شناسهٔ خبر: 69679744 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

انحصارزدایی استان مرکزی با برداشت طلای سرخ؛

برابری رنگ، عطر و طعم زعفران استان مرکزی با نمونه‌های برتر

کیفیت زعفران تولیدی استان مرکزی با محصول قائنات برابر بوده و ۴ کیلوگرم در هر هکتار برداشت می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ کار برداشت گل‌های ارغوانی زعفران در مزارع شهرستان‌های خمین و شازند استان مرکزی آغاز شده و کشاورزان می‌گویند تا اوایل آذرماه هم ادامه خواهد داشت.

کارشناسان ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان به دلیل محدودیت منابع آبی شهرستان شازند از چند سال گذشته اقدامات ترویجی مناسبی برای کاشت این محصول اقتصادی و کم آب بر انجام دادند.

هم اکنون کشاورزان روستا‌های حک و پاکل شهرستان شازند از بزرگترین تولید کنندگان زعفران استان محسوب می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شازند گفت: ۴۰ هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان زیر کشت محصول زعفران است و میانگین برداشت محصول ۴ کیلوگرم در هر هکتار است.

بهرامی افزود: هر سال کشاورزان منطقه اقبال بیشتری به کشت زعفران نشان می‌دهند و امید است در سال‌های آینده همچنان روند تولید طلای سرخ در این شهرستان افزایشی باشد.

کارشناس ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان هم گفت: سطح زیر کشت محصول زعفران استان مرکزی ۵۲۰ هکتار است که پیش بینی می‌شود از این سطح ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود.

صابری افزود: ۱۲۳ هزار هکتار از مزارع کشور زیر کشت زعفران است و ایران توان تولید سالانه ۴۷۰ تن طلای سرخ در اراک را دارد.

او ادامه داد: کیفیت زعفران تولیدی مزارع استان مرکزی از نظر رنگ، عطر و طعم با زعفران تولیدی مرکز زعفران ایران یعنی قائنات برابر است.

<div id="video-display-embed-code_11707037"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4379060/11707037?width=600&height=350"></script></div>