شناسهٔ خبر: 69682329 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

جشن انتشار کتاب «یادداشت‌های بی‌تاریخ» برگزار شد

نادر ابراهیمی گفت ادای جلال آل‌احمد را درآوردی!

هدایت‌الله بهبودی، نویسنده کتاب یادداشت‌های بی‌تاریخ در نشست جشن انتشار این کتاب که در کافه سمیه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد در سخنانی گفت: من از سال ۱۳۶۵ به یک معنا با این رشته محشور شدم و قریب به ۴۰ سال است که با تاریخ عشق کرده و گاهی هم تألیفی داشته‌ام

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: روزی کتاب «سفر به قبله» را به نادر ابراهیمی دادم تا مطالعه کند. او آدم رکی بود و حرف‌ها را بی‌حاشیه می‌زد، گفت‌که ادای جلال آل‌احمد را درآوردی و مرا نواخت. این در حالی بود که من حتی «خسی در میقات» جلال آل‌احمد را هم نخوانده بودم که بخواهم از او تقلید کنم. 
هدایت‌الله بهبودی، نویسنده کتاب یادداشت‌های بی‌تاریخ در نشست جشن انتشار این کتاب که در کافه سمیه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد در سخنانی گفت: من از سال ۱۳۶۵ به یک معنا با این رشته محشور شدم و قریب به ۴۰ سال است که با تاریخ عشق کرده و گاهی هم تألیفی داشته‌ام. من خودم را گزارشگر تاریخ می‌دانم. در هر کاری اگر کسی ۴۰ سال پایداری به خرج دهد، دانستنی‌هایی پیدا خواهد کرد. وی افزود: چند سال که از تحصیلم گذشت، خودم را تحت‌تأثیر زرین‌کوب و سپس عبدالهادی حائری دیدم و به دلیل بینشی که به تاریخ دارم، احساس دین می‌کنم. این کتابچه هم خالی از این گرایش نیست. من از روی کتاب‌های دیگر دست به نگارش این جزوه نزدم. به یاد دارم روزی کتاب «سفر به قبله» را به نادر ابراهیمی دادم تا مطالعه کند. او رک بود و حرف‌ها را بی‌حاشیه می‌زد. گفت که ادای جلال آل‌احمد را درآوردی و مرا نواخت. این در حالی بود که من حتی «خسی در میقات» جلال را هم نخوانده بودم که بخواهم از او تقلید کنم. بهبودی اضافه کرد: دانشگاه زمینه است و من خوشبختانه توانستم با شاگردی بزرگانی همچون باستانی‌پاریزی و منصوره اتحادیه چگونه نگاه کردن به تاریخ را بیاموزم. من مشق روزنامه‌نگاری کرده بودم، پس با تلفیق نگارش تاریخی نظر استادان را به خود جلب کردم و تشویق شدم. شناخت من از دانشگاه شروع شد، اما با تأسیس ادبیات اسلامی عمق پیدا کرد و اکنون از مرز شناخت تا حدودی به مرز مهارت رسیده‌ام، اما هنوز به مرز تخصص نرسیده‌ام. این کتاب محصول فهم من است که در این ۴۰ سال از همسایگی من با تاریخ گذشته است. 
علیرضا کمره‌ای، محسن کاظمی و محمد قبادی در خلال این نشست نظرات و دیدگاه‌های خود را پیرامون بهبودی و آثارش، به ویژه کتاب «یادداشت‌های بی‌تاریخ» مطرح کردند. کتاب «یادداشت‌های بی‌تاریخ؛ درباره تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری» دربردارنده ۳۵ مقاله کوتاه درباره نسبت تاریخ با سیاست، جامعه، ادبیات، فرهنگ، فضای مجازی و انقلاب اسلامی به قلم بهبودی است. «یادداشت‌های بی‌تاریخ»، مقالات برآمده از تجربه خرد و کلان بهبودی در سه دهه کار تاریخ‌پژوهی است. نویسنده در این اثر کوشیده مسائل و مشکلاتی که در امر تاریخ‌نگری و تاریخ‌نگاری وجود دارد، بازنمایی کند و برای غلبه بر آنها راه‌حلی پیشنهاد دهد. در این نشست، علاوه بر بهبودی نویسنده اثر، محمد‌مهدی دادمان رئیس حوزه هنری، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، علیرضا کمره‌ای نویسنده و پژوهشگر تاریخ و ادبیات جنگ، محسن کاظمی نویسنده و پژوهشگر، علی‌اکبر شیروانی مدیرعامل انتشارات سوره‌مهر، عبدالحمید قره‌داغی و تنی چند از نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر حضور داشتند.