شناسهٔ خبر: 69701702 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

همه باید کمک کنیم دولت مستقر در مسیر پیشرفت کشور حرکت کند

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در سلسله جلسات هفتگی خود گفت: پس از انتخابات همه باید کمک کنیم دولت مستقر کار خود را پیش ببرد و در مسیر پیشرفت کشور حرکت کند.

صاحب‌خبر -
همه باید کمک کنیم دولت در مسیر پیشرفت حرکت کند
به گزارش جهان نیوز، سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در سلسله جلسات هفتگی خود گفت: رشد اقتصادی ۸ درصد، بر اساس یک منطق مشخص تعیین شده است تا آثار عقب‌ماندگی اقتصادی پایان دهه ۹۰ که نزدیک به صفر و گاهی حتی منفی بود، در رفاه، زندگی، معیشت و اشتغال مردم جبران شود.
 
وی افزود: مهم‌ترین نکته در برنامه هفتم توسعه، رشد اقتصادی ۸ درصدی کشور در پایان اجرای آن بود. نمی‌شود این اهداف را در طول ۵ سال رها کرد و در پایان این مدت، انتظار داشت که نتایج آن محقق بشوند بلکه میبایست در طی این زمان، سایه به سایه برنامه را دنبال کرد و در جهت تحقق اهداف آن، به دولت کمک کنیم.
 
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: همانطور که اگر دانه‌ای امروز کاشته نشود، نمی‌توان چند سال دیگر انتظار برداشت محصول داشت، اگر رشد اقتصادی ۸ درصدی نیز امروز شروع نشود، نمی‌شود در پایان برنامه‌ی هفتم انتظار چنین رشدی داشت.
 
وی گفت: متاسفانه امروز می‌بینیم در اولین بودجه‌ای که در مدت اجرای برنامه‌ی هفتم ارائه شده است، رشد اقتصادی پیش‌بینی شده زیر ۴ درصد است. دولتی که ۳ درصد رشد اقتصادی داشته باشد، دولت موفقی نخواهد بود؛ دولت باید رشد اقتصادی ۸ درصد را رقم بزند و یاری دولت در کمک به تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد است.
 
جلیلی تصریح کرد: موضوع نقش آفرینی دانشگاه‌ها در اشتغال‌زایی و ارزآوری کشور، یکی از نقاط قوت جدی ما است که باید به آن پرداخته شود. باید ماموریتی جدی برای دانشگاه‌ها تعریف شود تا بتوانند در طی فرایندی موثر و رو به جلو، به پیشرفت کشور کمک کنند و در کنار آن، اساتید و دانشجویان نیز به نقش خود در اداره و جهش کشور پی ببرند.
 
وی افزود: در موضوع ناترازی انرژی نیز که در روزهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، باید ظرفیت‌های کشور در موضوع تولید برق از منابع تجدید پذیر مورد توجه قرار بگیرد؛ نیروگاه‌های بادی، خورشیدی و هسته‌ای، از این دست ظرفیت‌ها هستند. در همین موضوعات نیز می‌توان از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها به بهترین شکل استفاده کرد تا هم شاهد برطرف شدن مشکلات باشیم و هم از دچار شدن به چنین مشکلاتی در آینده جلوگیری کنیم.
 
وی گفت: نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: امروز موضوع برق، در بطن زندگی مردم قرار دارد. چند سال قبل در زمان مذاکرات هسته‌ای، شبهه‌هایی وارد می‌شد که ما چه نیازی به انرژی هسته‌ای داریم؟ در همان زمان، بعضی از کشورهای غربی ۸۰ درصد برق خود را به وسیله‌ی نیروگاه‌های هسته‌ای تامین می‌کردند.
 
جلیلی گفت: چند سال قبل، عده‌ای شعار می‌دادند که ما می‌خواهیم هم چرخ سانترفیوژ‌ها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم اما نه چرخ سانتریفوژها چرخید و نه چرخ زندگی مردم. در همان دوران ما شاهد رشد اقتصادی صفر و حتی منفی بودیم که آثار آن سیاست‌ها تا امروز ادامه پیدا کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: بی‌صبری یعنی جزع کردن در مواجهه با حوادث و صبر، یعنی مواجهه با مشکلات و حوادث با در نظر گرفتن زمان و مدیریت آن. به تعبیر مقام معظم رهبری، صبر یعنی خسته نشدن. تاکید قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) به موضوع صبر نیز ناظر به همین تعبیر است.
 
وی افزود: در موضع صبر، نباید انفعال داشت؛ بلکه باید ابتکار به خرج داد. در چنین موقعیت‌هایی است که نباید دچار نا امیدی و انفعال شد.
 
جلیلی گفت: دشمن خود را دارای مزیت‌های نسبی می‌داند و موفقیت خود را در این می‌بیند که حریف را به زمین بازی مزیت‌های خود بکشاند. شکست امروز دشمن، در این است که چهارچوب‌های محاسباتی‌اش به هم ریخته است.
 
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: رهبران شهید مقاومت، کسانی بودند که تا آخرین لحظه‌ی عمر دنیوی خود، انفعال نداشتند و علیه دشمن، اقدام کردند. شهید یحیی سنوار، تا آخرین نفس، حتی با یک چوب، علیه دشمن مبارزه کرد. امروز با تدبیر و عمل بیشتر است که می‌توان در مقابل مکرها و حیله‌های دشمن ایستاد. نمی‌شود در مقابل اقدام دشمن، از صبر راهبردی سخن بگوییم.
 
وی گفت: تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی دشمن، در زمان شهید رئیسی عزیز نیز به قوت خود باقی بود اما همه دیدیم که چگونه با ابتکار و تلاش ایشان، فروش نفت ما علی رغم دشمنی‌ها به یک و نیم میلیون بشکه در روز رسید؛ تا جایی که دشمن به شکست راهبرد فشار حداکثری خود اعتراف کرد.
 
جلیلی گفت: یکی از لازمه‌های صبر، علم به موضوع است. باید این مسیر را شناخت تا بتوان در آن استقامت ورزید. به همین سبب است که مقام معظم رهبری نسبت به تبیین موضوعات و جهاد تبیین، تاکید دارند.
 
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: به تعبیر قرآن کریم، کسانی می‌توانند در مقام پیشوایی قرار بگیرند که دارای خصلت صبر باشند.«وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا». تعبیر مقام معظم رهبری در خصوص عدم عجله و عدم تعلل در پاسخ به دشمن، همان مفهوم صبر است؛ یعنی تدبیر با توجه به تمام ابعاد مسئله و اقدام متناسب با آن.