دکتر فدریکا آمایتی، متخصص تغذیه و مشاور ارشد تغذیه در مرکز زوئی، توضیح داده است که چرا و چگونه افراد باید از سالهای «حداکثر قدرت» خود برای ایجاد پایههای یک زندگی سالم استفاده کنند.
به گزارش انتخاب و به نقل از میرور؛ به گفته دکتر آمایتی، برای ایجاد پایههای یک زندگی سالم، هیچگاه زود نیست. در واقع، افراد در دهههای ۲۰ و ۳۰ زندگی میتوانند تغییرات سالم زیادی را در برنامه روزانه خود وارد کنند تا زندگی طولانیتر و سالمتری داشته باشند.
او در گفتوگو با میرور گفت: “در سنین میانی ۲۰ تا میانی ۳۰، ما در بازه زمانی فوقالعادهای هستیم که من آن را ‘حداکثر قدرت’ مینامم. در این دوره، ساختن عضله آسانتر است، متابولیسم ما هنوز انعطافپذیر است، و مهارتهای شناختیمان نیز از طریق تحصیل یا مسیر شغلی تقویت شدهاند. بنابراین این زمان ایدهآلی است تا بدنی را بسازیم که میخواهیم در آینده با خود داشته باشیم.”
این متخصص ادامه داد: “برای دستیابی به این هدف، لازم است در دهههای ۲۰ و ۳۰ زندگی خود از نظر بدنی فعال باشید. این به معنای حفظ قدرت بدنی و تغذیهای است که سلامت بلندمدت را حمایت میکند. این بهترین راهی است که مطمئن شویم در سالهای بعد، همچنان شادابی و انرژی داریم.”
پیشتر، دکتر آمایتی در توصیههایی گفته بود: “گرچه ممکن است احساس نکنید، اما تغییراتی که به بیماریهای قلبیعروقی مربوط هستند، در دهههای ۲۰ و ۳۰ در رگهای خونی شما ظاهر میشوند. بیماری قلبیعروقی همچنان بزرگترین عامل مرگومیر در جهان است.
در حدود سن ۳۰ سالگی، برخی افراد ممکن است افزایش کلسترول خون را تجربه کنند و شروع به دیدن نشانههایی کنند که نشان میدهد رژیم غذاییشان برای بدنشان مناسب نیست و نمیتواند بهخوبی سلامت آنها را حفظ کند. در این زمان، واقعاً باید به فکر آن باشیم که چه کارهایی برای حفظ سلامتی طولانیمدت باید انجام دهیم.
دکتر آمایتی توصیه میکند که مصرف غذاهای غنی از پلیفنولها، فیبر و پروتئینهای گیاهی باکیفیت، و در عین حال محدود کردن مصرف غذاهای فوقفرآوریشده، برای سلامتی کلی ضروری است.”
او یادآوری میکند که در مورد هرگونه نگرانی مربوط به سلامتی خود و پیش از ایجاد تغییرات عمده در سبک زندگی، با پزشک خود مشورت کنید.