به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر فرحزادی در ارتباط زنده با خبر ۲۰ شبکه یزد گفت: دیابت یکی از بیماریهای شایع میان مردم استان یزد است و ۲۰ درصد از یزدیها به این بیماری مبتلا بوده و ۲۰ درصد نیز در مرحله پیش از دیابت هستند و آزمایش قند آنان بالاتر از حد نرمال است.
وی افزود: اگر این افراد مداخله درمانی و پیشگیری یعنی اصلاح سبک زندگی را در پیش نگیرند در آینده به جمع مبتلایان خواهند پیوست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: نُرم کشوری، ۱۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال را شامل میشود که این نرخ در استان یزد بالاتر بوده و ۱۸ تا ۲۰ درصد یزدیها در سن بالای ۲۵ سال به بیماری دیابت مبتلا هستند.
وی ادامه داد: استان یزد از نظر آزمایش اختصاصی دیابت نوع ۲ مقام اول کشور را دارد و آمار نگران کننده اینست که مردم استان از نظر آگاهی در جمع هشت استان اول کشور هستند، اما متاسفانه فقط اطلاعات دارند و این مساله به یک باور مبدل نشده است.
فرحزادی خاطرنشان ساخت: مردم استان میدانند این غذا ضرر دارد، فعالیت بدنی و ورزش به آنان کمک میکند و مصرف میوه و سبزیجات برای سلامتی بسیار خوب است، اما به هیچکدام از این موارد توجهی نمیکنند، به گونهای که در مصرف میوه و سبزیجات و همچنین فعالیت بدنی جزو سه استان آخر کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه یزد یکی از قطبهای پزشکی کشور است، گفت: با این وجود، یزد از نظر درمان موثر دیابت استان بیست و یکم کشور محسوب میشود و مشکل اینست که داروها را استفاده میکنند، اما در زمینه غذایی و تحرک بدنی به خوبی عمل نمیکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بر اهمیت توجه به خودارزیابی و خودمراقبتی افزود: برنامه ارزیابی خطر یا خطرپذیری بیماریهای غیرواگیر به صورت رایگان در مراکز درمانی برای افراد بالای ۳۰ سال اجرا میشود و این افراد میتوانند به نزدیکترین مرکز مراجعه کنند و آزمایش قند و چربی رایگان گرفته میشود و مورد معاینه قرار میگیرند.
فرحزادی اظهار داشت: بر اساس فرم جمع آوری شده به فرد میگویند تا ۱۰ سال آینده احتمال ابتلا به حوادث قلب و عروقی و ابتلا به دیابت و چربی خون وجود دارد یا خیر و سپس برنامه به او ارائه میشود، اما فقط ۳۵ درصد مردم به این مراکز مراجعه کرده اند.