شناسهٔ خبر: 69692277 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران :

یاد نگرفتن روش‌های حل مساله از عوامل قتل‌های خانگی است

تهران- ایرنا- روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خشونت‌های خانگی که منجر به قتل می‌شوند ناشی از مجموعه عللی هستند که یکی از دلایل آن ناشی از یاد نگرفتن روش‌های حل مساله و نداشتن کنترل خشم است.

صاحب‌خبر -

علی اصغر اصغرنژاد فرید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همه انسان ها عصبانی می‌شوند و ابراز خشم طبیعی است اما پرخاشگری رفتاری غلط است که در رابطه‌های خیلی نزدیک به هم مانند رابطه‌های زوجین بیشتر امکان دارد که بروز کند و این رابطه‌ها در معرض درگیری و تنش هستند که باید آن را مدیریت کرد.

وی ادامه داد: ارتباط چهار حالت دارد که شامل جنگیدن، فرار کردن، تسلیم شدن و مذاکره است. انسان‌ها هنگامی که نتوانند با هم مذاکره کنند، مستعد بروز خشونت و پرخاشگری هستند. افراد در این وضعیت یا فرار می‌کنند یا می‌جنگند و جنگ واکنش طبیعی به شمار می‌رود که باید آن را مدیریت کرد.

یاد نگرفتن روش‌های حل مساله از عوامل قتل‌های خانگی است

چرا فردی دست به قتل خانگی می‌زند؟

این روانشناس در پاسخ به این سئوال که چه عواملی زمینه سازِ منجر شدن خشونت خانگی به قتل هستند، گفت: نداشتن مدیریت هیجانی و عدم مدیریت خشم می‌تواند زمینه‌ساز قتل‌های خانگی باشد. مدیریت هیجانی یکی از مهارت های مهم در زندگی است که به مدیریت آگاهانه، هوشیارانه و خلاقانه هیجانات اطلاق می‌شود.

اصغرنژاد فرید افزود: همچنین گاهی برخی افرادی که الکل یا مواد مصرف می کنند، کنترل هیجان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و فرد دچار پرخاشگری می شود.

وی تصریح کرد: البته ممکن است مشکلات جدی روانپزشکی نیز موجب خشونت خانگی و قتل خانگی شوند اما دلیل اصلی خشونت خانگی این است که انسان‌ها یاد نگرفتند چطور با هم مذاکره کنند و به تفاهم برسند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: همه ما باید مهارت ارتباطی را یاد بگیریم و هنگامی که چالشی پیش می‌آید، آن را با زبان خوش حل کنیم زیرا پرخاشگری هیچ مساله ای را برطرف نمی‌کند.

اصغرنژاد فرید ادامه داد: در پرخاشگری‌ها، دوطرف دعوا -چه کسی که پرخاشگری را شروع کند و چه کسی که آن را ادامه دهد- در بروز آن نقش دارند و مردم باید مدیریت خشم را فرابگیرند تا بتوانند از بروز بحران پیشگیری کنند.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا فردی دست به قتل عامدانه می‌زند، اضافه کرد: شواهد نشان می‌دهد کسی زیاد در معرض مشاهده صحنه های پرخاشگری باشد، مستعد پرخاشگری می شود. همچنین افرادی که از نظر اخلاقی رشد کافی نکرده‌اند، نمی‌توانند مسائل را به طور معقول حل کنند. این افراد روش‌های حل مساله را بلد نیستند.

اصغرنژاد فرید افزود: گاهی افرادی که دست به قتل خانگی می‌زنند زمینه محرومیت و ناکامی و پرخاشگری دارند و گاهی ممکن است موادی مصرف کند.