شناسهٔ خبر: 69692987 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

لزوم توسعه صنعت بذر کشور برای غلبه بر تنش‌های زیستی

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: چالش امنیت غذایی امروز کشور متأثر از تنش‌های زیستی از قبیل کمبود و شوری آب و تغییر اقلیم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، غلامرضا گل محمدی امروز سه‌شنبه ۲۲ آبان در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی که در مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر برگزار شد، اظهار کرد: اگر امروز به فکر رفع این چالش‌ها نباشیم در آینده با مشکل جدی مواجه می‌شویم. بدون شک اصلاح ارقام و توسعه صنعت بذر یکی از راه‌های غلبه بر تنش‌های زیستی است .

وی بیان کرد: فرآیند معرفی ارقام کشاورزی طولانی است و تولید ارقامی که امروز رونمایی می‌شود حداقل از ۱۰ سال پیش آغاز شده است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی افزود: صنعت بذر یکی از صنایع تجاری است که پایه و اساس آن ارقام گیاهی است. این صنعت در دنیا ۶۰ میلیارد دلار گردش مالی دارد و طبق پیش‌بینی‌های انجام شده در سال ۲۰۳۰ به ۹۰ میلیارد دلار می‌رسد.

گل محمدی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تولید بذور هیبریدی گفت: ایران در تولید بذر هیبرید ذرت سال‌ها است که خودکفا شده و به همت و تلاش مؤسسات و محققان ایرانی چهار میلیون دلار صادرات بذر هیبرید داشته‌ایم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: کشورهایی که در صنعت تولید بذور موفق هستند خیلی از ما جلوتر نبوده‌اند و باید وابستگی دو درصدی به بذر را جبران کنیم و به صادرات برسیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه درصد خود مصرفی بذرها در بین کشاورزان زیاد بوده است، افزود: طبق بررسی‌های به عمل آمده اگر بتوانیم دانه را از کشت حذف و بذر به جای آن بکاریم حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف منابع آبی کرده‌ایم.

گل محمدی تاکید کرد: سازمان تات در چهارچوب قوانین و مقررات مرکز ملی ذخایر ژنتیکی ایران آمادگی دارد که در یک پروتکل، بذرها را در اختیار کشاورزان قرار دهد؛ امیدواریم بتوانیم صادرات بذر را به دو برابر افزایش دهیم.

انتهای پیام

برچسب‌ها: