شناسهٔ خبر: 69685936 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ذخیره‌سازی بیش از ۳ هزار نمونه خون بند ناف در بانک سلول بنیادی قزوین

مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین از ذخیره‌سازی سه هزار و ۵۰۰ نمونه خون بند ناف در بانک سلول بنیادی استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

فاطمه دولت‌خواه مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین از ذخیره‌سازی سه هزار و ۵۰۰ نمونه خون بند ناف در بانک سلول بنیادی استان خبر داد و گفت: نمونه های خون بندناف در درمان سلامت و خدمات تخصصی به مادران باردار مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه خون‌بند ناف منبعی از سلول‌های بنیادی خون ساز بوده و می‌تواند در درمان بیماری‌های خونی بدخیم و غیر بدخیم مورداستفاده قرار گیرد، تصریح کرد: این موضوع در علم پزشکی امروز بسیار مهم و ضروری است، و از همین رو ۲۴ آبان ماه به‌عنوان روز اطلاع رسانی از ذخیره‌سازی خون بند ناف معرفی‌شده تا همه اقشار جامعه و خانواده‌ها از علت ذخیره‌سازی و موارد استفاده آن اطلاع و آگاهی کسب کنند.

دولت خواه ادامه داد: خون بند ناف در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج که منشا خونی دارند، مانند سرطان‌های خونی، تالاسمی، بیماری نقص سیستم ایمنی، اوتیسم، فلج مغزی و کم‌خونی‌های مادرزادی به دلیل اهمیت سلول‌های بنیادی کاربرد فراوانی دارد که نگهداری و ذخیره آن پس اندازی برای سلامت فرزندان و نسل‌های آینده به شمار می‌رود.

مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین با بیان اینکه سلول‌های بنیادی مادر تمام سلول‌های بدن را شامل شده و در بدن بسیار پرتوان عمل می‌کند، یادآور شد: ذخیره‌سازی و نگهداری از خون بند ناف و تهیه سلول‌های بنیادی از آن در حقیقت مانند نوعی بیمه عمل می‌کند و از آنجایی‌که در بند ناف، تعداد قابل توجهی سلول بنیادی وجود دارد، با تلاش مرحوم دکتر کاظم آشتیانی این زباله بیولوژیکی برای درمان بیش از ۱۰۰ نوع بیماری مورداستفاده قرار گرفت.

به گفته دولت خواه، در استان قزوین کودکی که به پیوند سلول‌های بنیادی نیاز داشته باشد، گزارش نشده است، اما در سطح کشور بیش از ۴۰۰ پیوند در همین رابطه صورت گرفته که نشان از اهمیت آن دارد.

وی عنوان کرد: برای ذخیره سازی سلول‌های بنیادی در دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در استان قزوین باید اقدامات عقد قرارداد از هفته سی و چهارم بارداری انجام شود، لذا مادران باردار که تمایل به ذخیره‌سازی خون بند ناف نوزاد را دارد، در هر ساعت از شبانه روز که برای زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کند، می‌تونند از خدمات مرکز درمان جهاد دانشگاهی بهره‌مند شود.

دولت خواه یادآور شد: نمونه خون به میزان ۶۰ تا ۲۰۰ میلی‌لیتر از جفت و در روز زایمان بلافاصله بعد از تولد با رعایت استاندارد‌های لازم گرفته شده و برای ذخیره‌سازی به شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان در تهران ارسال می‌شود، سپس این سلول‌های بنیادی جداسازی و در دمای منفی ۱۹۷ درجه و حداقل برای ۳۰ سال آینده ذخیره خواهد شد.

مسئول بانک خون بند ناف جهاد دانشگاهی قزوین اضافه کرد: علاقه‌مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر جهت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف می‌توانند با شماره ۰۹۱۰۴۶۹۸۶۹۵ تماس حاصل کنند.

۲۵ آبان ماه مصادف با ۱۵ نوامبر از سوی مجامع بین‌المللی به‌عنوان روز جهانی خون بند ناف نام‌گذاری شده است.