شناسهٔ خبر: 69701283 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تکمیل زنجیره تولید؛ هدفگذاری سرشماری کشاورزی در مازندران

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در گفتگوی خبری با بیان اینکه تاکنون ۱۰ درصد از سرشماری کشاورزی انجام شده است، گفت: این اطلاعات به بهبود برنامه‌ریزی کشاورزی و توسعه اقتصادی استان کمک کند.

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  فرج الله فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: سرشماری عمومی کشاورزی از طرح‌های مهم کشور و استان بوده و از ۱۲ آبان آغاز شده و به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.

وی افزود: در حوزه برنامه ریزی برنامه هفتم توسعه را داریم و موضوع سرشماری با محوریت مرکز آمار ایران ذیل سازمان برنامه ریزی انجام می‌شود و با ظرفیت سازمان جهاد کشاورزی در مراکز شهرستانی سرشماری انجام می‌شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11711341"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4380056/11711341?width=600&height=350"></script></div>


فتح الله پور بیان کرد: فرمانداران همکاری خوبی در این طرح دارند و در استان رئیس سرشماری، استاندار بوده و جهاد کشاورزی مشارکت جدی در این امر دارد.

وی ادامه داد: اطلاعات استخراج شده در ۹ حوزه فعالیتی در استان مازندران با تحلیل داده‌ها روند کشت در استان تعیین تکلیف می‌شود تا در زنجیره تامین کشاورزی اقدامات تخصصی را انجام دهند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: براساس اطلاعات خلأ‌های زنجیره تامین و ارزش استان به لحاظ ارزش افزوده جایگاه برجسته در کشور دارد و در امر صادرات و بازاریابی توفیقاتی حاصل شود و در صادرات استان ۳۱۸ میلیون دلار توفیق داشتیم و تکمیل زنجیره‌ها می‌تواند منجر به تحقق شعار سال شود.

فتح الله پور افزود: هزار و ۳۵ نفر در مازندران مشغولند و ۳۲۸ نفر ماموران سرشماری هستند که فعالیت دارند؛ و همکاری دهیاران و شورا‌ها مورد تاکید است.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد سرشماری انجام شد، گفت: امیدواریم مطابق برنامه ریزی پیش برویم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه مازندران گفت: هزینه‌های کشاورزی در سرشماری‌ها مبنا نیست و در ارتباط با آمار درست در زندگی بهره برداران کشاورزی اثر گذار است و در اقتصاد کشاورزی استان موثر بوده و در حوزه برنامه ریزی سرشماری اثرگذار است.

وی با بیان اینکه موضوع بازار و تجارت در زمینه کشاورزی از مشکلات مهم است بر لزوم آمار مناسب از ظرفیت‌ها تاکید کرد.

فتح الله پور عنوان کرد: با اشراف کامل داده‌های خام بصورت محرمانه جمع آوری می‌شود و داده‌های اشخاص را نداریم و مباحث در زمینه یارانه و ... مطرح نیست.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11711342"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4380056/11711342?width=600&height=350"></script></div>

بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: هیچ نظام مدیریتی بدون ارائه آمار نمی‌تواند اقدامات اجرایی انجام دهد و در برخی کشور‌ها شاهد آمارگیری ۵ ساله هستیم.

وی یکی از دغدغه‌های جامعه کشاورزی را اطلاع یابی از میزان واردات کشاورزی دانست و تصریح کرد: نیاز داریم تا آمار دقیقی از تولیدات داشته باشیم و هر ۱۰ سال نظام آماری مستمری داریم و با سرشماری کشاورزی دومین سرشماری مهم برای مدیریت تنظیم بازار و تولید در حوزه‌های مختلف کشاورزی و دامپروری است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11711345"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4380056/11711345?width=600&height=350"></script></div>


مومنی تصریح کرد: اداره کل روستایی استانداری، فرمانداران و نظام مهندسی کشاورزی در این عرصه ورود می‌کنند و در نشریه ظرفیت‌های روستایی واحد‌های مختلفی دخیل هستند و در کنار سازمان برنامه ریزی کلاس‌های آموزشی و جامعه آماری و اطلاعات چند رسانه‌ای در دستور کار است و همکاری همه جانبه با سازمان مدیریت در دستور کار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: واحد‌های صنعتی برابر مجوزات فعالیت‌های متنوع قابل رصد دارند و در حوزه زراعت برنج گندم کلزا، علوفه‌ای، باغ مرکبات، کشت گلخانه‌ای و پرورش ماهیان نوغانداری و ماکیان به شیوه سنتی و زنبورداران آمارگیری انجام می‌شود و سرشماری در حوزه بهره برداران سنتی و عشایر کوچنده استان انجام می‌شود.

