به گزارش مفدا مشهد، دومین جلسهٔ کارگاه مهارت های زندگی دانشکدهٔ داروسازی در سال ۱۴۰۳ با موضوع عزت نفس برای دانشجویان دانشکده داروسازی توسط مسرت روانشناس مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی برگزار شد. مسرت مدرس این کارگاه اظهار داشت: عزت نفس یعنی احساس ارزشمندی که فرد نسبت به خود دارد. واژههای «عزت نفس» و «اعتماد به نفس» همپوشانی زیادی با هم دارند و خیلی وقتها با هم اشتباه گرفته میشوند. برای درک بهتر تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس، باید بگوییم که در تعریف عزت نفس بر روی ارزش وجودی تأکید میشود اما در اعتماد به نفس، در باور به توانمندیها در انجام امور تأکید میشود. ممکن است کسی اعتماد به نفس بالایی داشته باشد، اما عزت نفس بالایی نداشته باشد! مثلاً فردی مدیر موفقی باشد اما احساس ارزشمندی نکند. در اعتماد به نفس، فرد خود را در حوزهای مشخص، توانمند میبیند، اما ممکن است در سایر حوزهها این احساس را نداشته باشد! مثلاً ممکن است فردی در سخنرانی کردن اعتماد به نفس بالایی داشته باشد، ولی در آشپزی کردن اعتماد به نفس پایینی داشته باشد.
مسرت در ادامه افزود: در عزت نفس، فرد باید در همه شرایط زندگی خود را دوست بدارد و ارزش و احترام برای خودش قائل باشد (چه وقتی موفق میشود و چه مواقعی که شکست میخورد). عزتنفس سالم زیر بنای اعتماد به نفسی است که در سالهای بعد شکل میگیرد. ارزش قائل شدن و دوست داشتن خود در احساس کارایی و توانایی ما اثرگذار است.
روانشناس مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی در ادامه به چند عنوان دیگری نیز پرداخت: تعریف ذهنیت منتقد درون، موانع رشد عزت نفس، عوامل ارتقاء دهنده و گام های افزایش عزت نفس، تفاوتهای افراد با عزت نفس پایین و عزت نفس معمول و تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس.
خاطر نشان می شود هدف از تدریس این مهارت، کمک به دانشجویان جهت شناخت عزت نفس و رشد و ارتقای آن میباشد.