شناسهٔ خبر: 69674921 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رجبی دوانی در دیدار با سفیر نیکاراگوئه:

کشور‌های ضد امپریالیسم نیاز‌های اقتصادی را از طریق یکدیگر رفع کنند

رئیس بنیاد ایران‌شناسی در دیدار با سفیر نیکاراگوئه در ایران گفت: کشور‌های ضد امپریالیسم از جمله ایران و نیکاراگوئه و سایر کشور‌ها می‌بایست نیاز‌های اقتصادی خود را طریق یکدیگر رفع کنند تا وابسته به صادرات کشور‌های غربی نشوند و این کشور‌های استعمارگر نتوانند از این موضوع به عنوان اهرم فشار بر علیه ملت‌ها استفاده کنند.

صاحب‌خبر -

رجبی دوانی

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی بنیاد ایران‌شناسی، رامون البرتو مونکادا کولیندرس، سفیر جمهوری نیکاراگوئه در ایران، روز گذشته با حضور در بنیاد ایران‌شناسی از بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید و با محمد حسین رجبی‌دوانی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی دیدار و گفت‌وگو کرد.

در ابتدای این نشست رجبی‌دوانی از حضور سفیر جمهوری نیکاراگوئه در بنیاد ایران‌شناسی استقبال و ابراز کرد که انقلاب اسلامی در ایران همزمان با انقلاب نیکاراگوئه به پیروزی رسید و بنده نیز در جوانی اخبار انقلاب نیکاراگوئه و تلاش‌های دانیل اورتگا از رهبران انقلاب این کشور را پیگیری می‌کردم.

وی با مطلوب خواندن سطح روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های انقلابی منطقه آمریکای لاتین از جمله نیکاراگوئه و ونزوئلا، ابراز امیداری کرد که این اشتراکات گسترده در حوزه سیاست خارجی بین دو کشور منجر به گسترش اشتراکات در حوزه‌های فرهنگی و علمی نیز شود و تأکید کرد که از این اشتراکات در حوزه‌های مختلف در نهایت می‌توان در راستای معرفی فرهنگ و تمدن غنی ایران به مردم نیکاراگوئه استفاده کرد.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی مواضع ارزشمند دولت نیکاراگوئه را در محکوم کردن جنایات رژیم تبهکار صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین را ستودنی برشمرد و با اشاره به پیشرفت‌های گسترده ایران در حوزه‌های علمی، فنی، پزشکی، هسته‌ای و دفاعی علیرغم وجود تحریم‌های ظالمانه غرب، اذعان کرد که از این حیث زمینه‌های همکاری مشترک جمهوری اسلامی ایران با نیکاراگوئه فراهم است و بنیاد ایران‌شناسی نیز در این راستا در زمینه‌های فرهنگی و علمی آماده همکاری با نیکاراگوئه است.

سیده راضیه یاسینی، مشاور امور پژوهشی رئیس بنیاد ایران‌شناسی نیز ضمن خویشاوند خواندن ایران و نیکاراگوئه، به تاریخچه ایجاد علاقه جامعه فرهنگی ایران به ادبیات و هنر نیکاراگوئه همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران پرداخت و دلیل آن را روحیه انقلابی و استکبارستیزانه این آثار در نیکاراگوئه دانست که مشابه آثار هنرمندان ایران بود و جامعه ما از ادبیات و به‌خصوص هنر نقاشی دیواری نیکاراگوئه تأثیر پذیرفت. وی ابراز امیدواری کرد که پیوند‌های فرهنگی و هنری دو کشور به زودی تقویت شود.

ایمان نظام‌زاده، معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی نیز ضمن عرض خیر مقدم به سفیر نیکاراگوئه، به بیان اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های بنیاد ایران‌شناسی پرداخت و به اشتراکات بین دو کشور در زمینه‌های مبارزه با استکبار جهانی و مبارزه با امپریالیسم اذعان کرد و بر گسترش این اشتراکات در سایر حوزه‌ها تأکید کرد.

وی با اشاره به سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه روابط بین‌الملل بیان کرد که بنیاد ایران‌شناسی نیز به تبع این سیاست‌ها، تمایل دارد تا در حوزه آمریکای لاتین و به ویژه آمریکای مرکزی که نیکاراگوئه بزرگترین کشور آن منطقه است، حضوری فعال و گسترده‌تر داشته باشد.

معاون اطلاع‌رسانی و همکاری‌های علمی و بین‌المللی بنیاد ایران‌شناسی ابراز کرد که این هدف با ایجاد کرسی‌های ایران‌شناسی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی نیکاراگوئه محقق خواهد شد و بدین شیوه می‌توانیم کشورمان را به مردم نیکاراگوئه معرفی کنیم.

شمس، مشاور امور هنری رئیس بنیاد ایران‌شناسی، نیز در این نشست با اشاره به روحیه هنر دوست مردم نیکاراگوئه و شاعر نامی این کشور روبن داریو، به نزدیکی دو کشور در این حوزه تأکید کرد و همکاری در زمینه گردشگری و همچنین فعالیت مشترک در زمینه پژوهش شعر را به عنوان یکی از راه‌های تعامل جامعه فرهنگی و هنری دو کشور، پیشنهاد داد.

رامون البرتو مونکادا کولیندرس، سفیر جمهوری نیکاراگوئه در ایران نیز در سخنان خود تأکید کرد که نیکاراگوئه در حمایت از جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌ها، ارزش‌ها و آرمان‌های آن همواره ثابت‌قدم بوده و در مجامع بین‌المللی نیز این حمایت خود را نشان داده است و در آینده نیز در صورت نیاز این حمایت را ادامه خواهد داد.

سفیر نیکاراگوئه اذعان کرد که متأسفانه علیرغم روابط گرم سیاسی و دیپلماتیک، در سایر حوزه‌ها، همکاری بین دو کشور به خوبی شکل نگرفته است.

وی بنیاد ایران‌شناسی را موسسه‌ای علمی و قوی در ایران برشمرد و برای همکاری بین دو کشور از طریق بنیاد ایران‌شناسی ابراز آمادگی کرد.

وی ضمن استقبال از ایده‌ها و نکات مطرح شده در این نشست، نیکاراگوئه را پنجره‌ای برای ایران معرفی کرد که از طریق آن می‌تواند به حوزه آمریکای مرکزی و لاتین ورود پیدا کند.

مونکادا کولیندرس بیان کرد که جمهوری اسلامی ایران هر زمان در منطقه آمریکای لاتین حضور قوی داشته باشد، نیکاراگوئه آمادگی دارد تا در کنار ایران وارد جنگی در راستای مبارزه با تبلیغات غرب و ایران‌هراسی در منطقه شود.

وی با اذعان به اشتراکات موجود بین دو ملت، به روبن داریو، شاعر نیکاراگوئه‌ای، اشاره کرد و بیان کرد که این شاعر نامی در بعضی از اشعار خود از شعر فارسی نیز الهام گرفته است و اشارت زیادی از شعر فارسی در آثار خود دارد.

سفیر جمهوری نیکاراگوئه در ایران ضمن حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار جلوگیری از ادامه نسل کشی آن رژیم و گسترش آن به سایر کشور‌های منطقه از جمله لبنان، یمن، عراق و سوریه شد و عملیات نظامی وعده صادق یک و دو و پاسخ جمهوری‌اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی را که باعث شکسته شدن هیمنه پوشالی این رژیم و گنبد آهنین آن شد، موجب خشنودی مردم نیکاراگوئه و منطقه آمریکای لاتین برشمرد.

وی با اشاره به سیاست خارجی کشور نیکاراگوئه در حمایت از محور مقاومت، آن را باعث ایجاد علاقه به نیکاراگوئه و استقبال در بین مردم ایران و نهایتا باعث پیوند دو ملت و دولت بر شمرد.

سفیر نیکاراگوئه در ایران، ارتباط مراکز پژوهشی و علمی نیکاراگوئه با بنیاد ایران‌شناسی و هدف‌گذاری مشترک برای اجرای یک پروژه ایران‌شناسی را اولین قدم در راستای شروع فعالیت‌های مرتبط با معرفی ایران در نیکاراگوئه دانست.

وی در بخش پایانی سخنان خود ضمن ابراز رضایت از برگزاری این نشست، ارتباط علمی و فرهنگی را بستری مناسب برای تقویت روابط بین دو کشور برشمرد.

رجبی دوانی نیز ضمن تقدیر از دیدگاه‌ها و سیاست‌های انقلابی دولت و ملت نیکاراگوئه، به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بند‌های مرتبط با حمایت و دفاع از مظلوم اشاره و بیان کرد که حمایت ایران از نهضت‌های آزادی‌بخش در منطقه آمریکای لاتین در مقابل سیاست‌های استعماری آمریکا نیز از ابتدای انقلاب اسلامی بر این اساس بوده است؛ لذا کشور‌های ضد امپریالیسم از جمله ایران و نیکاراگوئه و سایر کشور‌ها می‌بایست نیاز‌های اقتصادی خود را طریق یکدیگر رفع کنند تا وابسته به صادرات کشور‌های غربی نشوند و این کشور‌های استعمارگر نتوانند از این موضوع به عنوان اهرم فشار بر علیه ملت‌ها استفاده کنند.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی، از آمادگی این مجموعه در راستای گسترش همکاری‌های فرهنگی و علمی بین دو کشور از طریق انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سفارت نیکاراگوئه در ایران خبر داد.

در پایان این نشست سفیر نیکاراگوئه با حضور در بخش‌های مختلف بنیاد ایران‌شناسی از جمله نمایشگاه نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای و نمایشگاه قصص انبیاء با آثار هنری موجود در این مجموعه‌ها آشنا شد.

انتهای پیام