پناهگاهی جز جمهوری اسلامی ایران را نیافتهاند. اما آنچه این میزبانی را با چالش اساسی مواجه ساخته، چنانکه اشاره شد، ورود بیرویه و غیر قانونی است. همین رفتار غیر قانونی دستگاههای مسئول را بر آن داشته نسبت به کنترل این روند معیوب و غیر قانونی، اقدام عاجل انجام دهند. این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بابت این حجم گسترده از مهاجران از نهادهای بینالمللی کمکی هم دریافت نمیکند. تا جایی که وزیر کشور بیان کرده «بابت مهاجران هیچ کمک بینالمللی دریافت نمیکنیم». او در عین حال گفته «دیگر پذیرش اتباع را نداریم و در تلاشیم با انسداد مرزها از ورود غیرقانونی هرگونه اتباع جلوگیری کنیم».
اسکندر مؤمنی که روز گذشته برای شرکت در مراسم تکریم و معارفه استاندار کرمان، به این استان سفر کرده بود، با ابراز اینکه بابت مهاجران هیچ کمک بینالمللی دریافت نمیکنیم، گفت: ما مهاجرستیز نیستیم و با همسایگان خود تعاملات زیادی داشتهایم، اما دیگر پذیرش اتباع را نداریم و در تلاشیم با انسداد مرزها از ورود غیرقانونی هرگونه اتباع جلوگیری کنیم. مؤمنی با انتقاد از طرح این موضوع که ایرانیها کارهای سنگین را به عهده اتباع بیگانه میگذارند، تصریح کرد: این یک دروغ محض است؛ در حادثه طبس که اتفاق افتاد شخصاً در معدن حضور یافتم، تمام کارگران ایرانی بودند و خبری از حضور اتباع نبود. بنابراین، از استاندار جدید کرمان میخواهم با جدیت تمام ساماندهی و اخراج اتباع بیگانه غیرمجاز را در دستور کار قرار دهد.
به جایگاهی که شایسته مردمان ایران است نرسیدهایم
وزیر کشور در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم، جبهه مقاومت و بهویژه شهدای استان کرمان و حاج قاسم عزیز اظهار داشت: بسیار خوشحالم که امروز به زیارت مردم این استان نائل شدم؛ استان کرمان سمبل استکبارستیزی و نماد حماسه و مقاومت است؛ شهید سلیمانی حق بزرگی بر گردن ما دارد و مردم ما در تشییع جنازه شهید سلیمانی سنگتمام گذاشتند. مؤمنی با اشاره به شعار دولت چهاردهم و آقای پزشکیان افزود: در جلسه امروز شاهد یک وفاق ملی هستیم؛ نباید مردم این استان دچار مشکلات اقتصادی باشند و پیام مردم این استان را به دولت منتقل خواهم کرد و تلاش میکنیم به این دیار کمک کنیم تا مردم کرمان به آنچه شایسته آن هستند برسند؛ هرگز به جایگاهی که شایسته مردمان ایران است نرسیدهایم و این وعده را میدهیم تا بتوانیم با همراهی هم، به جایگاه والا نزدیکتر شوند، کرمان ظرفیتهای فراوانی دارد و همه باید با تلاش این تحول را در کرمان رقم بزنیم.
پاسداری از رأی مردم فقط در صندوقها خلاصه نمیشود
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رئیسجمهور در دوران انتخابات دیدگاهها و شعارهایی را مطرح کرد که از مهمترین آنها وفاق و همبستگی ملی بود و معتقد بود ایران متعلق به همه ایرانیان با هر نوع مذهب و قومیت است و پیشرفت و توسعه بدون استفاده از همه ظرفیتها، دیدگاهها، اقوام و مذاهب قابل تحقق نیست، اضافه کرد: در وزارت کشور ما عهد بستهایم به این رویکرد کمک کنیم، چراکه معتقدیم پاسداری از رأی مردم تنها در صندوقها خلاصه نمیشود، البته این موضوع مهمی است که همان رأی که مردم میدهند از صندوق بیرون بیاید که خوشبختانه از اول انقلاب تا کنون همینگونه بوده است. اما پس از آن نیز باید تلاش کنیم همان شعارها و رویکردهایی را که مردم به آن اعتماد کردند و رأی دادند، دنبال کنیم و از نگاههای شخصی فاصله بگیریم.
وزیر کشور گفت: بر همین اساس برای انتخاب استانداران شاخصهایی را تعیین کردیم و کارگروهی متشکل از معتمدین و مجربین ایجاد شد تا شاخصها را با افراد تطبیق دهند. ملاک اصلی ما در این شاخصها، شایستگی و کارآمدی بود و تأکید شد هرکس از هر قومیت، مذهب و نگاه سیاسی بر اساس این شاخصها انتخاب شود، باید در فهرست بیاید. این میثاق ما با همکارانمان در وزارت کشور بود و خوشبختانه بر همین میثاق ماندیم. سه استاندار سیستان و بلوچستان، کردستان و خوزستان بر اساس شایستگی انتخاب شدند و در خصوص سایر استانداران هم به همین شکل است.
