شناسهٔ خبر: 69689238 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

اختلاف ۱۰۰ میلیونی قیمت زعفران در ایران و امارات

رئیس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه گفت: اکنون زعفران با قیمتی حدود ۶۰میلیون تومان در ایران معامله می‌شود، درحالی‌که در امارات قیمت هرکیلوگرم زعفران به ۱۶۰میلیون تومان می‌رسد؛ این اختلاف به دلیل کمبود نقش‌آفرینی ایران دربازار جهانی زعفران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تربت حیدریه، روح‌الله مرادی، در جمع خبرنگاران به تشریح چالش‌ها و تلاش‌های این پژوهشکده برای بهبود جایگاه زعفران ایرانی در بازارهای جهانی پرداخت و گفت: ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است و 90 درصد از این محصول در ایران تولید می‌شود، اما در بازارهای بین‌المللی و فروشگاه‌هایی مانند آمازون، نام و نشان کمی از محصولات ایرانی دیده می‌شود.

رئیس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه بسیاری از زعفران‌های ایرانی توسط کشورهای دیگر مانند اسپانیا بسته‌بندی و با نام آن‌ها صادر می‌شود، افزود: برای رفع این مسئله و افزایش شناخت جهانی زعفران ایرانی، پژوهشکده در حال همکاری با سازمان‌های بین‌المللی مانند فائو و همچنین پژوهشگاه‌های کشورهای مختلف است.

مرادی گفت: پژوهشکده زعفران، سمینارهای بین‌المللی برگزار می‌کند و از متخصصان و نمایندگانی از کشورهای مختلف همچون اسپانیا، ترکیه و مراکش دعوت می‌کند تا از ایران و کیفیت تولید زعفران ایرانی آگاه شوند.

وی از تلاش‌های پژوهشکده برای بهبود فرآیندهای کنترل کیفیت زعفران صادراتی خبر داد و گفت: بسیار مهم است که زعفران صادرشده بدون نقص باشد و برگشت نخورد. برگشت محصولات زعفران به دلیل آلودگی‌های محیطی یا استفاده از سموم خانگی نه‌ تنها ضرر اقتصادی دارد بلکه به اعتبار زعفران ایرانی نیز لطمه می‌زند. به همین دلیل، پژوهشکده به دنبال تولید دستگاه‌های مدرن برای فرآوری و پاک‌سازی زعفران است.

رئیس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه به مشکل کاهش قیمت زعفران به دلیل نوسانات بازار و عرضه زیاد در فصل برداشت نیز اشاره و تصریح کرد: زمانی که حجم زیادی از گل زعفران به‌یک‌باره وارد بازار می‌شود، قیمت‌ها به شدت کاهش می‌یابد و کشاورزان به دلیل ماندگاری کوتاه گل مجبور به فروش سریع هستند.

مرادی ادامه داد: دستگاه‌های پیشرفته‌ای مانند دستگاه گل‌پاک‌کن می‌توانند این مشکل را حل کنند و امکان جداسازی سریع‌تر و بهداشتی‌تر گل را فراهم کنند. این موضوع از افت قیمت جلوگیری می‌کند و موجب افزایش کیفیت محصول می‌شود.

وی با تاکید برای ارتقای کیفیت زعفران ایرانی، استفاده از دستگاه‌های مدرن در فرآیند خشک‌کردن را نیز ضروری دانست و گفت: خشک‌کردن سریع و اصولی زعفران با استفاده از دستگاه‌ها، کیفیت محصول را بهبود می‌بخشد و محصولی استاندارد برای صادرات فراهم می‌کند.

رئیس پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت‌حیدریه به مسائل اقتصادی و تاثیر نوسانات ارزی بر زعفران ایرانی اشاره کرد و گفت: تفاوت قیمت زعفران در ایران و بازارهای جهانی بسیار چشمگیر است.

مرادی بیان کرد: هم‌اکنون زعفران با قیمت‌هایی حدود 60 میلیون تومان در ایران معامله می‌شود، در حالی که در کشورهایی مثل امارات، قیمت هر کیلوگرم زعفران به 160 میلیون تومان می‌رسد. این اختلاف به دلیل کمبود نقش‌آفرینی ایران در بازار جهانی زعفران است و پژوهشکده تلاش دارد با افزایش کیفیت و برندینگ، این شکاف را کاهش دهد.

مرادی به موانع موجود در حوزه استفاده از فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: تکنولوژی‌های جدید در فرآیند تولید و برداشت زعفران با وجود مزایای فراوان، به دلیل نگرانی از کاهش اشتغال کارگری با استقبال کمتری مواجه شده‌اند. اما پژوهشکده زعفران بر این باور است که استفاده از این فناوری‌ها نه‌تنها کیفیت زعفران را بهبود می‌بخشد بلکه به بهبود جایگاه ایران در بازارهای بین‌المللی نیز کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/282