شناسهٔ خبر: 69700562 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

ظرفیت بالای میمند و ابیانه برای جهانی شدن/ سه ابتکار خلاقانه این ۲ روستا چیست؟

مسئول پرونده‌های میمند و ابیانه با بیان اینکه این دو روستا ظرفیت بالایی برای جهانی شدن دارند به تشریح ابتکارهای خلاقانه آنها پرداخت.

صاحب‌خبر -

الهام پوینده کارشناس توسعه محصولات گردشگری و مسئول پرونده‌ دو روستای میمند استان کرمان و ابیانه استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا درباره تکمیل پرونده این دو روستا برای ارسال به سازمان گردشگری ملل متحد به‌منظور ثبت در فهرست دهکده‌های گردشگری جهان به ابتکار به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم اشاره کرد و افزود: روستای میمند دارای سه ابتکار مشخص است. اول، بافت و خانه‌هایی که به‌صورت دستکند معروف به هیچه در دل کوه و دو طبقه تشکیل شده‌اند. دوم، بر خلاف کوچ دو مرحله‌ای سایر مناطق، کوچ سه مرحله‌ای دارند. اهالی روستا چهار ماه از سال در روستا مستقرند، چهار ماه در مراتع و دشت، چهار ماه را نیز مشغول دامداری هستند و محصولات ارگانیکی که تولید می‌کنند از جمله کشک، ماست و دوغ جزو سوغات روستا محسوب می‌شود.

پوینده از تهیه خوراک‌های خلاقانه از محصولات ارگانیک روستا به‌عنوان سومین ابتکار روستای میمند نام برد و ادامه داد: تمامی غذاهای روستا از جمله بزقرمه و پلوی مخصوص چه برای اهالی و چه گردشگران از محصولات ارگانیک روستا تهیه می‌شود و هیچ غذایی دیگری جز خوراک‌های سنتی روستا در آنجا سرو نمی‌شود.

این کارشناس توسعه محصولات گردشگری ادامه داد: مشارکت اجتماعی، مشارکت اقتصادی، دسترس‌پذیری، بهداشت، ایمنی و امنیت از دیگر شاخص‌های مد نظر هستند که تمامی این شاخص‌ها باید یک رفرنس برای ارائه به سازمان گردشگری ملل متحد داشته باشند. با توجه به اینکه منظر فرهنگی روستای میمند به ثبت جهانی یونسکو رسیده است، اکثر این شاخص‌ها را داراست. همچنین ابتکارات قوی و رفرنس‌های خوبی دارد.

پوینده درباره پرونده ابیانه نیز به سه ابتکار این روستا اشاره کرد و افزود: استفاده اهالی از لباس محلی در زندگی روزمره و گویش باستانی روستاییان، بافت قرمز رنگ روستا که از خاک معدن نزدیک به روستا استفاده می‌شده و الگوی بافت قدیمی روستا در ساخت سازه‌های جدید نیز حفظ شده است. همچنین مراسم جغجغه‌زنی  و عاشورا در ابیانه به‌طور خاص اجرا می‌شود. برای این مراسم باستانی در این روستا حرکت برد طراحی می‌شود و کسانی که می‌خواهند شرکت کنند از قبل در سایت روستا ثبت‌نام می‌کنند و در صورت تکمیل ظرفیت در روستا بسته می‌شود و اجازه ورود به کسی داده نمی‌شود.

مسئول پرونده روستای ابیانه تصریح کرد: ابیانه دارای زیرساخت‌های قوی است و امسال با تکمیل تمامی رفرنس‌ها پرونده کامل و جامعی برای این روستا تهیه و ارائه شد.

این کارشناس توسعه محصولات گردشگری در پایان به ظرفیت بالای این دو روستا برای جهانی شدن اشاره کرد و ادامه داد: میمند و ابیانه روستاهای گردشگرپذیری هستند که سالانه گردشگران زیادی از آنها بازدید می‌کنند و هر دو روستا ظرفیت‌ بالایی برای جهانی شدن دارند.

انتهای پیام/