وفاق، مردممحوری معیار قضاوت عملکرد استانداران
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به انتخاب استاندار کرمان تصریح کرد: معتقدیم این استان آن حدی که باید پیشرفت و توسعه پیدا کند نبوده است و حق و شأن مردم استان کرمان بیشتر از این است و انشاءالله کل کابینه و استاندار جدید تلاش میکنیم که کارهای گذشته ادامه پیدا کند و برنامههای متنوعی برای شرایط اقتصادی بهتر مردم پیشبینی شده است که اجرا خواهد شد.
مؤمنی اضافه کرد: طبیعی بود برای انتخاب استاندار این دیار دقت بیشتری صورت بگیرد که بین گزینههای زیادی که مطرح شد با بررسیها و مشاورهها به محمدعلی طالبی رسیدیم؛ استاندار جدید دارای تحصیلات متناسب و تجربیات بسیار خوبی بود و از بین گزینههای فراوان به ایشان رسیدیم. در پایتخت مقاومت ایران دنبال آزمون و خطا نبودیم؛ ایشان در مسئولیتهای قبلی کارنامه قابلقبولی داشت و در چند استان دیگر بهویژه یزد مسئولیت داشتند. بنابراین، تجربه لازم برای اداره استان را دارد. همه کسانی که از نظر سیاسی، نگاهی روبهروی استاندار جدید کرمان داشتند، شهادت دادند که طالبی میتواند نماد وفاق ملی شود و پس از امتیازبندیها متوجه شدیم که فرزند شهید هم است که انتخاب ما را کامل کرد.
وزیر کشور با آرزوی توفیق برای استاندار جدید تأکید کرد: رئیسجمهور به ایشان برای تحول اساسی در کرمان تأکیدات بسیاری داشتند و از اعضای هیئت دولت خواستند پشتیبان استاندار کرمان باشند و انشاءالله با همدلی، وفاق و همبستگی که در این استان وجود دارد و همراهی بخشهای خصوصی و دولتی، نمایندگان و فعالان اقتصادی با استفاده از ظرفیتهای موجود، استان کرمان به جایگاه شایسته خود خواهد رسید. وزیر کشور با بیان اینکه طالبی از امروز که سکان استان کرمان را بهعنوان استاندار بهدست میگیرد با رویکرد استفاده از ظرفیتها، نخبگان، مردمداری و مردممحوری در اولویت نخست فعالیت خود را آغاز میکند، گفت: وفاق، همبستگی ملی، مردمداری و مردممحوری از ملاکهای ارزیابی سالانه استانداران خواهد بود و امیدوارم که با همکاری همه تشکلها، نخبگان، گروهها و مسئولان شاهد پیشرفت هرچه بیشتر استان باشیم.
نمای نزدیک
پیشرفت فیزیکی قابل قبول دیوار مرزی
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: انسداد دیوار مرزی در شمالشرق از طرحهای راهبردی کشور است و اکنون زیرساختهای لازم برای اجرای مراحل مختلف آن فراهم شده است.
امیر سرتیپ نوذر نعمتی در سفر به تایباد و در حاشیه بازدید از طرح انسداد دیوار مرزی اظهار داشت: انسداد دیوار مرزی در شمالشرق، یکی از مهمترین پروژههای راهبردی کشور است که در مرزهای مشترک ایران و افغانستان با استان خراسان رضوی در حال انجام است. با رصد و پایشهای انجامشده مستمر، انجام مراحل مختلف این طرح پیشرفت فیزیکی قابلتوجهی را از آن خود کرده است. جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: با حضور میدانی در محل انجام عملیات دیوارگذاری، بهدنبال شناسایی و رفع موانع پیشِروی پروژه انسداد دیوار مرزی هستیم که خوشبختانه حداقل مشکلات دیدهشده با تلاش و همراهی همه دستگاههای متولی کشوری، استانی و شهرستانی به حداقل رسیده است. وی خاطرنشان کرد: با همافزایی و پایکار بودن همه نیروهای مسلح مراحل انجام عملیات فنی این طرح در منطقه روانسازی شده است که ارمغان آن ایجاد امنیت پایدار برای مرزهای شمال شرق کشور است. امیر سرتیپ نعمتی به توان گروههای مهندسی نیروی زمینی ارتش اشاره و اضافه کرد: در زمان حاضر چهار گروه مهندسی نیروی زمینی ارتش، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، هشت شرکت تولید قطعات و ۲۰ کارگاه در شرایط سخت آبوهوایی مشغول به فعالیت در پروژه انسداد دیوار مرزی هستند. وی بیان کرد: برای ادامه این طرح در مرزهای شمال شرق زیرساخت و شرایط لازم از سوی گروههای مهندسی فراهم شده است.