شناسهٔ خبر: 69696828 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ترامپ و ناتو؛ اختلافات سر باز می‌کند

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت که حتما در آینده و با روی کار آمدن ترامپ کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا به اوکراین کاهش یافته یا دچار نوسان جدی می‌شود.

صاحب‌خبر -

«حشمت‌الله فلاحت‌پیشه» در گفت‌گو با ایسنا درباره انتخاب «دونالد ترامپ» و تاثیر روی کار آمدن وی بر سیاست آمریکا در رابطه با چین، اوکراین و جنگ غزه گفت: آمریکا در سطح کلان نوع نگاهش مبتنی بر افزایش هژمونی در دنیاست؛ از این رو چالش و رقابت اصلی آمریکا با قدرت‌های بزرگ در جهان است که چین مهم‌ترین چالش تجاری آمریکاست. در سطحی دیگر جنگ اوکراین مورد توجه آمریکا و ترامپ خواهد بود؛ چرا که موضوع اوکراین برای هر  ۲ حزب دموکرات و جمهوری‌خواه اهمیت دارد.

آنچه برای ترامپ اولویت دارد پایان دادن به بحران اوکراین است

وی ادامه داد: دموکرات‌ها سعی داشتند هم‌زمان و با بحران اوکراین قابلیت هم‌آوردی روسیه برای ناتو را هم تضعیف کنند، اما سیاست ترامپ غیر از این است و برایش مهم است که به خاطر منافع کشورهای دیگر، آمریکا هزینه ندهد. آنچه برای ترامپ اولویت دارد پایان دادن به بحران اوکراین است؛ معتقدم حتی زلنسکی می‌تواند زمین بدهد و صلح بخرد.

این استاد دانشگاه افزود: طبیعی است که کمک‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا به اوکراین دچار نوسان می‌شود و اختلافات گذشته آمریکا با ناتو سر باز می‌کند چون آمریکای ترامپ یک نگاه ملی دارد مبنی بر اینکه نباید منافع آمریکا فدای منافع اروپایی‌ها شود و این مساله به طور چشمگیری در موضوع اوکراین مصداق پیدا می‌کند.

فلاحت‌پیشه درباره رویکرد ترامپ نسبت به جنگ غزه و جنایات اسرائیل در منطقه اظهار کرد: در بحث خاورمیانه معتقدم ترامپ سعی می‌کند بحران را با استفاده از پول اعراب و توان نظامی اسرائیل و تلاش برای ارائه طرح دیپلماتیک به ایران، بحران را برون‌سپاری و مدیریت کند.

ترامپ و ناتو؛ اختلافات سر باز می‌کند بحران اوکراین

چانه‌زنی نتانیاهو با ترامپ در موضوع ایران

وی معتقد است: در طرح دیپلماتیک احتمالی ترامپ به ایران، ترامپ تحت فشار نتانیاهو سعی می‌کند قابلیت‌های ایران در حوزه های موشکی و تسلیحات متعارف، تاسیسات و برنامه هسته‌ای و عمق استراتژیک و جریان مقاومت را کاهش دهد و معتقدم بر سر این سه موضوع همین الان در حال چانه‌زنی با نتانیاهو است و این همه گفت‌وگوی تلفنی و آمد و شد کابینه نتانیاهو به آمریکا در این چارچوب است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اولویت برای آمریکا در رابطه با ایران و منطقه، موضوع هسته‌ای است و سعی می‌کند بدون چالش آن را حل کند. در عین حال اسرائیل تلاش دارد تا با حمایت آمریکا، امکان یک جنگ محدود علیه ایران را داشته باشد تا قابلیت هسته‌ای ایران را تضعیف کند و از سویی بخشی از صنعت نفت ایران هم هدف قرار گیرد تا ایران را دچار مشکل داخلی کند که نتواند به اسرائیل یا منافع آمریکا در منطقه آسیب برساند، اما طبیعی است اگر این اتفاق بیفتد زمینه همکاری تجاری و اقتصادی آمریکا در منطقه به طور کلی تضعیف می‌شود.

ترامپ و ناتو؛ اختلافات سر باز می‌کند ترامپ و نتانیاهو

دست نتانیاهو برای گسترش جنگ با ایران چندان باز نیست

وی خاطرنشان کرد: البته دست نتانیاهو برای گسترش جنگ با ایران چندان باز نیست؛ یک دیدگاه ایدئولوژیک در اسرائیل است که شامل یهودیان افراطی است که اهداف نزدیک را دنبال می‌کنند یعنی به دنبال پایان دادن به موضوع ۲ کشوری هستند، اما با این کار کشورهای عربی را به ایران نزدیک می‌کنند و هم‌چنین این گروه به دنبال الحاق غزه و دیگر مناطق اشغالی به خاک اسرائیل هستند. جریان دوم در اسرائیل نگاهش به جنگ استراتژیک است و اینها را نتانیاهو رهبری می‌کند. این گروه سعی دارند جنگ را به سمت لبنان و ایران بکشانند.

فلاحت‌پیشه گفت که اگر در روزهای آینده شاهد آتش‌بس در لبنان باشیم، یعنی نتانیاهو نتوانسته آمریکا را برای جنگ با ایران راضی کند.

انتهای پیام