شناسهٔ خبر: 69695415 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

سهم ۷۵ درصدی آلاینده‌های منابع ساکن در آلودگی هوای اراک

اراک- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: آلاینده‌های منابع ساکن در اراک ۷۵ درصد و منابع متحرک ۲۵ درصد در آلودگی این شهر سهم دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر اسدی پیش از ظهر سه‌شنبه در نشست بررسی سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر اراک با اشاره به اینکه تهیه برنامه اجرایی کاهش آلودگی هوا در شهرهای اراک و شازند نیز ضروری است، گفت: انتظار می‌رود موارد پیشنهادی در مطالعه تکمیلی طرح مورد توجه ویژه باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی تاکید کرد: تا پایان سال جاری باید مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در خصوص این سیاهه انتشار و برنامه اجرایی آن اخذ و همچنین منابع مالی برای مقابله با ریزگردهای تابستانه نیز در نظر گرفته شود.

اسدی تاکید کرد: در آلایندگی هوای اراک منابع ساکن سهم ۷۵ درصدی و سهم منابع متحرک در این راستا ۲۵ درصد است و شعار تبدیل اراک به شهری پاک باید به عنوان رویکرد محوری و برنامه‌های بلند مدت مسئولان امر باشد که تحقق این مهم نیازمند تعامل وهم‌افزایی فعالان اقتصادی استان مرکزی است.

مطالعه سیاهه انتشار آلودگی هوای شهر اراک برای نخستین بار

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: برای نخستین بار طرح مطالعات سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک در چنین سطحی انجام شد و از محل منابع استانی نیز در این راستا اعتباراتی تزریق شد.

یوسف یوسفی افزود: انتظار است برنامه‌های پیشنهادی اجرای طرح سیاهه انتشار پیشنهادی ارائه شود تا بتوان در راستای کاهش آلودگی هوای اراک، گام‌های موثرتری برداشت.

صنایع آلاینده، عامل اصلی آلودگی هوای اراک

رئیس دانشکده محیط زیست دانشگاه اراک اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در سال ۱۳۸۶، سهم منابع ساکن آلاینده در هوای اراک ۵۲ درصد و در سال ۹۶ این مهم ۴۲ درصد بود.

امیر انصاری گفت: در مطالعه جدید سهم منابع ساکن ۷۵ درصد و منابع متحرک ۲۵ درصد است که این نشان می‌دهد بر خلاف سایر شهرها که تردد خودروها عامل اصلی آلودگی هوا است در اراک صنایع آلاینده، عامل اصلی آلودگی هوا محسوب می‌شود همچنین غلظت NOX و SOX در تصاویر ماهواره‌ای در منطقه اراک نسبت به سایر شهرها بسیار بیشتر است.

وی با اشاره به بررسی ۳۵۳ هزار تن آلاینده در این مطالعه تصریح کرد: صنایع آلومینیوم، پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه بیشترین سهم را در منابع ساکن به خود اختصاص داده‌اند.

انصاری اضافه کرد: ۷۵ درصد انتشار کل منابع ساکن مربوط به پالایشگاه شازند، ۷۳ درصد CO مربوط به شرکت آلومینیوم، ۶۵ درصد NOX مربوط به نیروگاه شازند و ۸۷ درصد SO2 مربوط به پالایشگاه شازند است.

وی ادامه داد: در منابع متحرک نیز ۷۲ درصد سهم مربوط به سواری‌ها و ۲۰ درصد مربوط به موتورسیکلت‌ها است.

تهیه برنامه جامع مدیریت زیست بومی مناطق اراک و شازند

رئیس شبکه محیط زیست استان مرکزی نیز گفت: برای تداوم قطع مازوت سوزی در نیروگاه شازند، باید از ظرفیت رسانه‌ها بیشترین بهره گیری را داشت و بسیج افکار عمومی تداوم داشته باشد.

سیاوش آقاخانی افزود: نتایج مطالعات سیاهه انتشار شهر اراک باید در اسرع وقت در اختیار رئیس جمهور همچنین رئیس سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد تا اقدامات مؤثری برای کاهش آلودگی هوای اراک انجام شود.

وی تاکید کرد: علاوه بر تهیه برنامه جامع مدیریت زیست بومی مناطق اراک و شازند باید اعتبار لازم برای مقابله با ریزگردهای تابستانه نیز پیش بینی شود.