دیدهبان ایران؛ پریسا هاشمی - در حالی که اردیبهشتماه ۱۴۰۳، سردار احمد حقطلب، فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز اتمی ایران تاکید کرده بود که «اگر رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هستهای کشورمان برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدید نظر در دکترین و سیاستهای هستهای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته، محتمل و قابل تصور است»، مهرماه امسال، ۴۰ نماینده مجلس با ارسال نامهای به شورای عالی امنیت ملی، خواستار بازنگری در دکترین هستهای کشور شدند.
همچنین آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اخیرا در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان به مناسبت ۱۳ آبان در پاسخ به دانشجویی که خواستار تغییر دکترین اتمی و ارائه فتوای ثانویه راجع به سلاح هستهای شد، فرمودند که «هر آنچه که برای مقابله با دشمن لازم باشد حتما انجام میدهیم.» این در حالی است که در روزهای اخیر، احمد نادری، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز خواستار انجام آزمایش اتمی و اعلام رسمی آن در جهت تقویت بازدارندگی کشورمان شده است و تاکید کرده که انجام این کار «الان هم دیر شده است.»
در چنین شرایطی در نشست خبری امروز (سهشنبه ۲۲ آبان) از فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پرسیدیم که اولا آیا ایران بمب اتمی در اختیار دارد که بخواهد آن را آزمایش کند و ثانیا با توجه به صحبتهای مطرحشده در این زمینه توسط برخی مقامات رسمی کشورمان، آیا تغییری در دکترین هستهای کشور ایجاد خواهد شد یا خیر؟
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسشهای خبرنگار دیدهبان ایران گفت: سلاح هستهای یکی از سلاحهای کشتار جمعی است و تاریخ به خاطر دارد که نسلهای هیروشیما و ناکازاکی چگونه با بمب اتمی که آمریکا مورد استفاده قرار داد، نابود شدند. لذا رویکرد رسمی و موضع رسمی کشور، منع سلاحهای کشتار جمعی است و ایران بارها روی این موضوع تاکید کرده که صرفا به دنبال رویکرد صلحآمیز برنامه هستهای است.
مهاجرانی تاکید کرد: فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت سلاح اتمی نیز براساس همین رویکرد صادر شده که رویکرد برنامه هستهای ما صرفا صلحآمیز است. جمهوری اسلامی ایران، سیاستگذاری و دکترین هستهای خود را توسط شورای عالی امنیت ملی تعیین میکند و رویکرد آن شورا هم مبتنی بر منع سلاحهای کشتار جمعی از جمله سلاح هستهای است.
وی خاطرنشان کرد: تمام مقاصد برنامه هستهای ایران، مقاصد صلحآمیز است و نگاه ما به گسترش صلح در جهان است.