شناسهٔ خبر: 69679484 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رجا | لینک خبر

چرا خاموشی‌های اخیر ربطی به ممنوعیت مازوت‌سوزی ندارد؟

شکی نیست که تصمیم توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کشور که از سوی دولت اعلام شده، یک گام ارزشمند برای کاهش مخاطرات آلودگی هوا و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی در کشور است اما آیا خاموشی‌های سراسری اخیر به دلیل توقف مازوت‌سوزی در ۳ نیروگاه کشورمان است؟!

صاحب‌خبر -
گروه اقتصادی - رجانیوز:‌ شکی نیست که تصمیم توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کشور که از سوی دولت اعلام شده، یک گام ارزشمند برای کاهش مخاطرات آلودگی هوا و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی در کشور است اما آیا خاموشی‌های سراسری اخیر به دلیل توقف مازوت‌سوزی در ۳ نیروگاه کشورمان است؟!
 
به گزارش رجانیوز به نقل از تسنیم، چهارشنبه هفته گذشته بود که در دومین جلسه کارگروه ملی کاهش ‌آلودگی هوای دولت چهاردم، ممنوعیت مصرف مازوت در 3 نیروگاه شهید منتظری اصفهان، منتظر قائم کرج و شازند اراک به دلیل نقش آنها در آلودگی هوای این استان‌ها اعلام شد.
 
توقف مصرف سوخت در این نیروگاه‌ها مطالبه‌ای بود که سال‌ها توسط مردم مجاور مطرح می‌شد و این ممنوعیت پاسخی به دغدغه مردم بود اما بلافاصله بعد از این خبر، جزئیات قطعی سراسری برق در کشور به دلیل ممنوعیت مصرف مازوت اعلام شد که این خبر، کام مردم را تلخ کرد و ادعای توقف مازوت‌سوزی در این 3 نیروگاه را به حاشیه برد.
 
در حالیکه دولت ادعا می‌کند که قطعی برق به دلیل اهمیت دادن به سلامت مردم و کاهش مصرف مازوت اتفاق افتاده اما آمار نشان می‌دهد که 3 نیروگاه‌ شهید منتظری اصفهان، منتظر قائم کرج و شازند اراک به عنوان نیروگاه‌های مازوت‌سوز در مجموع 2 تا 3 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق داشته‌اند که قاعدتاً توقف تولید برق با این ظرفیت محدود در این 3 نیروگاه نمی‌تواند دلیل خاموشی‌های سراسری اعلامی دولت باشد که البته مشروح گزارش با عنوان "دلیل قطع برق‌ توقف مازوت‌سوزی است؟ با مردم صادق باشیم!" به در تسنیم مورد بررسی آماری قرار گرفته است؛ بر این اساس، دلیل این خاموشی‌ها، نه توقف مازوت‌سوزی بلکه کمبود گازوئیل است!
 
بر اساس آمار سازمان حفاظت محیط زیست، 16 نیروگاه بخاری در کشور داریم که قابلیت سوزاندن مازوت دارند که از این بین 2 نیروگاه بعثت تهران و اسلام‌آباد اصفهان، سال گذشته مصرف مازوت نداشته‌اند؛ بر اساس اعلام جدید دولت نیز از این 14 نیروگاه، 3 نیروگاه از رده خارج شده‌اند.
 
شکی نیست که 3 نیروگاه با ظرفیت نهایتا 3 هزار مگاواتی نمی‌توانند نقش قابل توجهی در کل مصرف برق کشور داشته باشند و لذا نمی‌توانند عامل خاموشی باشند.
 
از سوی دیگر عدم ممنوعیت مصرف مازوت در سایر نیروگاه‌های کشور باعث اعتراضی مردم استان‌های دیگر شده است! البته شینا انصاری؛ رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این رابطه توضیح داد که "موضوع اصلاً اولویت داشتن سلامت مردم برخی شهرها و بی‌اهمیت بودن برخی دیگر نیست. این تصمیم براساس میزان مصرف مازوت در این نیروگاه‌ها و نقش آنها در آلودگی هوا گرفته شده است.
 
همچنین توقف مصرف مازوت در 3 نیروگاه به معنی مصرف آزادانه و بی‌قید و شرط مازوت در سایر نیروگاه‌ها نیست بلکه همانطور که در مصوبه‌های کارگروه ملی نیز به صراحت بیان شده، سازمان حفاظت محیط زیست پیگیر اجرای وظایف سایر دستگاه‌ها در این زمینه است."
 
بر اساس این گزارش، شکی نیست که تصمیم توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کشور که از سوی دولت اعلام شده، یک گام ارزشمند برای کاهش مخاطرات آلودگی هوا و کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی در کشور است اما اینکه دولت سعی دارد خاموشی‌های کشور در این فصول سرد را که از امروز شروع شده را به توقف مازوت‌سوزی ربط دهد و این را یک گام ارزشمند در راستای سلامت مردم اعلام کند، یک "عدم صداقت بزرگ دولت با مردم" درباره خاموشی‌های سراسری اخیر است تا دلسوزی برای سلامت مردم.
 
همانطور که آلودگی هوا، سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد، قطعاً قطعی برق نیز زندگی شهروندان را مختل می‌‌کند و بهتر است که دولت به جای مانور دادن روی حذف مازوت، فکری به حال ناتوانی در تامین انژی مورد نیاز نیروگاه‌های کشور از جمله کمبود گازوئیل کند.
 
انتهای پیام/

برچسب‌ها: