شناسهٔ خبر: 69694953 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

جریان مقاومت در آستانه تحولی فرهنگی/۸

علیرضا سلطانشاهی: هفته کتاب بهترین فرصت برای ترویج ادبیات مقاومت است/بهترین راه ترویج گفتمان مقاومت چیست؟

کارشناس مسائل فلسطین و صهیونیسم گفت: هفته کتاب بهترین فرصت برای ترویج ادبیات مقاومت است. ما به آثاری نیاز داریم که نه‌تنها برای عموم، بلکه در محیط‌های دانشگاهی و پژوهشی نیز قابل استفاده باشند و بتوانند با رویکردی علمی، پیوند میان مقاومت و ارزش‌های انقلاب اسلامی را به‌درستی انتقال دهند.

صاحب‌خبر -

علیرضا سلطانشاهی، کارشناس مسائل فلسطین به ستاد خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: ضرورت ترویج ادبیات مقاومت بر کسی پوشیده نیست و به همین دلیل باید از نشر آثار این حوزه بیشتر حمایت شود. این در حالی است که در ایران ظرفیت‌های گسترده‌ای برای تولید ادبیات و آثار هنری برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن وجود دارد و باید قدر این ظرفیت را دانست.

 وی هفته کتاب را فرصتی مناسب برای ترویج فرهنگ مقاومت و معرفی آثار ادبی و هنری این حوزه دانست و ادامه داد: در وضعیتی که جریان مقاومت با چالش‌های جدی مواجه است، تقویت پیوست فرهنگی مقاومت باید در اولویت قرار گیرد. این پیوست باید به گونه‌ای طراحی شود که نیازهای مخاطبان مختلف داخلی و خارجی را پوشش دهد و از تکرار کلیشه‌ها و نسخه‌های عمومی برای همه مخاطبان پرهیز کند.

 نویسنده کتاب «یهودستیزی؛ واقعیت یا دستاویز سیاسی» درباره ضرورت تولید ادبیات و محتوای خلاقانه در زمینه مقاومت گفت: ترویج ادبیات انقلاب اسلامی در قالب‌های متنوع و باورپذیر، یکی از نیازهای اصلی امروز است. از این رو هفته کتاب فرصت خوبی است تا آثار ارزشمند در حوزه مقاومت بیشتر دیده و به جامعه معرفی شوند. این مسئله به‌ویژه در اوضاع کنونی که دشمن از ابزارهای فرهنگی و رسانه‌ای مختلفی برای تهاجم استفاده می‌کند، اهمیت دوچندانی دارد.

سلطانشاهی همچنین به مشکل توزیع محدود و ناآگاهی عمومی از آثار شاخص این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: با وجود آثار خوب و ارزشمند، هنوز بسیاری از این کتاب‌ها در دسترس عموم قرار نگرفته‌اند. به‌عنوان مثال، کتاب‌هایی که به‌خوبی اندیشه و مقاومت را تبیین می‌کنند، به‌خاطر سیاست‌های نادرست نشر یا نبود حمایت کافی، کمتر دیده می‌شوند. در واقع حمایت مسئولان از انتشار و توزیع گسترده‌تر این آثار، گامی اساسی برای تقویت فرهنگ مقاومت است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت تولید آثار علمی و مطالعاتی با رویکرد آکادمیک، گفت: ما به آثاری نیاز داریم که نه‌تنها برای عموم، بلکه در محیط‌های دانشگاهی و پژوهشی نیز قابل استفاده باشند و بتوانند با رویکردی علمی، پیوند میان مقاومت و ارزش‌های انقلاب اسلامی را به‌درستی انتقال دهند. برای مقابله با تهاجم فرهنگی و رساندن پیام مقاومت به مخاطبان، حضور فعالانه در عرصه‌های مختلف هنری و ادبی ضروری است. تنها با این رویکرد، می‌توانیم گفتمان مقاومت را به‌صورت پایدار و مؤثر ترویج دهیم.

 سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار خواندن برای همدلی» از بیست‌وسوم تا سی‌ام آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.