شناسهٔ خبر: 69718311 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

توسعه مهارت‌ها و کارآفرینی اصفهک را به مقصد جهانی گردشگری تبدیل کرد

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مشارکت جامعه محلی، حمایت از توسعه فرصت‌های شغلی، کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری را از دلایل موفقیت روستای اصفهک در رقابت با بیش از ۲۵۰ روستای معرفی شده به سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (untourism) اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش میراث‌آریا، علی‌اصغر شالبافیان، ضمن تبریک به مناسبت انتخاب روستای اصفهک به عنوان روستای جهانی از سوی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد و تشکر از همکاران دفتر توسعه گردشگری داخلی معاونت گردشگری، اداره کل استان خراسان‌ جنوبی، فعالان و نهادهای فرابخشی که در تهیه شایسته و ارسال پرونده روستای اصفهک به سازمان جهانی گردشگری ملل متحد نقش‌آفرینی کرده‌اند، ویژگی‌های برتری این روستا در استان خراسان جنوبی را برشمرد و گفت: روستای اصفهک به دلیل انطباق با معیارهای سازمان جهانی گردشگری ملل متحد توانست از بین ۲۵۰ روستای معرفی شده از ۶۰ کشور دنیا، در لیست ۴۰ روستای برتر جهانی سال ۲۰۲۴ جای بگیرد.

 معاون گردشگری کشور با تشریح ویژگی‌های ممتاز این روستا افزود: تعداد کل افراد شاغل در روستای اصفهک ۳۰۰ نفر است که از میان آنها بیش از ۵۰ نفر در مشاغل مرتبط با گردشگری فعال هستند. 

او با بیان اینکه ظرفیت اقامت در این روستا به اندازه ۱۵۰ نفر است، یادآور شد: سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر در این روستا اسکان داشتند و تعداد کل بازدیدکنندگان یک روزه آن ۳۶۰۰۰ نفر بوده است. 

شالبافیان در ادامه افزود: از جمله سیاست‌های اشتغالزا در اصفهک که این روستا را به مقصد روستایی جهانی تبدیل کرد می‌توان به تاسیس تعاونی خشت آبگین اصفهک جهت تولید و فروش محصولات گردشگری، مدیریت امور اجرایی تاسیسات گردشگری به صورت خانوادگی، مشارکت در پروژه ملی اقامتگاه‌های روستایی با راه‌اندازی ۱۰ اقامتگاه بوم‌گردی در روستا، برگزاری ۵ دوره آموزشی سالانه و برنامه‌ریزی در خصوص توانمندسازی بانوان روستا و صنعتگران و راهنمایان گردشگری و سایر ذینفعان، سپردن امور احیا و فروش صنایع‌دستی، محصولات محلی و گیاهان دارویی به بانوان روستا، انجام امور مربوط به غذا و میزبانی از گردشگران توسط بانوان و مشارکت مردم محلی در احیا و تجهیز واحدهای مسکونی روستا به عنوان تاسیسات گردشگری اشاره کرد. 

همچنین معاون گردشگری کشور با تاکید بر اهمیت توسعه مهارت‌ها، اشتغال و کارآفرینی جوانان و زنان روستاهای توسعه یافته اعلام کرد روستای اصفهک برای رسیدن به کانون توجه جهانی اقداماتی همچون آموزش ۱۰ نفر از جوانان به عنوان راهنمایان گردشگری محلی، ارایه ۲۰ گواهینامه صنایع‌دستی به زنان روستا، همکاری ۱۰ نفر از زنان و جوانان در مدیریت اقامتگاه‌های روستایی، ایجاد اشتغال برای ۱۰ نفر از زنان در مزارع گیاهان دارویی و محصولات لبنی بویژه در بخش بسته‌بندی و فروش گیاهان، اشتغال گروهی از جوانان و زنان در مراکز پذیرایی، فروشگاه‌ها و بویژه کافی‌شاپ‌های روستا و ... انجام داده است.

 اصفهک روستای کویری در شهرستان طبس در استان خراسان­ جنوبی است. این روستا در پنجمین برنامه بین‌المللی بهترین روستاهای جهانی گردشگری و در حاشیه نشست صد و بیست و دومین نشست شورای اجرایی سازمان گردشگری ملل که در روز ۱۴ نوامبر در کلمبیا برگزار خواهد شد، گواهینامه روستای جهانی را با کسب امتیاز و شاخصه‌های لازم در حوزه ترویج منابع فرهنگی روستا، گردشگری جامعه‌محور، پایداری زیست‌محیطی و اقتصادی و دیگر شاخص‌های توسعه پایدار به عنوان یکی از بهترین روستاهای جهانی گردشگری دریافت خواهد کرد.

لازم به ذکر است ۸ روستای منتخب جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در رقابت معرفی روستاهای جهانی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، روستاهای قلعه بالا از استان سمنان، پالنگان از کردستان، فهرج از یزد، کندلوس از مازندران، ابیانه از اصفهان، میمند از کرمان، اصفهک از خراسان جنوبی و بیشه از لرستان بوده است و از این بین روستای اصفهک توانست به این جایگاه جهانی دست پیدا کند. این در حالیست که تا سال ۲۰۲۳ از بین ۱۰۰۰ روستای معرفی شده، ۱۳۰ روستا به ثبت جهانی رسیده‌اند. 

انتهای پیام/