شناسهٔ خبر: 69700143 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ادامه اعتصاب غذای شهروندان اردنی برای مطالبه شکستن محاصره نوار غزه

تهران – ایرنا – اعتصاب غذای حدود ۶۰ شهروند جوان اردنی برای مطالبه شکستن محاصره شمال نوار غزه، ورود کمک‌های بشردوستانه و مقابله با نقشه‌های رژیم صهیونیستی برای آواره کردن اهالی این منطقه، همچنان ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از العربی الجدید، این اعتصاب غذا در چارچوب فراخوان جهانی با شعار «عصایت را بینداز» وارد دوازدهمین روز خود شده است.

این اعتصاب غذا، جمعه اول نوامبر جاری آغاز شد و شماری از جوانان اردنی با انتشار بیانیه‌هایی آغاز آن را اعلام کردند.

«محمد خضیرات الطوباسی» فعال اردنی شرکت کننده در این اعتصاب غذا گفت: وضعیت بسیار دشوار است و اکثر شرکت کنندگان دچار آسیب جسمی و به اورژانس منتقل شده‌اند؛ همچنین، ادامه اعتصاب غذا باعث کاهش قند و فشار خون اکثر اعتصاب کنندگان شده است.

الطوباسی درباره شمار شرکت کنندگان در این اعتصاب غذا گفت: با توجه به برخی اقدامات و ثبت آمار کسانی که به این فعالیت پیوسته‌اند می‌توان گفت که شمار واقعی شرکت کنندگان در اعتصاب غذا از آمار اعلام شده بیشتر است و فعالان شرکت کننده در آن، با وجود وضعیت نامناسب جسمی‌شان از روحیه خوبی برخوردار هستند.

این فعال اردنی تاکید کرد که دولت این کشور، مجوز تجمع آنها در یک مکان عمومی را صادر نکرده است و این امر باعث شده است تا در مسجد الکاتولی در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی در منطقه الرابیه امّان و پس از آن در مجتمع سندیکاهای اردن تجمع کنند.

الطوباسی تصریح کرد: شرکت کنندگان در اعتصاب غذا، جوانان مستقل هستند و به هیچ کدام از جریانات سیاسی وابستگی ندارند، بلکه شهروندان عادی اردن هستند که با دیدن نسل کشی برادرانشان در غزه، گروهی را برای برگزاری فعالیت‌هایشان تشکیل داده‌اند که از جمله اقدامات آنان می‌توان به تظاهرات روزانه اشاره کرد.

این فعال اردنی تصریح کرد: اعتصاب غذای ما، یک مقاومت صلح طلبانه و نیز در حمایت از تلاش‎‌های دولت‌ها برای کمک به نوار غزه است لذا هیچ تناقضی با این تلاش ها ندارد، بله یک اهرم فشار بر جامعه جهانی و رژیم صهیونیستی برای ورود کمک‌ها به نوار غزه به ویژه بخش شمالی آن است.

الطوباسی در پایان گفت: از دولت اردن می‌خواهیم تلاش‌هایش برای تحت فشار قرار دادن بیشتر رژیم صهیونیستی و جامعه جهانی با هدف ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه به ویژه بخش شمالی آن که از محاصره شدید توسط اشغالگران رنج می‌برد، ادامه دهد.

در همین پیوند، امروز، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی طی سخنانی در پایتخت این کشور به ابزارهای گوناگون فشار رژیم صهیونیستی بر فلسطینیان همچون قحطی و گرسنگی دادن اشاره کرد و خواستار پیگیری این جنایات از سوی همه کشورهای جهان شد.

به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، «رونالد لامولا» روز سه شنبه گفت شواهدی که کشورش در پرونده نسل کشی علیه رژیم اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) ارائه کرده است، نشان می‌دهد که تل‌آویو تلاش می کند از قحطی و گرسنگی دادن به مردم فلسطین به عنوان یک سلاح برای جابجایی اجباری آنها استفاده کند.

مقامات کمک رسان در غزه، اوضاع بیشتر مناطق آن را در وضعیت «آخر الزمانی» توصیف می کنند به گونه ای که بیش از ۸۰ درصد از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه، آواره شده اند و بیش از دو سوم ساختمان ها تخریب شده یا در طول جنگ ۱۳ ماهه آسیب دیده اند.

آمار نهاد نظامی صهیونیستی موسوم به Cogat که مسئول هماهنگی کمک های بشردوستانه به غزه است، نشان می دهد که تنها ۲۵ هزار و ۱۵۵ تن کمک غذایی در ماه اکتبر (مهر) وارد غزه شده است که کمتر از هر ماه، از دسامبر ۲۰۲۳ تاکنون است.

یک مقام سازمان ملل گفت که سازمان های امدادرسان همچنین با کمبود رانندگان، تجهیزات ارتباطی و غیره مواجه هستند.

نهاد صهیونیستی هماهنگ کننده کمک ها به غزه از ماه مه (اردیبهشت) تاکنون فقط به یک دهم از بیش از ۳۰۰ درخواست رانندگان کامیون های حامل کمک ها مجوز داده است.