مومنی خاطرنشان کرد: هدف تامین بانک اطلاعاتی است و بخش کشاورزی ظرفیت‌های متعددی دارد و آمار پایه یکی از الزامات است و در واحد‌های صنعتی کوچک مقیاس و بزرگ مقیاس آمار‌ها وجود دارد.

وی گفت: در حوزه محصولات دائمی از کشاورزان در خصوص نوع آبیاری، استفاده از دانش علمی پرسش‌گری می‌شود.

مومنی تصریح کرد: سرشماری هر ۱۰ سال یکبار است و باید به سمت بروز رسانی آمار حرکت کنیم.

این مسئول افزود: ۲هزار واحد طیور در مازندران داریم و در سه محصول اصلی برنج، مرکبات و مرغ گوشتی رتبه اول کشور را داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: ممکن است آمار‌ها بگونه‌ای باشد که نیاز به واردات نداشته باشیم و بسیاری از اطلاعات غلط پمپاژ می‌شود و بنابراین نیاز به اطلاع رسانی بروز در این زمینه داریم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11711366"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4380056/11711366?width=600&height=350"></script></div>


حسن اصغریان رستمی مدیرکل روستایی استانداری مازندران نیز گفت: ۴۶ درصد جمعیت استان در روستا‌ها هستند و ۲۳۰۰ دهیاران استان و بیش از ۷ هزار نفر اعضای شورا‌های اسلامی هستند که با هدایتگری فرمانداران در امر سرشماری ورود دارند و تشریح برگزاری سرشماری را برعهده داشتند.

وی با قدردانی از دهیاران و بخشداران بیان کرد: ستاد استانی و شهرستانی تشکیل شد و دهیاران و شورا‌ها در اطلاع رسانی به مردم با نصب بنر و استفاده از فضای مجازی اطلاع رسانی داشتند و با توجه به اهمیت سرشماری عمومی کشاورزی در برنامه ریزی‌ها روستاییان اطمینان داشته باشند استخراج آمار در جهت توسعه روستا‌ها خواهد بود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11711343"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4380056/11711343?width=600&height=350"></script></div>

اهمیت آمار دقیق در برنامه‌ریزی کشاورزی

دین پناه استاد دانشگاه نیز گفت: کاستی‌های متعددی را در حوزه آمار کشاورزی روبرو هستیم و لازم است سرشماری کشاورزی هر ۵ سال یکبار آنجا شود.

وی افزود: ۹۰ درصد بهره برداران در روستا زندگی می‌کنند و زیربنای توسعه روستایی را در برنامه داریم.

این استاد دانشگاه بیان کرد: سند توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی ویژه روستا‌ها طراحی شد و سند توسعه استان و شهرستان داریم و در برنامه هفتم بحث زنجیره ارزش اهمیت دارد که باید در روستا تکمیل شود و این آمار در روستا‌ها با بحث صنایع دستی، گردشگری و دیگر موضوعات پیوند می‌خورد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
<div id="video-display-embed-code_11711345"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4380056/11711345?width=600&height=350"></script></div>



دین پناه ادامه داد: با یکپارچه سازی اراضی باید به سمت تولید محصولات سالم برویم و متاسفانه در پرسشنامه‌ها نسبت به سال ۹۳ تغییراتی نداشتیم و برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید با سند آمایش این آمار پیوند بخورد.

وی گردشگری در مازندران و توسعه کشاورزی را اثرگذار در بهره وری دانست و بیان کرد: هزینه کشاورزان موضوع مهمی است که اگر کاهش یابد در بهره وری با اهمیت است، اما در حالیکه این مسئله در سرشماری مورد توجه قرار نگرفته است.

دین پناه ادامه داد: سازمان مدیریت برنامه ریزی با تحلیل آمار با سند توسعه هر روستا برنامه اجرایی به همه دستگاه‌ها داده شود تا توسعه اشتغالزایی را در بر داشته باشد.